A hét bloggere: Ízélmény

E heti kiemelt bloggerünk Lini, vagyis Evelin, egy valódi cukrász. Mi mást hozott volna nekünk, mint egy csodálatos desszertet. Most figyeljetek, mert titeket is elkápráztat!

A cukrászat, a gasztronómia az életem mozgatórugója. Mondhatni ezzel kelek, ezzel fekszem. Cukrászként végeztem, így ez talán érthető is. Folyamatosan azon pörög az eszem, hogy milyen újabb ínyencséget tudnék kitalálni - mostanában a francia cukrászat az, ami elbűvöl. Ahogy játszanak az ízekkel, textúrákkal, alapanyagokkal, az valami fantasztikus.

Málnamousse vörösborzselével recept

Aznap, amikor ezt a megtisztelő felkérést megkaptam, hogy lehetek a Hét Bloggere, épp málnamousse-t készítettem vörösborzselével, így adott volt, hogy erről fogok írni.

Málnamousse vörösborzselével recept

A mousse egy zseniális találmány. Kicsit olyan, mint a magyarok egyik kedvence, a tejszínhab, ami keményre van verve, csak ez sokkal finomabb. Én most málnából készítettem, de készült a konyhámban már mákos-cukormentes verzió is többek között.

A málna csodás kiegészítője a jó vörösbor. Mostanában sokat mozgok boros körökben, így egyértelmű volt, hogy ebből a nedűből fog készülni a zselé. Mondhatom, nem bántuk meg.

Megkoronázásaként a tetejére étcsokoládé-glazúrt készítettem. Ezzel nagyon sokféle süteményt kiegészíthetünk, kerülhet akár zserbó tetejére, vagy ha több csokoládéval készítjük, desszerttöltelék vagy pohárkrém is válhat belőle. Érdemes kipróbálni ezt a desszertet, igazi tavaszi-nyári frissítő a savanykás málnától!

Lini Ízélmény blogját itt találjátok!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek