A hét szakácsa: Petruska

Petruska, azaz petrezselyem, ezt a szakácsnevet választotta magának Kati, aki a gyors és egészséges ételek híve, sütésnél viszont bármilyen pepecselős munkát vállal.

Valamikor kamaszkoromban kezdődött az egész. Öcsém eleinte csak palacsintáért nyúzott, aztán elkezdtem mindenfélét sütni, főzni. Azért a mai napig inkább sütni szeretek jobban.

Petruska szakács

Főzésnél a gyors, egyszerű dolgokat szeretem, sütésnél a babrálósabbaknak is nekiállok. Családomnak igyekszem változatos ételeket főzni, ebben segítségemre van a helyi piac, ahol sok őstermelő kínálja a saját portékáit. Fűszernövények nagy részét a kiskertemben nevelgetem.

Ezeket olvastad már?

Sok praktikát édesanyámtól tanultam, de a Nosaltynak és az internetnek köszönhetően csiszolom a tudásom és bővítem a receptgyűjteményemet.

Ezeket olvastad már?

Első szakácskönyvemet is anyukámtól kaptam. Ebbe nekem kellett írni a kedvenc receptjeimet. Miután betelt, nyitottam egy következőt, majd a többit. Most már a Nosalty-ra feltettem a saját kedvenceimet, hogy más is elkészíthesse; a mások receptjeit pedig a számítógépen mappákba rendezve őrizgetem. Nagy kedvencem még Dr. Oetker nagy süteményes könyve, ebben is sok finom receptet találtam.

Ezeket olvastad már?

Szeretem nézni, mások kreációit, hogy ötletet meríthessek belőlük. Még kezdő koromban készítettem spenótot főzeléknek. Ette öcsém, aztán a vége felé közölte, hogy ez nagyon finom volt, csak nem tudja, mik ezek a galuskák benne! :) Kicsit csomós lett. Azóta mindig figyelek erre, hogy ne galuskás spenótot tálaljak! :)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...