r
Nosalty Logó

Fürjhúsleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fonott Kalács
Fürjhúsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 992 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 34 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    853 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    4128 micro
  • β-karotin
    9968 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 331 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7136.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    5213 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2559 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3165 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    12383 micro
  • β-karotin
    29903 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2297 micro
Összesen 992 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    408 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 34 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fürjeket megkopasztjuk, ugyanolyan módon készítjük elő, mint a csirkét. A lábát, fejét levágjuk, ezt nem raktam bele a levesbe. A májról levágjuk az epét, majd a szívet, zúzát, a heréket és a májat félretesszük a hűtőbe.
  2. Előkészítjük a szokásos módon a zöldségeket, megpucoljuk, felaprítjuk, ki-ki ahogy szokta.
  3. Egy nagy fazékba tesszük a két egész, alaposan megmosott fürjet, mellé minden zöldséget, és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, esetleg kicsit többet. Nagy lángon, fedő alatt elkezdjük forralni. Hozzáadunk sót, borsot, petrezselymet.
  4. Amikor már a répa is megpuhult, beletesszük a félretett belsőségeket. Közben már főzhetjük is mellé a tésztát.
  5. 10-15 percig még főzzük kicsit a levest, hogy a belsőségek is megpuhuljanak. Ha készen van, külön tányéron tálaljuk a fürjet, hogy mindenki vághasson belőle kedve szerint.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 18147
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 28.

Ajánló

Cérnametéltet vagy csigatésztát ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fürjhúsleves
Fonott Kalács 77 recept

Egy ismerősöm beállított hozzám egy lyukas dobozzal, amiből nagyon fura, ismeretlen hangok jöttek (nagyon szépen fütyülnek egyébként). Kinyitottam, és két tündéri fürjecske pislogott rám, hát bevallom, nagyon meglepődtem. Először nem is akartam őket levágni, nem volt hozzá szívem, de mivel mindkettő kakas, nem sok hasznukat vettem volna élve. Szóval meg kellett tenni. Ugyanolyan, mint csirkét előkészíteni, csak sokkal kisebb, egy fürj a két tenyeredben elfér. Az íze isteni lett, sokkal finomabb, mint a csirkehúsleves, mivel a beleken, a lábon és a fejen kívül mindent bele lehet rakni a levesbe. Kiskoromban egyszer ettem fácánlevest, ahhoz tudnám hasonlítani, igaz, a japán fürj egy háziasított madár, de a húsában még érződik az a jellegzetes "vad-íz". A combja vajpuha és szaftos, a melle omlós. Ebből a receptből hat tányér leves jött ki. Aki rajong a fürjtojásért, az mindenképpen kóstolja meg a fürjhúslevest is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?