Dorka töltött pulykája vadrizzsel

A Séf szerint Dorka tányérja akár egy étteremben is megállná a helyét. A vadrizst ugyan hosszabban is főzhette volna, de legközelebb jobban ügyel majd rá.

Sárgarépával töltött pulyka vadrizzsel - Kovács Dorkától

Hozzávalók

2 szelet pulykamellfilé, 2 db ujjnyi vastag sárgarépa, 2-3 szelet füstölt bacon

3 ek mustár, só, őrölt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, friss rozmaringág, sütőzacskó

1/2 ek liszt, 2 dl jázminrizs, 1 dl vadrizs (indiánrizs), só, 2 ek olaj, 10 dkg leveles bébispenót

2 dkg vaj

Elkészítés

  1. A zúzott fokhagymát, apróra vágott rozmaringot elkeverjük a mustárral.
  2. A pulykamell szeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a mustáros páccal.
  3. A megtisztított répákat sós vízben félig megfőzzük.
  4. Felteszünk forrni 5 dl vizet. A rizskeveréket megmossuk, lecsepegtetjük, forró olajon üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a forró vizet, megsózzuk, és csendes lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük.
  5. Amíg a rizs készül, betekerjük a répákat a pulykaszeletekbe. Baconszeletekkel körbe tekerjük a pulykatekercset. Fogpiszkálóval rögzítjük a tekercseket.
  6. A sütőzacskóban szétrázunk fél kanál lisztet. Beletesszük a hústekercseket a maradék rozmaringgal. 200 fokon 20 perc alatt pirosra sütjük.
  7. Megmossuk a spenótleveleket. Sós vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük őket. Vajszeletkével tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek