Bereznay a magyar Ramsey!

Péntektől Bereznay Tamással indul A Konyha Ördöge magyar adaptációja. Igazi érzelmek, szakácsmesteri valóságshow a TV2 csatornáján.

A múlt pénteken tartott sajtótájékoztatón Bus István faggatta Bereznay Tamást, hogyan boldogult az idegen éttermek konyháiban, miként találta meg a hangot a tulajdonosokkal és alkalmazottakkal. Bereznay elmondta, habár megvan hozzá a háttere és bátran dobálózhat a szavakkal, nem lesz Gordon Ramsey mása, inkább saját magát hozza a sorozatban. Ahogyan az a premier előtti bemutatóból kiderült, ugyan indulatos szavakra is számíthatunk, de nem ezen lesz a hangsúly.

Bereznay Tamással Bus István beszélgetett

Tudtad?

Bereznay Tamás: 2001 és 2010 között a Kárpátia étterem, majd több más étterem konyhafőnöke, szaktanácsadója. Főzött többek között Sólyom László köztársasági elnöknek, Károly hercegnek, a brit trónörökösnek, I. Károly spanyol és Károly Gusztáv svéd királynak. Ugyanakkor George W. Bush és Vladimir Putyin is kóstolta fantasztikus ételeit. Mindeközben éveken keresztül publikált a Nők Lapjában, hat saját szakácskönyve jelent meg, és több szakácskönyv megszületésében vállalt elvitathatatlan szerepet.

Tamás ördögien és mosolygósan

A stábnak négy napja volt arra, hogy felmérje a helyzetet, segítséget nyújtson az ott dolgozóknak, és kisebb átalakításokat végezzen az egyes helyszíneken. Az első napokban az étlap tesztelése, átdolgozása és a konyhai személyzet hozzáállásának javítása volt terítéken. Az utolsó 48 óra a belsőépítészeti megoldások minőségi változtatásának jegyében telt el – tudtuk meg Tamástól. Megörökítették a visszatérő pillanatokat is, amikor a forgatócsoport váratlanul betoppan az étterembe, és szemügyre vételezi, vajon sikerült-e megtartani a megváltoztatott rendet, használtak-e a tanácsok, javaslatok. Mindezt megtudhatjuk a docureality showból, melyet minden pénteken 21:30-tól láthatunk a TV2-n.

Nem lennénk azonban igazi gasztrooldal, ha a sajtótájékoztató további részéről nem adnánk számot, amikor is Bereznay egy huszárvágással megnyitotta a sajtó képviselői számára a konyhát. A rendezvény helyszíne Tamásnak hazai pálya volt. A Metro Gasztoakadémián szaktanácsadóként és szakmai vezetőként tevékenykedik, ugyanakkor szakácsoknak, séfeknek tart mesterkurzusokat. A magas színvonalon felszerelt hatalmas tankonyhában Tamás vezetésével láttunk hozzá a közös vacsora elkészítéséhez. Senki sem lepődött meg, hiszen ki ne lesné el nagy örömmel egy mesterszakács konyhaművészeti tudományát!

A sajtó képviseői Tamás vezetésével elkészítik a vacsorát
Kolbásszal töltött csirkecomb, tarhonya rizottóval - Bereznay Tamástól recept

Amit megfőztél, edd is meg!

A menü tarhonya rizottón tálalt kolbászos töltött csirkecombból és lisztmentes csokitortából állt. Megtanulhattunk profi módon csirkecombot filézni és alufóliában sütni. Ez után tarhonyából rizottó küllemű köretet készítettünk, és egy-két fantasztikus csokitorta is kikerült kezünk alól. Végül a gyönyörűen terített asztaloknál közösen elfogyasztottuk saját kreációinkat. A recepteket elkértem Tamástól és fel is töltöttem a Nosalty oldalára. Kipróbálni ér!

Lisztmentes csokoládétorta - Bereznay Tamástól recept

Pénteken este tévé ’bekapcs’, hogy ti is találkozhassatok Tamással, a konyha magyar ördögével!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?