Karácsonyi bonbonkészítés

A házilag készített bonbonoknál nincs nagyobb ajándék, töltelékükbe belekerül a készítőjük lelkéből is egy darabka! (x)

Mi lehetne a legegyszerűbb és egyben legcsodálatosabb ajándék szeretteid számára? Készítettél már házi bonbonokat? Most megmutatjuk, hogyan fogj neki, és adunk receptötleteket is hozzá.

Ezeket olvastad már?

Sok-sok történet fűződik a bonbon elnevezés “születéséhez”. A legkedvesebb „eredetmonda” szerint a XIV. Lajos udvarában bemutatott cukrozott mandula akkora sikert aratott az előkelő hölgyek körében, hogy kóstolása után csak azt mondogatták: Bon! Bon! (tehát: Jó! Jó!). Innen hát a bonbon elnevezés? Ki tudja, egy biztos azonban, hogy mindannyian imádunk benne gyönyörködni és nem utolsó sorban megízlelni.

Ezeket olvastad már?

A jövő zenéje, hogy nemsokára 3D-s nyomtatókkal készítjük a bonbonokat is, de idén még maradunk a hagyományos módszernél. Először is kell hozzá egy szilikonforma, amit keress olcsóbban a neten. Vásárolj hozzá mindenféle díszítőelemet: gyöngyöt, természetes ételfestéket, mogyorót, mandulát, marcipánt.

Az elkészítési folyamat leírását pontosan olvasd el, és kövesd figyelmesen. Gyermekeidet is bevonhatod a “játékba”, ahogy a gyurmát, úgy a csokigolyókat is csodásan össze tudják gömbölygetni. Utána viszont nagy kézmosással folytassátok, nehogy a kanapén, a fotelen és a lakás más tárgyain is megmutatkozzanak a csodás kacsók lenyomatai. (x)

Keress sütő- és bonbonformákat a Jófogás oldalán itt!

Legújabb receptek

Habkarika

Jóval karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk, hogy az ünnepekre elfogy. Színes zsinegekkel akár a karácsonyfánk dísze is lehet, de celofánba csomagolva gasztró ajándékként is ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...