A hét szakácsa: A kis gasztronauta

Eheti kiemelt szakácsunk, A kis gasztronauta, alias Bea, imád főzni. Arra vár, hogy kertjében begyűjthesse saját termelésű zöldségeit. Figyeljétek csodálatos ételfotóit!

A főzés számomra boldogság, kikapcsolódás, szenvedély! Egy régóta tartó szerelem. Nagyon örültem a felkérésnek, és bár az utóbbi időben inaktív voltam itt a NoSalty-n, de már nagyon hiányzik, hogy újra recepteket töltsek fel, és izgatottam várjam a megjelenést és a hozzászólásokat.

A kis gasztronauta szakács

Az egyetemi évek alatt kezdtem el komolyabban foglalkozni a gasztronómiával, és időközben egy szakácsiskolát is elvégeztem. Mint a legtöbb dolgozó nőnek, sajnos nekem is kevés időm jut a főzése, de hiszem, hogy egy kis tudatossággal és tervezéssel megoldható, hogy mindennap a saját főztünk kerüljön a családi asztalra. Hiszen nincs is annál egészségesebb, mint amit saját magunk állítunk elő. Kerülöm az adalékadagokat és mesterséges dolgokat, és igyekszem a lehető legtöbb dolgot házilag elkészíteni.

Ezeket olvastad már?

A közeljövőben lehetőségem is lesz saját kertemben megtermelni az alapanyagokat. A Nagyszüleim gazdálkodással foglalkoztak, és bennem is egyre jobban tör elő a vidéki élet iránti vágy. Ha bár addig még sok időnek el kell telnie, de nagy álmom egy tanyán élni és biogazdálkodással és állattartással foglalkozni.

Ezeket olvastad már?

Számomra az egészségtudatosság azt jelenti, hogy mindet meg kell adni a szervezetnek, amire szüksége van, ugyanakkor természetesen fontos a mértékletesség. A szezonalitás is lényeges, hogy minden gyümölcsöt illetve zöldséget akkor fogyasszunk, amikor éppen szezonja van, mert a természet gondoskodik rólunk. Az étel elkészítése már a megfelelő alapanyagok kiválasztásánál kezdődik számomra, és nagy hangsúlyt fektetek a minőségi alapanyagokra.

Ezeket olvastad már?

A hetem csúcspontja a szombat reggel, amikor felkaphatom a kis fonott kosárkát, és elindulhatunk a piacra. Nem egyszer előfordult már, hogy annyira lelkes voltam, hogy korábban érkeztem, mint maguk az eladók, és kénytelen voltam egy padon ülve megvárni, amíg kirakják az árukat. :)A konyhában töltött idő számomra terápiás hatással is bír, teljesen megnyugtat és kikapcsol, arról nem is beszélve, hogy a szeretteimnek örömet okozok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek