A hét szakácsa: Petruska

Petruska, azaz petrezselyem, ezt a szakácsnevet választotta magának Kati, aki a gyors és egészséges ételek híve, sütésnél viszont bármilyen pepecselős munkát vállal.

Valamikor kamaszkoromban kezdődött az egész. Öcsém eleinte csak palacsintáért nyúzott, aztán elkezdtem mindenfélét sütni, főzni. Azért a mai napig inkább sütni szeretek jobban.

Petruska szakács

Főzésnél a gyors, egyszerű dolgokat szeretem, sütésnél a babrálósabbaknak is nekiállok. Családomnak igyekszem változatos ételeket főzni, ebben segítségemre van a helyi piac, ahol sok őstermelő kínálja a saját portékáit. Fűszernövények nagy részét a kiskertemben nevelgetem.

Ezeket olvastad már?

Sok praktikát édesanyámtól tanultam, de a Nosaltynak és az internetnek köszönhetően csiszolom a tudásom és bővítem a receptgyűjteményemet.

Ezeket olvastad már?

Első szakácskönyvemet is anyukámtól kaptam. Ebbe nekem kellett írni a kedvenc receptjeimet. Miután betelt, nyitottam egy következőt, majd a többit. Most már a Nosalty-ra feltettem a saját kedvenceimet, hogy más is elkészíthesse; a mások receptjeit pedig a számítógépen mappákba rendezve őrizgetem. Nagy kedvencem még Dr. Oetker nagy süteményes könyve, ebben is sok finom receptet találtam.

Ezeket olvastad már?

Szeretem nézni, mások kreációit, hogy ötletet meríthessek belőlük. Még kezdő koromban készítettem spenótot főzeléknek. Ette öcsém, aztán a vége felé közölte, hogy ez nagyon finom volt, csak nem tudja, mik ezek a galuskák benne! :) Kicsit csomós lett. Azóta mindig figyelek erre, hogy ne galuskás spenótot tálaljak! :)

Hozzászólások (1)

Petruska

Megtennétek, hogy kijavítjátok a nevem, mert Kati vagyok, nem Kriszta! :) köszi!

Címlapról ajánljuk

Van-e új a nap alatt? 6 izgalmas új étterem a...

A balatoni gasztronómia évről évre egyre színesebb képet mutat. Míg minden szezonban nagy port kavarnak az aktuális szállás-, strandbelépő- és lángosárak, nem telik el év figyelemreméltó új helyek bejelentkezése nélkül. Hat új hely hat különböző stílusban, avagy csúcsgrill, Bíró Lajos-féle óriási rántott hús és kultúrbüfé a Balaton körül.

Nosalty

További cikkek