A hét szakácsa: Nyuszikutya

Nyuszikutya, alias Yvette, két fiú édesanyja, akik közül a kisebbik nemsokára szakács lesz. Olvassátok szeretetteljes írását, és ismerjétek meg csodás receptjeit!

Kislánykoromban kezdődött ez a szerelem a konyhával. Mindkét nagymamám remek szakácsnő volt, szinte a kötényük alatt nőttem fel, miközben tésztát dagasztottam, krémeket kevertem. Sosem felejtem el azokat az ételekkel, süteményekkel, tortákkal megrakott asztalokat, amelyeket az ünnepi alkalmakra készítettünk.

Nyuszikutya szakács

Miután ők elmentek, mint egyetlen unoka, az én feladatommá vált az ünnepi készülődés. Szenvedélyesen kezdtem a receptek gyűjtésébe, jöttek a kártyák, magazinok, majd a Tv-ben látott műsorok, és mindezekből egy hatalmas gyűjtemény állt össze. Mai napig kísért ez a szenvedély, legyen az egy ízletes étel vagy sütemény, rögtön megpróbálom kitalálni, vajon hogyan készül. Bárhol járok a világban, keresem a helyi receptes könyveket, amelyekből aztán itthon kísérletezgetek.

Ezeket olvastad már?

Régebben inkább a hagyományos vonalat követtem a konyhában. Ma már, kisebbik fiam inspirálására - aki hamarosan szakács lesz - , örömmel nyitok a modern és egészségesebb gasztronómia felé. Időnként tanulok én is tőle, sőt, együtt is nagyon szeretünk alkotni a konyhában.

Ezeket olvastad már?

Pár éve találtam a NoSalty oldalára, amikor saját készítésű bonbonokkal kedveskedtem szeretteimnek karácsonyra. Rengeteg jó ötletet találtam itt, és azóta, ha csak tehetem, itt mazsolázom. Kedvelem a külföldi oldalakat is, szeretek hozzáolvasni, mielőtt belevágok egy újdonságba.

Ezeket olvastad már?

Párom ajánlására lettem itt szakács, s nagy szeretettel osztom meg veletek receptjeimet. Mindenkit arra buzdítok, merjen elindulni ezen az úton. Nagyon nagy örömmel tölt el, amikor látom, hogy mások is szívesen nézegetik a receptjeimet.

Végezetül pár pozitív gondolat a főzésről: hiszem, hogy igazán jól főzni csak szeretettel lehet. A főzésben benne rejlik a gondoskodás azok iránt, akiket szeretünk, ettől szépül meg a befektetett munka. A főzés több, mint táplálékkészítés, a főzés jelkép. A szeretet jelképe.

Hirdetés
Diós marlenka
Hirdetés

Támogatott tartalom

Heti Menü – Gyors, szerethető fogások egy kapkodós adventi hétre

Ne szégyenkezzünk, ha a karácsonyi hajtásban és előkészületekben semmi kedvünk bonyolult ételkölteményekkel megörvendeztetni magunkat és a családot. Előkerülhetnek a krémlevesek, fagyasztott kedvencek, szendvicsek és a kedvenc szószaink is! Mert ki ne örülne egy adag sült krumplinak ketchuppal, ha épp arra van időnk?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Múltidéző bejgli a PENNY karácsonyi filmjében

Bejgli nélkül nincs karácsony! A bejgli a karácsonyi ünnepek elengedhetetlen süteménye, amiben ott rejlenek a családi hagyományok, a régi karácsonyok. Ahány család, annyiféle recept, annyi apró trükk, titkos hozzávaló, amelyektől minden bejgli kicsit más ízű lesz. A PENNY karácsonyi reklámfilmjében kibontakozó megható történet középpontjában is a bejgli áll. Íze visszahozza a gyermekkori emlékeket, a családi hagyományokat, és összeköti a generációkat.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Almás sütemények karácsonyra

Egy finom almás sütemény karácskor is megállja a helyét, szóval mindenképpen készítsünk egy tepsivel, hogy a család apraja-nagyja örüljön.