A hét szakácsa: Atkáriné Terike

Terike már évek óta nem jár a pékhez kenyérért, ő készíti a családnak. Mindig az aktuális sütés a kedvenc. Tudását bemutatókon is kamatoztatja.

Nagymágocson élek a családommal. Mióta nyugdíjas lettem, azóta vált hobbimmá a sütés, örömömmel készítem a családomnak a szebbnél szebb kenyeret és kalácsot. Édesanyám konyhán dolgozott, tőle megtanultam főzni, a férjem nagymamájától pedig a kalácssütés fortélyait tanultam meg. Férjem szerint mindig az aktuálisan sült kenyér az eddigi legfinomabb!

Atkáriné Terike szakács

Hívnak bemutatókra, ahová szívesen megyek, mert boldoggá tesz, ha megcsodálják munkáimat, és főleg, ha látom, hogy jóízűen kóstolják sütéseimet. Minden sütésemet lefotózom, majd felrakom a képeket a blogomra.

Ezeket olvastad már?

Elsősorban a magam és családom örömére sütök, de örülök, ha boldoggá teszek másokat a kreativitásommal. Hobbimmá vált a szépen díszített kenyér- és kalácssütés, igazi kikapcsolódás minden sütés számomra.Első alkotásom fiamnak készült, egy motorkalács volt, ami nagyon tetszett mindenkinek, és ez volt az inspiráció további munkáimhoz. Magam is meglepődtem, annyira szépre sikerült. Azóta, talán mondhatom, tökélyre fejlesztettem a technikát - állatfigurákat, tárgyakat, bármit megformázok kalács- és kenyértésztából.

Az igazi fehér kenyér Terikétől

Már évek óta nem veszünk kenyeret, hiszen magam sütöm és díszítem őket. Általában fehérkenyeret sütök, mert azt szeretjük. Minden kenyér más mintát kap, ötletem rengeteg. Pengével vágok mintákat: virágot, búzakalászt, és bármit, ami eszembe jut.

Ezeket olvastad már?

Kemencém még nincs, de nagyon szépre sülnek kenyereim egyszerű villany- és gázsütőben is. Falunkban már többször volt kenyérsütési bemutató, és mondhatom, az asszonyok egyre többen sütnek kenyeret családjuknak. Nincs titok: a jól bevált receptemet mindenki láthatja a blogomban, amit magam szerkesztek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Leteszteltük az Ichigót, ami a legegészségesebb ázsiai street foodot ígéri...

Vajon hinne nekem bárki, ha azt mondanám, hogy megkaphat egy prémium minőségű, egészséges ázsiai fogást olyan áron, mintha egy körúti gyorsbüfében falatozna? Kevés dolgot ehetünk ma már 2-3 ezer forint között, főleg, ha egy belvárosi étteremről van szó. Egy újhullámos streetfood-hely mégis megugrotta a feladatot: pénztárcabarát módon kínál izgalmas fogásokat, magas színvonalon. Az Ichigóban jártunk, hogy saját magunk teszteljük le: valóban ez a város legegészségesebb (ázsiai) street foodja?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sosem volt ilyen egyszerű a főzés!

Ha unod a fűszerestasakok pakolgatását, nehezen látod át a fűszereket, és szeretnéd letudni a mindennapi főzést bevált receptekkel, akkor ezeket a fűszerkeverékeket számodra alkottuk meg!

Címlapról ajánljuk

Tücsökfehérjés snacket készített egy magyar orvostanhallgató

A Cricks, Magyarország első rovarfehérje-alapú élelmiszerforgalmazója különféle ízesítésű tücsökfehérjés proteinszeletekkel és snackekkel vált ismertté. Az innovatív termékötlet egy 24 éves orvostanhallgató, Péter Dániel fejéből pattant ki, aki La Fontaine meséitől inspirálva alkotta meg a gyorsan fogyasztható egészséges snackeket.

Nosalty

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.