A hét szakácsa: Atkáriné Terike

Terike már évek óta nem jár a pékhez kenyérért, ő készíti a családnak. Mindig az aktuális sütés a kedvenc. Tudását bemutatókon is kamatoztatja.

Nagymágocson élek a családommal. Mióta nyugdíjas lettem, azóta vált hobbimmá a sütés, örömömmel készítem a családomnak a szebbnél szebb kenyeret és kalácsot. Édesanyám konyhán dolgozott, tőle megtanultam főzni, a férjem nagymamájától pedig a kalácssütés fortélyait tanultam meg. Férjem szerint mindig az aktuálisan sült kenyér az eddigi legfinomabb!

Atkáriné Terike szakács

Hívnak bemutatókra, ahová szívesen megyek, mert boldoggá tesz, ha megcsodálják munkáimat, és főleg, ha látom, hogy jóízűen kóstolják sütéseimet. Minden sütésemet lefotózom, majd felrakom a képeket a blogomra.

Ezeket olvastad már?

Elsősorban a magam és családom örömére sütök, de örülök, ha boldoggá teszek másokat a kreativitásommal. Hobbimmá vált a szépen díszített kenyér- és kalácssütés, igazi kikapcsolódás minden sütés számomra.Első alkotásom fiamnak készült, egy motorkalács volt, ami nagyon tetszett mindenkinek, és ez volt az inspiráció további munkáimhoz. Magam is meglepődtem, annyira szépre sikerült. Azóta, talán mondhatom, tökélyre fejlesztettem a technikát - állatfigurákat, tárgyakat, bármit megformázok kalács- és kenyértésztából.

Az igazi fehér kenyér Terikétől

Már évek óta nem veszünk kenyeret, hiszen magam sütöm és díszítem őket. Általában fehérkenyeret sütök, mert azt szeretjük. Minden kenyér más mintát kap, ötletem rengeteg. Pengével vágok mintákat: virágot, búzakalászt, és bármit, ami eszembe jut.

Ezeket olvastad már?

Kemencém még nincs, de nagyon szépre sülnek kenyereim egyszerű villany- és gázsütőben is. Falunkban már többször volt kenyérsütési bemutató, és mondhatom, az asszonyok egyre többen sütnek kenyeret családjuknak. Nincs titok: a jól bevált receptemet mindenki láthatja a blogomban, amit magam szerkesztek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek