A hét szakácsa: Nyuszikutya

Nyuszikutya, alias Yvette, két fiú édesanyja, akik közül a kisebbik nemsokára szakács lesz. Olvassátok szeretetteljes írását, és ismerjétek meg csodás receptjeit!

Kislánykoromban kezdődött ez a szerelem a konyhával. Mindkét nagymamám remek szakácsnő volt, szinte a kötényük alatt nőttem fel, miközben tésztát dagasztottam, krémeket kevertem. Sosem felejtem el azokat az ételekkel, süteményekkel, tortákkal megrakott asztalokat, amelyeket az ünnepi alkalmakra készítettünk.

Nyuszikutya szakács

Miután ők elmentek, mint egyetlen unoka, az én feladatommá vált az ünnepi készülődés. Szenvedélyesen kezdtem a receptek gyűjtésébe, jöttek a kártyák, magazinok, majd a Tv-ben látott műsorok, és mindezekből egy hatalmas gyűjtemény állt össze. Mai napig kísért ez a szenvedély, legyen az egy ízletes étel vagy sütemény, rögtön megpróbálom kitalálni, vajon hogyan készül. Bárhol járok a világban, keresem a helyi receptes könyveket, amelyekből aztán itthon kísérletezgetek.

Ezeket olvastad már?

Régebben inkább a hagyományos vonalat követtem a konyhában. Ma már, kisebbik fiam inspirálására - aki hamarosan szakács lesz - , örömmel nyitok a modern és egészségesebb gasztronómia felé. Időnként tanulok én is tőle, sőt, együtt is nagyon szeretünk alkotni a konyhában.

Ezeket olvastad már?

Pár éve találtam a NoSalty oldalára, amikor saját készítésű bonbonokkal kedveskedtem szeretteimnek karácsonyra. Rengeteg jó ötletet találtam itt, és azóta, ha csak tehetem, itt mazsolázom. Kedvelem a külföldi oldalakat is, szeretek hozzáolvasni, mielőtt belevágok egy újdonságba.

Ezeket olvastad már?

Párom ajánlására lettem itt szakács, s nagy szeretettel osztom meg veletek receptjeimet. Mindenkit arra buzdítok, merjen elindulni ezen az úton. Nagyon nagy örömmel tölt el, amikor látom, hogy mások is szívesen nézegetik a receptjeimet.

Végezetül pár pozitív gondolat a főzésről: hiszem, hogy igazán jól főzni csak szeretettel lehet. A főzésben benne rejlik a gondoskodás azok iránt, akiket szeretünk, ettől szépül meg a befektetett munka. A főzés több, mint táplálékkészítés, a főzés jelkép. A szeretet jelképe.

Hozzászólások (3)

Marti48

Gratulalok, nagyon kedves valoban a bevezetö szöveg, a receptek tetszetösek, es kiprobalasra csabitoak. Üdvözlettel, Marti

Nyuszikutya

Köszönöm kedves Márti! Üdv: Yvette

Törölt felhasználó

Le a kalappal!:) Nagyon ügyes vagy! Ránézek a képekre és máris beindulnak az emészt?nedveim...:) Én ha 200 évig élnék se tudnék ilyen remekm?veket alkotni.:-((( Próbálkozom én, de valahogy semmi érzékem hozzá sajnos...

Nyuszikutya

Köszönöm a kedves hozzászólást! Mindenkinek van érzéke valamihez, csak meg kell találni a megfelel? utat hozzá. Próbálkozz és biztosan sikerül el?bb -utóbb! Csak szólj és segítek :)

Címlapról ajánljuk

8 aranybarnára pirult, szaftos csirkecombos fogás

A szaftos csirkecomb az egyik legjobb választás, ha könnyen akarsz mennyei ebédet vagy vacsorát rittyenteni: sokszor elég csak néhány finom zöldséggel (vagy éppen gyümölccsel) és fűszerrel a sütőbe tenni, de akár serpenyőben is szaftos lesz, ha tudjuk, hogyan kell bánni vele.

Nosalty

További cikkek