A hét szakácsa: A kis gasztronauta

Eheti kiemelt szakácsunk, A kis gasztronauta, alias Bea, imád főzni. Arra vár, hogy kertjében begyűjthesse saját termelésű zöldségeit. Figyeljétek csodálatos ételfotóit!

A főzés számomra boldogság, kikapcsolódás, szenvedély! Egy régóta tartó szerelem. Nagyon örültem a felkérésnek, és bár az utóbbi időben inaktív voltam itt a NoSalty-n, de már nagyon hiányzik, hogy újra recepteket töltsek fel, és izgatottam várjam a megjelenést és a hozzászólásokat.

A kis gasztronauta szakács

Az egyetemi évek alatt kezdtem el komolyabban foglalkozni a gasztronómiával, és időközben egy szakácsiskolát is elvégeztem. Mint a legtöbb dolgozó nőnek, sajnos nekem is kevés időm jut a főzése, de hiszem, hogy egy kis tudatossággal és tervezéssel megoldható, hogy mindennap a saját főztünk kerüljön a családi asztalra. Hiszen nincs is annál egészségesebb, mint amit saját magunk állítunk elő. Kerülöm az adalékadagokat és mesterséges dolgokat, és igyekszem a lehető legtöbb dolgot házilag elkészíteni.

Ezeket olvastad már?

A közeljövőben lehetőségem is lesz saját kertemben megtermelni az alapanyagokat. A Nagyszüleim gazdálkodással foglalkoztak, és bennem is egyre jobban tör elő a vidéki élet iránti vágy. Ha bár addig még sok időnek el kell telnie, de nagy álmom egy tanyán élni és biogazdálkodással és állattartással foglalkozni.

Ezeket olvastad már?

Számomra az egészségtudatosság azt jelenti, hogy mindet meg kell adni a szervezetnek, amire szüksége van, ugyanakkor természetesen fontos a mértékletesség. A szezonalitás is lényeges, hogy minden gyümölcsöt illetve zöldséget akkor fogyasszunk, amikor éppen szezonja van, mert a természet gondoskodik rólunk. Az étel elkészítése már a megfelelő alapanyagok kiválasztásánál kezdődik számomra, és nagy hangsúlyt fektetek a minőségi alapanyagokra.

Ezeket olvastad már?

A hetem csúcspontja a szombat reggel, amikor felkaphatom a kis fonott kosárkát, és elindulhatunk a piacra. Nem egyszer előfordult már, hogy annyira lelkes voltam, hogy korábban érkeztem, mint maguk az eladók, és kénytelen voltam egy padon ülve megvárni, amíg kirakják az árukat. :)A konyhában töltött idő számomra terápiás hatással is bír, teljesen megnyugtat és kikapcsol, arról nem is beszélve, hogy a szeretteimnek örömet okozok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Pulykamell húsos töltelékkel

A töltött húst tálalhatjuk melegen ízlés szerint körettel... pl. krumplipürével és párolt káposztával, vagy éppen hidegen egy finom salátával. A pulykamell sütés közben nem szárad ...

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...