Megmondom őszintén, nálam a konyhai serteperte nem a gyermekkoromhoz köthető.
Anyu ugyan megengedte, hogy nézzem, ahogy süt-főz, de nem vettem részt a műveletekben, nagymamáimnál is inkább csak tömtem be a finomabbnál finomabb sütiket, és természetesen kóstolgattam a krémeket.
Ezeket olvastad már?
Viszonylag fiatalon kezdtem el járni országról országra, 4 helyen hosszabb időt - éveket is eltöltöttem. A helyi háziasszonyoktól lestem el, milyen speciális fűszert csempésznek az ételbe, amitől igazán különleges, olyan "helyi" lesz az íze. Különösen Olaszország konyhája fogott meg, ma is szívesen készítek olasz finomságokat kettőnknek.
Ezeket olvastad már?
A párom a legutóbbi születésnapomra egy olasz étterembe vitt el vacsorázni, és annyira ízlett neki az ott rendelt szűzérme, hogy eldöntöttem, itthon is terítékre kerül. Hát kaptam is a nagy "hűűű"-t meg "nyamiii"-t, kedvesem szerint klasszisokkal verte az éttermit, nevet is adott neki: szűzérme "nemgyengén" módra.