A hét szakácsa: Kif Lee

E heti kiemelt szakácsunk Kif Lee, alias Judit - szeret új dolgokat kipróbálni, majd nézni, ahogy az eredmény sikert aratva percek alatt tűnik el az asztalról. Ismerjétek meg!

Megmondom őszintén, nálam a konyhai serteperte nem a gyermekkoromhoz köthető.

Kif Lee szakács

Anyu ugyan megengedte, hogy nézzem, ahogy süt-főz, de nem vettem részt a műveletekben, nagymamáimnál is inkább csak tömtem be a finomabbnál finomabb sütiket, és természetesen kóstolgattam a krémeket.

Ezeket olvastad már?

Viszonylag fiatalon kezdtem el járni országról országra, 4 helyen hosszabb időt - éveket is eltöltöttem. A helyi háziasszonyoktól lestem el, milyen speciális fűszert csempésznek az ételbe, amitől igazán különleges, olyan "helyi" lesz az íze. Különösen Olaszország konyhája fogott meg, ma is szívesen készítek olasz finomságokat kettőnknek.

Ezeket olvastad már?

A párom a legutóbbi születésnapomra egy olasz étterembe vitt el vacsorázni, és annyira ízlett neki az ott rendelt szűzérme, hogy eldöntöttem, itthon is terítékre kerül. Hát kaptam is a nagy "hűűű"-t meg "nyamiii"-t, kedvesem szerint klasszisokkal verte az éttermit, nevet is adott neki: szűzérme "nemgyengén" módra.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek