Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Petruska

Petruska, azaz petrezselyem, ezt a szakácsnevet választotta magának Kati, aki a gyors és egészséges ételek híve, sütésnél viszont bármilyen pepecselős munkát vállal.

Valamikor kamaszkoromban kezdődött az egész. Öcsém eleinte csak palacsintáért nyúzott, aztán elkezdtem mindenfélét sütni, főzni. Azért a mai napig inkább sütni szeretek jobban.

Főzésnél a gyors, egyszerű dolgokat szeretem, sütésnél a babrálósabbaknak is nekiállok. Családomnak igyekszem változatos ételeket főzni, ebben segítségemre van a helyi piac, ahol sok őstermelő kínálja a saját portékáit. Fűszernövények nagy részét a kiskertemben nevelgetem.

Édes finomságok Petruska konyhájából

Sok praktikát édesanyámtól tanultam, de a Nosaltynak és az internetnek köszönhetően csiszolom a tudásom és bővítem a receptgyűjteményemet.

Fagyivariációk Katitól

Első szakácskönyvemet is anyukámtól kaptam. Ebbe nekem kellett írni a kedvenc receptjeimet. Miután betelt, nyitottam egy következőt, majd a többit. Most már a Nosalty-ra feltettem a saját kedvenceimet, hogy más is elkészíthesse; a mások receptjeit pedig a számítógépen mappákba rendezve őrizgetem. Nagy kedvencem még Dr. Oetker nagy süteményes könyve, ebben is sok finom receptet találtam.

Húsételek Kati konyhájából

Szeretem nézni, mások kreációit, hogy ötletet meríthessek belőlük. Még kezdő koromban készítettem spenótot főzeléknek. Ette öcsém, aztán a vége felé közölte, hogy ez nagyon finom volt, csak nem tudja, mik ezek a galuskák benne! :) Kicsit csomós lett. Azóta mindig figyelek erre, hogy ne galuskás spenótot tálaljak! :)

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!