A hét szakácsa: Fonott Kalács

Sára szakácsneve egy igazi húsvéti finomság, a fonott kalács. Párjával együtt eveztek a sütés-főzés vizeire, két éve saját konyhájukban, boldogan készítik finomságaikat.

Két éve élünk együtt a párommal egy kis parasztházban, ami igazi vidéki hangulatot kölcsönöz ebben a növekvő Pest megyei kisvárosban, ahol lakunk. Családunk tagjai: Diego, a kutyánk, Tintin, a cicánk, és egy csomó halacska az akváriumban.

Fonott Kalács szakács

Szinte mindent együtt csinálunk, a vásárlást, a házimunkát, és így a főzést is. Nagyon kicsi konyhánk van, de ketten pont elférünk benne, általában ő a kukta és én a szakács, de van néhány étel, amit ő tud jobban elkészíteni, akkor fordítva. Körülbelül azóta tanultunk meg rendesen főzni, amióta együtt vagyunk, azelőtt a szüleinknél lakva csak az alapokat tudtuk, azt sem mindig hibátlanul, de mikor önállósodni kezdtünk, hamar belejöttünk a főzésbe.

Ezeket olvastad már?

Kamaszkoromban evési problémáim voltak, így nekem fontos az, hogy zsíros és hizlaló ételeket készítsek, amióta saját szám íze szerint főzök, a két év alatt sikerült híznom, így most már végre egészséges és kiegyensúlyozott vagyok. De ha nem tartom fent ezt az étrendet, ugyanúgy lefogynék újra. Emiatt minden nap eszünk húst, sok zöldséget és süteményt.

Ezeket olvastad már?

Levest ritkán szoktam készíteni, valahogy sose fogy el, de a húsleves a kedvencünk. Nemrég kaptam ajándékba két fürjet egy ismerősömtől, eddigi életem legeslegjobb húslevesét főztem belőle. Másodiknak bármi jöhet, amit éppen megkívánunk, tulajdonképpen a Nosalty a legnagyobb segítségem, mert fejből nem sok receptet ismerek, de ha felnézek ide, azonnal találok olyat, ami tetszik. Így eszünk magyar kaját, kínait, amerikait, olaszt, franciát és bármit, ami jónak tűnik. Kettőnk közül párom inkább az édesszájú, gyakran sütünk sütiket, illetve majdnem minden héten kerül az asztalra magyar vagy amerikai palacsinta.

Ezeket olvastad már?

Nem a hagyományok szerint főzök. Sokan ha hallják, milyen fűszert vagy alapanyagot teszek vagy nem teszek bele bizonyos kajákba, meglepődnek, hogy "de hát azt nem úgy kell". Én ezzel nem szoktam foglalkozni, úgy csinálom, ahogy nekünk ízlik, vagy ahogy éppen kényelmes. Ha látok valami jó ételt egy filmben, azonnal meg akarom csinálni, éttermek étlapjáról is csentem már ötleteket.

Nagyon nem szeretem a műkajákat, az ételízesítőt, és csak megbízható helyről vásárolok. Egyelőre nem sok receptem van Nosaltyn, ennek fő oka az, hogy szinte csak innen főzök, de igyekszem belehúzni. Köszönöm, hogy a hét szakácsa lehettem!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.