A csülkös lángos lett újra a befutó

Idén újra a Siófoki Palacsintázó csülkös töltött lángosával nyerte az év balatoni lángosozója címet, az országos bajnok pedig a Fördös lángosozó lett Dunaharasztiban.

A Vénusz Lángos Voks tavalyi balatoni különdíjasát senki nem tudta letaszítani idén sem a trónról. A verseny négy éves történelmében először fordult elő, hogy egy lángosozó egymást követő két évben is dobogós helyezést ért el a verseny során, és megvédte címét.

Vajon minek köszönheti ezt a sikert a kétszeres különdíjas lángosozó?

„Úgy gondolom, hogy alapvetően két dolognak köszönhetjük azt, hogy immár második alkalommal is miénk lehet ez a megtisztelő cím és egyben hihetetlen elismerés. Egyrészt annak, hogy igyekszünk mindig azonos, magas minőségben készíteni a lángosainkat, másrészt pedig a széleskörű törzsvásárlói közönségünknek, akik már oly régóta megtisztelnek bennünket a bizalmukkal. A kínálatunkat is igyekszünk az ő igényeikhez és visszajelzéseikhez igazítani, azonban vitathatatlan, hogy a csülkös, illetve juhtúrós specialitásunk örvend évek óta a legnagyobb népszerűségnek. Talán ez a harmadik tényező, ami miatt második alkalommal is mellettünk tették le voksukat a vendégek” – nyilatkozta a nyertes, Sárközi Ágnes.

A kétszeres különdíjas lángost az érdeklődők kora tavasztól, egészen késő őszig minden szombaton a Tihanyi Piac Placcon kóstolhatják meg, ezen kívül számos Balaton környéki eseményen is megfordul a Siófoki Palacsintázó csapata.

A Vénusz Lángos Voks versenyen immár 679 lángosozót jelöltek – ezek közül 155-öt a Balaton környékéről - így bár a verseny véget ért, az applikációt továbbra is bárki felkeresheti, ha jó lángos lelőhely után kutat az ország bármely részén. Az országos megmérettetésen a rajongók és a szerencse végül a dunaharaszti Fördős Lángos mellé szegődött, így övé lett a „Vénusz kedvenc Lángosozója 2015” cím.

A Lángos Voks fődíjasa 1987 óta süti Dunaharaszti főterén a lángost feleségével és fiukkal együtt. Fördős Dezső elárulta, hogy szerintük mi az igazán jó lángos titka: „Én annak a híve vagyok, hogy igazán finom lángos csak minőségi hozzávalók felhasználásával készülhet. A több mint 27 éves múltunknak köszönhetően pedig szerencsére bőven volt időnk kitapasztalni, hogy milyen liszt, élesztő felhasználásával lesz jó a lángos." – nyilatkozta a nyertes.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!

Soha ne tárold nejlonban ezt a 7 zöldséget

Manapság sajnos szinte elkerülhetetlen a nejlonzacskók használata, és ez nemcsak a környezetünkre van káros hatással: az alábbi zöldségek is megsínylik, ha hosszabb időt töltenek el a műanyag fogságában.