Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Fonott Kalács

Sára szakácsneve egy igazi húsvéti finomság, a fonott kalács. Párjával együtt eveztek a sütés-főzés vizeire, két éve saját konyhájukban, boldogan készítik finomságaikat.

Két éve élünk együtt a párommal egy kis parasztházban, ami igazi vidéki hangulatot kölcsönöz ebben a növekvő Pest megyei kisvárosban, ahol lakunk. Családunk tagjai: Diego, a kutyánk, Tintin, a cicánk, és egy csomó halacska az akváriumban.

Szinte mindent együtt csinálunk, a vásárlást, a házimunkát, és így a főzést is. Nagyon kicsi konyhánk van, de ketten pont elférünk benne, általában ő a kukta és én a szakács, de van néhány étel, amit ő tud jobban elkészíteni, akkor fordítva. Körülbelül azóta tanultunk meg rendesen főzni, amióta együtt vagyunk, azelőtt a szüleinknél lakva csak az alapokat tudtuk, azt sem mindig hibátlanul, de mikor önállósodni kezdtünk, hamar belejöttünk a főzésbe.

Kiadós ételek Sára konyhájából

Kamaszkoromban evési problémáim voltak, így nekem fontos az, hogy zsíros és hizlaló ételeket készítsek, amióta saját szám íze szerint főzök, a két év alatt sikerült híznom, így most már végre egészséges és kiegyensúlyozott vagyok. De ha nem tartom fent ezt az étrendet, ugyanúgy lefogynék újra. Emiatt minden nap eszünk húst, sok zöldséget és süteményt.

Levesek a'la Fonott Kalács

Levest ritkán szoktam készíteni, valahogy sose fogy el, de a húsleves a kedvencünk. Nemrég kaptam ajándékba két fürjet egy ismerősömtől, eddigi életem legeslegjobb húslevesét főztem belőle. Másodiknak bármi jöhet, amit éppen megkívánunk, tulajdonképpen a Nosalty a legnagyobb segítségem, mert fejből nem sok receptet ismerek, de ha felnézek ide, azonnal találok olyat, ami tetszik. Így eszünk magyar kaját, kínait, amerikait, olaszt, franciát és bármit, ami jónak tűnik. Kettőnk közül párom inkább az édesszájú, gyakran sütünk sütiket, illetve majdnem minden héten kerül az asztalra magyar vagy amerikai palacsinta.

Muffinvariációk Sárától

Nem a hagyományok szerint főzök. Sokan ha hallják, milyen fűszert vagy alapanyagot teszek vagy nem teszek bele bizonyos kajákba, meglepődnek, hogy „de hát azt nem úgy kell”. Én ezzel nem szoktam foglalkozni, úgy csinálom, ahogy nekünk ízlik, vagy ahogy éppen kényelmes. Ha látok valami jó ételt egy filmben, azonnal meg akarom csinálni, éttermek étlapjáról is csentem már ötleteket.

Nagyon nem szeretem a műkajákat, az ételízesítőt, és csak megbízható helyről vásárolok. Egyelőre nem sok receptem van Nosaltyn, ennek fő oka az, hogy szinte csak innen főzök, de igyekszem belehúzni. Köszönöm, hogy a hét szakácsa lehettem!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!