5 sztárséf, 5 kiváló olasz fogás – itt az 5. Olasz Gasztronómiai Világhét

November 23-29. között kerül megrendezésre az Olasz Gasztronómiai Világhét, melyen az olasz konyhaművészet és élelmiszeripar hagyományait ünnepeljük. Most a Nosalty oldalán 5 fantasztikus olasz séffel és vérbeli itáliai fogásaikkal ismerkedhettek meg! (x)

A világ több mint 100 országában megrendezésre kerülő programsorozatot 2015-ben, a milánói világkiállítás kapcsán indította útjára az olasz kormány az Olasz Külügyminisztérium és a diplomáciai kirendeltségek közreműködésével. Az idei Olasz Gasztronómiai Világhéten a regionális konyhát és a hagyományos olasz alapanyagokat szeretnék még jobban megismertetni az érdeklődőkkel.   

Hamisítatlan olasz paradicsomos tészta a Trattoria Pomo D'oro séfétől, Rosario Simeolitól

A Gasztronómiai Világhét mára egy hagyománnyá vált, melyhez a világ minden táján a táplálkozástudomány és vendéglátás neves képviselői csatlakoznak, hogy egy héten át zajló programok keretében mutassák be a mediterrán konyhát a közönségnek. 

Nézd meg az első receptvideónkat itt!

Íme az öt séf, akik idén elhozták nektek az olasz konyha legjavát:

A Trattoria Pomo D'oro képviseletében Rosario Simeoli és Gianni Annoni valódi olasz paradicsomos tésztát készítenek.

A Fausto's séfjei, Giorgio Cavicchiolo és Fausto Di Vora halat sütnek réztálban.

A Tom George Italiano-ból Mario Palermo séf olasz rakott padlizsánt állít össze nektek.

A Belli di Mamma séfje, Lorenzo Giuliani pizzatésztát gyúr be, ez lesz a kedvencetek!

A Krizia képviseletében Graziano Cattaneo mezzemaniche tésztájával zárul az olasz ételsor, amit majd neked kell otthonodban folytatnod!

Készítsétek el a világhét jegyében ezeket, vagy bármely kedvenc olasz fogásotokat ezen a héten! Viva Italia!

Keress még több információt az Olasz Gasztronómiai Világhétről itt!

Kattints és Játssz a Világhéten - fantasztikus olasz gasztronómiai csomagok várnak rád!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek