A hét szakácsa: Atkáriné Terike

Terike már évek óta nem jár a pékhez kenyérért, ő készíti a családnak. Mindig az aktuális sütés a kedvenc. Tudását bemutatókon is kamatoztatja.

Nagymágocson élek a családommal. Mióta nyugdíjas lettem, azóta vált hobbimmá a sütés, örömömmel készítem a családomnak a szebbnél szebb kenyeret és kalácsot. Édesanyám konyhán dolgozott, tőle megtanultam főzni, a férjem nagymamájától pedig a kalácssütés fortélyait tanultam meg. Férjem szerint mindig az aktuálisan sült kenyér az eddigi legfinomabb!

Atkáriné Terike szakács

Hívnak bemutatókra, ahová szívesen megyek, mert boldoggá tesz, ha megcsodálják munkáimat, és főleg, ha látom, hogy jóízűen kóstolják sütéseimet. Minden sütésemet lefotózom, majd felrakom a képeket a blogomra.

Ezeket olvastad már?

Elsősorban a magam és családom örömére sütök, de örülök, ha boldoggá teszek másokat a kreativitásommal. Hobbimmá vált a szépen díszített kenyér- és kalácssütés, igazi kikapcsolódás minden sütés számomra.Első alkotásom fiamnak készült, egy motorkalács volt, ami nagyon tetszett mindenkinek, és ez volt az inspiráció további munkáimhoz. Magam is meglepődtem, annyira szépre sikerült. Azóta, talán mondhatom, tökélyre fejlesztettem a technikát - állatfigurákat, tárgyakat, bármit megformázok kalács- és kenyértésztából.

Az igazi fehér kenyér Terikétől

Már évek óta nem veszünk kenyeret, hiszen magam sütöm és díszítem őket. Általában fehérkenyeret sütök, mert azt szeretjük. Minden kenyér más mintát kap, ötletem rengeteg. Pengével vágok mintákat: virágot, búzakalászt, és bármit, ami eszembe jut.

Ezeket olvastad már?

Kemencém még nincs, de nagyon szépre sülnek kenyereim egyszerű villany- és gázsütőben is. Falunkban már többször volt kenyérsütési bemutató, és mondhatom, az asszonyok egyre többen sütnek kenyeret családjuknak. Nincs titok: a jól bevált receptemet mindenki láthatja a blogomban, amit magam szerkesztek!

Hozzászólások (4)

Vicikó

Kedves Terike! Gratulálok szeretettel, és ámuldozom a csodálatos munkáidon! A blogodon is jót nézel?dtem! :) Már jó pár éve " kiszúrtam " a heged?det, és szót is váltottunk annak kapcsán! További sok-sok ötletet, azok megvalósításához örömet, és jó egészséget kívánok Neked! Üdvözlettel :) Vici

Marti48

Gratulalok! Marti

Atkáriné Terike

Kedves Márti! Köszönöm szépen!

Marti48

:) ! Tovabbi sikereket kivanok Terike. Üdv: Marti

Margó48

Kedves Terike! Igazán csodálatra méltók a készítményeid, csináld tovább, hogy gyönyörködhessünk mi is benne. Gratulálok, és jó egészséget kívánok a folytatáshoz. Üdvözlettel: Margó

Atkáriné Terike

Kedves Margó! Köszönöm kedves szavaidat, remélem még sokáig gyönyörködhettek munkáimban, ötletem rengeteg, amit szeretnék megvalósítani! Üdvözlettel: Terike

Atkáriné Terike

Kedves Vici! Örülök, hogy tetszenek sütéseim! Remélem lesz egészségem a további kreatív sütögetéshez, amiben Ti is gyönyörködhettek! Üdvözlettel: Terike

Címlapról ajánljuk

További cikkek