A hét szakácsa: Atkáriné Terike

Terike már évek óta nem jár a pékhez kenyérért, ő készíti a családnak. Mindig az aktuális sütés a kedvenc. Tudását bemutatókon is kamatoztatja.

Nagymágocson élek a családommal. Mióta nyugdíjas lettem, azóta vált hobbimmá a sütés, örömömmel készítem a családomnak a szebbnél szebb kenyeret és kalácsot. Édesanyám konyhán dolgozott, tőle megtanultam főzni, a férjem nagymamájától pedig a kalácssütés fortélyait tanultam meg. Férjem szerint mindig az aktuálisan sült kenyér az eddigi legfinomabb!

Atkáriné Terike szakács

Hívnak bemutatókra, ahová szívesen megyek, mert boldoggá tesz, ha megcsodálják munkáimat, és főleg, ha látom, hogy jóízűen kóstolják sütéseimet. Minden sütésemet lefotózom, majd felrakom a képeket a blogomra.

Ezeket olvastad már?

Elsősorban a magam és családom örömére sütök, de örülök, ha boldoggá teszek másokat a kreativitásommal. Hobbimmá vált a szépen díszített kenyér- és kalácssütés, igazi kikapcsolódás minden sütés számomra.Első alkotásom fiamnak készült, egy motorkalács volt, ami nagyon tetszett mindenkinek, és ez volt az inspiráció további munkáimhoz. Magam is meglepődtem, annyira szépre sikerült. Azóta, talán mondhatom, tökélyre fejlesztettem a technikát - állatfigurákat, tárgyakat, bármit megformázok kalács- és kenyértésztából.

Az igazi fehér kenyér Terikétől

Már évek óta nem veszünk kenyeret, hiszen magam sütöm és díszítem őket. Általában fehérkenyeret sütök, mert azt szeretjük. Minden kenyér más mintát kap, ötletem rengeteg. Pengével vágok mintákat: virágot, búzakalászt, és bármit, ami eszembe jut.

Ezeket olvastad már?

Kemencém még nincs, de nagyon szépre sülnek kenyereim egyszerű villany- és gázsütőben is. Falunkban már többször volt kenyérsütési bemutató, és mondhatom, az asszonyok egyre többen sütnek kenyeret családjuknak. Nincs titok: a jól bevált receptemet mindenki láthatja a blogomban, amit magam szerkesztek!

Legújabb receptek

Krémes avokádós csirkesaláta

Ez a saláta egyszerre krémes és frissítő. Az avokádó és a majonéz selymessé, a lime és a koriander pedig üdévé teszi. Az állaga is tökéletes: nem túl száraz, de nem is úszik az ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Krémes francia rakott burgonya

Én utálom a burgonya szót, nekem az krumpli!!! DE ehhez a finomsághoz nem tudtam krumplit írni, mert annyira elegáns étel! Szinte szétolvad a szánkban ez a zsírszegény BURGONYAÉTEL! ...