Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: A kis gasztronauta

Eheti kiemelt szakácsunk, A kis gasztronauta, alias Bea, imád főzni. Arra vár, hogy kertjében begyűjthesse saját termelésű zöldségeit. Figyeljétek csodálatos ételfotóit!

A főzés számomra boldogság, kikapcsolódás, szenvedély! Egy régóta tartó szerelem. Nagyon örültem a felkérésnek, és bár az utóbbi időben inaktív voltam itt a NoSalty-n, de már nagyon hiányzik, hogy újra recepteket töltsek fel, és izgatottam várjam a megjelenést és a hozzászólásokat.

Az egyetemi évek alatt kezdtem el komolyabban foglalkozni a gasztronómiával, és időközben egy szakácsiskolát is elvégeztem. Mint a legtöbb dolgozó nőnek, sajnos nekem is kevés időm jut a főzése, de hiszem, hogy egy kis tudatossággal és tervezéssel megoldható, hogy mindennap a saját főztünk kerüljön a családi asztalra. Hiszen nincs is annál egészségesebb, mint amit saját magunk állítunk elő. Kerülöm az adalékadagokat és mesterséges dolgokat, és igyekszem a lehető legtöbb dolgot házilag elkészíteni.

Receptek friss zöldségekkel Bea konyhájából

A közeljövőben lehetőségem is lesz saját kertemben megtermelni az alapanyagokat. A Nagyszüleim gazdálkodással foglalkoztak, és bennem is egyre jobban tör elő a vidéki élet iránti vágy. Ha bár addig még sok időnek el kell telnie, de nagy álmom egy tanyán élni és biogazdálkodással és állattartással foglalkozni.

Csirkevariációk A kis gasztronauta ajánlásával

Számomra az egészségtudatosság azt jelenti, hogy mindet meg kell adni a szervezetnek, amire szüksége van, ugyanakkor természetesen fontos a mértékletesség. A szezonalitás is lényeges, hogy minden gyümölcsöt illetve zöldséget akkor fogyasszunk, amikor éppen szezonja van, mert a természet gondoskodik rólunk. Az étel elkészítése már a megfelelő alapanyagok kiválasztásánál kezdődik számomra, és nagy hangsúlyt fektetek a minőségi alapanyagokra.

Édes finomságok Beától

A hetem csúcspontja a szombat reggel, amikor felkaphatom a kis fonott kosárkát, és elindulhatunk a piacra. Nem egyszer előfordult már, hogy annyira lelkes voltam, hogy korábban érkeztem, mint maguk az eladók, és kénytelen voltam egy padon ülve megvárni, amíg kirakják az árukat. :)
A konyhában töltött idő számomra terápiás hatással is bír, teljesen megnyugtat és kikapcsol, arról nem is beszélve, hogy a szeretteimnek örömet okozok.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!