Dorka töltött pulykája vadrizzsel

A Séf szerint Dorka tányérja akár egy étteremben is megállná a helyét. A vadrizst ugyan hosszabban is főzhette volna, de legközelebb jobban ügyel majd rá.

Sárgarépával töltött pulyka vadrizzsel - Kovács Dorkától

Hozzávalók

2 szelet pulykamellfilé, 2 db ujjnyi vastag sárgarépa, 2-3 szelet füstölt bacon

3 ek mustár, só, őrölt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, friss rozmaringág, sütőzacskó

1/2 ek liszt, 2 dl jázminrizs, 1 dl vadrizs (indiánrizs), só, 2 ek olaj, 10 dkg leveles bébispenót

2 dkg vaj

Elkészítés

  1. A zúzott fokhagymát, apróra vágott rozmaringot elkeverjük a mustárral.
  2. A pulykamell szeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a mustáros páccal.
  3. A megtisztított répákat sós vízben félig megfőzzük.
  4. Felteszünk forrni 5 dl vizet. A rizskeveréket megmossuk, lecsepegtetjük, forró olajon üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a forró vizet, megsózzuk, és csendes lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük.
  5. Amíg a rizs készül, betekerjük a répákat a pulykaszeletekbe. Baconszeletekkel körbe tekerjük a pulykatekercset. Fogpiszkálóval rögzítjük a tekercseket.
  6. A sütőzacskóban szétrázunk fél kanál lisztet. Beletesszük a hústekercseket a maradék rozmaringgal. 200 fokon 20 perc alatt pirosra sütjük.
  7. Megmossuk a spenótleveleket. Sós vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük őket. Vajszeletkével tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...