Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 trükk, amivel a Te húslevesed is olyan finom lesz, mint a nagyié!

Aranyló, gyöngyöző, a vasárnap fénypontja – a te konyhádban is. A tuti húsleves sikeres készítéséhez 5 szuper tippel segítünk Neked!

Habozás helyett

Nemcsak a marhát, de a tyúkot és a csirkét is érdemes leforrázni főzés előtt. Egy nagy tálba tesszük a húsokat, a forrásban lévő vízzel meglocsoljuk, 5 percig állni hagyjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, és már mehetnek is a fazékba. Zsupsz rájuk egy jókora adag hideg víz, és lassú tűzön hagyjuk gyöngyözni a levest. Így a lé nem lesz zavaros!

Színe mint az arany(hagyma)

A húsleves legjobb színét kétségtelenül a zöldségek adják. Mind közül pedig leginkább a vöröshagyma, amit teljes hámozás nélkül (tehát csak a legkülső, sérült részét távolítsuk el), jó alaposan megmosva tegyünk a levesbe. A külső héja ugyanis tényleg aranylóra festi a vizet. Aki még fokozná az arany színt vagy megfeledkezik a héjas hagymáról, az a végén egy csipet sáfránnyal (ha épp nincs kéznél, akkor sáfrányos szeklicével) vagy kurkumával varázsolhat színt a levesbe!

Tudtad?

Hazánkban az otthonok kétharmadában hetente többször is leves kerül az asztalra, hétvégén viszont szinte mindenhol kötelező fogásként szerepel a menüben. Legújabb, Csípős Tyúkhúsleveskockájával a pikánsabb ízekért rajongók kedvében jár a Maggi.

A magyar erős fűszerpaprika-őrlemény és a jól megszokott Maggi kocka egymásra találása kellemesen csípős, karakteres ízt kölcsönöz már főzés közben is a leveseknek, zöldségeknek és köreteknek egyaránt. A szárított alapanyagoknak köszönhetően pedig hozzáadott tartósítószert sem tartalmaz.

Kockázzunk!

Kukkantsunk csak be a nagyi kamrájába, ott is megbújik egy-egy csomag leveskocka. A hagyományos, szárított zöldségeket és fűszereket is tartalmazó kockák mellett kísérletezzünk, legyen még több ereje és íze a levesnek! Próbáljuk ki például az új csípős tyúkhúsleveskockát, amibe a Maggi a hamisítatlan magyar fűszerpaprika erejét rejtette. Jelige: pikáns!

Húsleves receptajánló a Nosalty oldaláról

Időtlen gyorsaság?

A te idődből ne pazarolj, a leveséből pedig semmiképp se faragj le! A levesfőzésnek meg kell adni a módját, ugyanakkor bátran nyúlj olyan megoldásokhoz, amik gyorsítják az előkészületeket. Vegyél tisztított zöldséget, készítsd oda a tartósítószer nélkül készülő leveskockát, vagy kapd ki a fagyasztóból az egy-egy levesadagnyi zöldet. Te lehetsz gyors, a leves viszont szigorúan lassú: a főzési idővel nem szabad spórolni, alacsony lángon hosszú órákig hagyd főni a levest és összeérni az ízeket.

Csak a gézen át!

Utolsó felvonásként zárd el a lángot a leves alatt. Hagyd egy fél órát pihenni, hogy mindketten megnyugodjatok, majd gondosan külön-külön tálba téve a zöldségeket és a húsokat, egy darabka gézen szűrd át az aranyló levest. A géz a legjobb szűrőnél is alaposabb, és a legapróbb fűszerdarabokat is megfogja.

#okostipp: Tyúkhúsleves megzenésítve? IGEN! Hallgasd meg a Momentán Társulat zenés videóreceptjét! Maggi feat. Momentán: Tyúkhúsleves dal

Többet is megtudhatsz a Maggi Tyúkhúsleveskockáról itt!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bea-68
Bea-68 Sun, 2016-08-21 18:33

Ez a cikk a Maggi kocka reklámja. Jó húsféle, sok zöldség, és sok idő, ez a titka a jó levesnek.

Tás
Tás Tue, 2016-08-23 06:59

Ez valóban a Maggi kocka reklámja lehet! Az igazi húslevesbe bőven kell hús egy kis levescsont és arányosan zöldség! Minél többféle annál jobb!Lassan sokáig kell főzni! Ha jó a hús akkor semmiféle színezőanyag nem kell bele,mert aranylóan sárga lesz a színe!

Bodrik
Bodrik Sun, 2016-08-21 16:40

A kurkuma egészséges . Nem egy kanállal kell bele rakni egy kés hegyével.

Royston
Royston Mon, 2016-07-25 20:36

Nekem nincs szükségem húsleves kockára. Anélkül is zseniális húslevest szoktam főzni, amúgy meg a benne levő nátrium-glutamát számomra eü. kockázat, tehát felejtős.

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2016-07-25 19:29

A kurkumás levessárgításról csak annyit mondanék, hogy egyszer, hirtelen felindulásból beletettük a marhahúslevesbe. Igaz, szép sárga lett a lé, azonban a marhaszegyben lévő hájrétegek (melyek főve olyan csodás finomak, mint a velő), na, azok ZÖLDRE elszíneződtek. Tedd bele, ha akarod, de én szóltam.