A világ több mint 100 országában megrendezésre kerülő programsorozatot 2015-ben, a milánói világkiállítás kapcsán indította útjára az olasz kormány az Olasz Külügyminisztérium és a diplomáciai kirendeltségek közreműködésével. Az idei Olasz Gasztronómiai Világhéten a regionális konyhát és a hagyományos olasz alapanyagokat szeretnék még jobban megismertetni az érdeklődőkkel.
A Gasztronómiai Világhét mára egy hagyománnyá vált, melyhez a világ minden táján a táplálkozástudomány és vendéglátás neves képviselői csatlakoznak, hogy egy héten át zajló programok keretében mutassák be a mediterrán konyhát a közönségnek.
Nézd meg az első receptvideónkat itt!
Íme az öt séf, akik idén elhozták nektek az olasz konyha legjavát:
A Trattoria Pomo D'oro képviseletében Rosario Simeoli és Gianni Annoni valódi olasz paradicsomos tésztát készítenek.
A Fausto's séfjei, Giorgio Cavicchiolo és Fausto Di Vora halat sütnek réztálban.
A Tom George Italiano-ból Mario Palermo séf olasz rakott padlizsánt állít össze nektek.
A Belli di Mamma séfje, Lorenzo Giuliani pizzatésztát gyúr be, ez lesz a kedvencetek!
A Krizia képviseletében Graziano Cattaneo mezzemaniche tésztájával zárul az olasz ételsor, amit majd neked kell otthonodban folytatnod!
Készítsétek el a világhét jegyében ezeket, vagy bármely kedvenc olasz fogásotokat ezen a héten! Viva Italia!
Keress még több információt az Olasz Gasztronómiai Világhétről itt!
Kattints és Játssz a Világhéten - fantasztikus olasz gasztronómiai csomagok várnak rád!