Bereznay a magyar Ramsey!

Péntektől Bereznay Tamással indul A Konyha Ördöge magyar adaptációja. Igazi érzelmek, szakácsmesteri valóságshow a TV2 csatornáján.

A múlt pénteken tartott sajtótájékoztatón Bus István faggatta Bereznay Tamást, hogyan boldogult az idegen éttermek konyháiban, miként találta meg a hangot a tulajdonosokkal és alkalmazottakkal. Bereznay elmondta, habár megvan hozzá a háttere és bátran dobálózhat a szavakkal, nem lesz Gordon Ramsey mása, inkább saját magát hozza a sorozatban. Ahogyan az a premier előtti bemutatóból kiderült, ugyan indulatos szavakra is számíthatunk, de nem ezen lesz a hangsúly.

Bereznay Tamással Bus István beszélgetett

Tudtad?

Bereznay Tamás: 2001 és 2010 között a Kárpátia étterem, majd több más étterem konyhafőnöke, szaktanácsadója. Főzött többek között Sólyom László köztársasági elnöknek, Károly hercegnek, a brit trónörökösnek, I. Károly spanyol és Károly Gusztáv svéd királynak. Ugyanakkor George W. Bush és Vladimir Putyin is kóstolta fantasztikus ételeit. Mindeközben éveken keresztül publikált a Nők Lapjában, hat saját szakácskönyve jelent meg, és több szakácskönyv megszületésében vállalt elvitathatatlan szerepet.

Tamás ördögien és mosolygósan

A stábnak négy napja volt arra, hogy felmérje a helyzetet, segítséget nyújtson az ott dolgozóknak, és kisebb átalakításokat végezzen az egyes helyszíneken. Az első napokban az étlap tesztelése, átdolgozása és a konyhai személyzet hozzáállásának javítása volt terítéken. Az utolsó 48 óra a belsőépítészeti megoldások minőségi változtatásának jegyében telt el – tudtuk meg Tamástól. Megörökítették a visszatérő pillanatokat is, amikor a forgatócsoport váratlanul betoppan az étterembe, és szemügyre vételezi, vajon sikerült-e megtartani a megváltoztatott rendet, használtak-e a tanácsok, javaslatok. Mindezt megtudhatjuk a docureality showból, melyet minden pénteken 21:30-tól láthatunk a TV2-n.

Nem lennénk azonban igazi gasztrooldal, ha a sajtótájékoztató további részéről nem adnánk számot, amikor is Bereznay egy huszárvágással megnyitotta a sajtó képviselői számára a konyhát. A rendezvény helyszíne Tamásnak hazai pálya volt. A Metro Gasztoakadémián szaktanácsadóként és szakmai vezetőként tevékenykedik, ugyanakkor szakácsoknak, séfeknek tart mesterkurzusokat. A magas színvonalon felszerelt hatalmas tankonyhában Tamás vezetésével láttunk hozzá a közös vacsora elkészítéséhez. Senki sem lepődött meg, hiszen ki ne lesné el nagy örömmel egy mesterszakács konyhaművészeti tudományát!

A sajtó képviseői Tamás vezetésével elkészítik a vacsorát
Kolbásszal töltött csirkecomb, tarhonya rizottóval - Bereznay Tamástól recept

Amit megfőztél, edd is meg!

A menü tarhonya rizottón tálalt kolbászos töltött csirkecombból és lisztmentes csokitortából állt. Megtanulhattunk profi módon csirkecombot filézni és alufóliában sütni. Ez után tarhonyából rizottó küllemű köretet készítettünk, és egy-két fantasztikus csokitorta is kikerült kezünk alól. Végül a gyönyörűen terített asztaloknál közösen elfogyasztottuk saját kreációinkat. A recepteket elkértem Tamástól és fel is töltöttem a Nosalty oldalára. Kipróbálni ér!

Lisztmentes csokoládétorta - Bereznay Tamástól recept

Pénteken este tévé ’bekapcs’, hogy ti is találkozhassatok Tamással, a konyha magyar ördögével!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?