A hét szakácsa: A kis gasztronauta

Eheti kiemelt szakácsunk, A kis gasztronauta, alias Bea, imád főzni. Arra vár, hogy kertjében begyűjthesse saját termelésű zöldségeit. Figyeljétek csodálatos ételfotóit!

A főzés számomra boldogság, kikapcsolódás, szenvedély! Egy régóta tartó szerelem. Nagyon örültem a felkérésnek, és bár az utóbbi időben inaktív voltam itt a NoSalty-n, de már nagyon hiányzik, hogy újra recepteket töltsek fel, és izgatottam várjam a megjelenést és a hozzászólásokat.

A kis gasztronauta szakács

Az egyetemi évek alatt kezdtem el komolyabban foglalkozni a gasztronómiával, és időközben egy szakácsiskolát is elvégeztem. Mint a legtöbb dolgozó nőnek, sajnos nekem is kevés időm jut a főzése, de hiszem, hogy egy kis tudatossággal és tervezéssel megoldható, hogy mindennap a saját főztünk kerüljön a családi asztalra. Hiszen nincs is annál egészségesebb, mint amit saját magunk állítunk elő. Kerülöm az adalékadagokat és mesterséges dolgokat, és igyekszem a lehető legtöbb dolgot házilag elkészíteni.

Ezeket olvastad már?

A közeljövőben lehetőségem is lesz saját kertemben megtermelni az alapanyagokat. A Nagyszüleim gazdálkodással foglalkoztak, és bennem is egyre jobban tör elő a vidéki élet iránti vágy. Ha bár addig még sok időnek el kell telnie, de nagy álmom egy tanyán élni és biogazdálkodással és állattartással foglalkozni.

Ezeket olvastad már?

Számomra az egészségtudatosság azt jelenti, hogy mindet meg kell adni a szervezetnek, amire szüksége van, ugyanakkor természetesen fontos a mértékletesség. A szezonalitás is lényeges, hogy minden gyümölcsöt illetve zöldséget akkor fogyasszunk, amikor éppen szezonja van, mert a természet gondoskodik rólunk. Az étel elkészítése már a megfelelő alapanyagok kiválasztásánál kezdődik számomra, és nagy hangsúlyt fektetek a minőségi alapanyagokra.

Ezeket olvastad már?

A hetem csúcspontja a szombat reggel, amikor felkaphatom a kis fonott kosárkát, és elindulhatunk a piacra. Nem egyszer előfordult már, hogy annyira lelkes voltam, hogy korábban érkeztem, mint maguk az eladók, és kénytelen voltam egy padon ülve megvárni, amíg kirakják az árukat. :)A konyhában töltött idő számomra terápiás hatással is bír, teljesen megnyugtat és kikapcsol, arról nem is beszélve, hogy a szeretteimnek örömet okozok.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...