A hét bloggere: Ízélmény

E heti kiemelt bloggerünk Lini, vagyis Evelin, egy valódi cukrász. Mi mást hozott volna nekünk, mint egy csodálatos desszertet. Most figyeljetek, mert titeket is elkápráztat!

A cukrászat, a gasztronómia az életem mozgatórugója. Mondhatni ezzel kelek, ezzel fekszem. Cukrászként végeztem, így ez talán érthető is. Folyamatosan azon pörög az eszem, hogy milyen újabb ínyencséget tudnék kitalálni - mostanában a francia cukrászat az, ami elbűvöl. Ahogy játszanak az ízekkel, textúrákkal, alapanyagokkal, az valami fantasztikus.

Málnamousse vörösborzselével recept

Aznap, amikor ezt a megtisztelő felkérést megkaptam, hogy lehetek a Hét Bloggere, épp málnamousse-t készítettem vörösborzselével, így adott volt, hogy erről fogok írni.

Málnamousse vörösborzselével recept

A mousse egy zseniális találmány. Kicsit olyan, mint a magyarok egyik kedvence, a tejszínhab, ami keményre van verve, csak ez sokkal finomabb. Én most málnából készítettem, de készült a konyhámban már mákos-cukormentes verzió is többek között.

A málna csodás kiegészítője a jó vörösbor. Mostanában sokat mozgok boros körökben, így egyértelmű volt, hogy ebből a nedűből fog készülni a zselé. Mondhatom, nem bántuk meg.

Megkoronázásaként a tetejére étcsokoládé-glazúrt készítettem. Ezzel nagyon sokféle süteményt kiegészíthetünk, kerülhet akár zserbó tetejére, vagy ha több csokoládéval készítjük, desszerttöltelék vagy pohárkrém is válhat belőle. Érdemes kipróbálni ezt a desszertet, igazi tavaszi-nyári frissítő a savanykás málnától!

Lini Ízélmény blogját itt találjátok!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Inkább az ára számít egy terméknek, mint a minősége

Az Auchan szakértői szerint manapság egyre inkább az ár számít, amikor édességet vásárolunk az ünnepekre. A fogyasztói kosárba jellemzően kevesebb termék kerül a tavalyi évekhez képest, és az előre elkészített csomagok és díszkosarak helyett is a vásárlók inkább maguk állítják össze az édességcsomagokat. Egyre népszerűbbek a sajátmárkás és a kimért termékek.

Nosalty

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.