Olvasd

Vadkovászos kenyerek és ráérős reggelik a Káli-medencében – Török András...

Éppen nyolc éve, hogy Török András sok évnyi irodai munka után felállt az íróasztaltól, és elment főzni. A jogi pályát a szakács- és pékmesterségre, Budapest nyüzsgését pedig néhány éve a Káli-medence nyugalmára cserélte. Az Andriska Pékbisztró tavaly augusztus 20-án nyílt meg Kővágóörsön, egy közel 200 éves épületben, amely korábban majd 100 évig szintén pékségként üzemelt. A hely a lassú, kiadós reggelik élményét hozza vissza helyieknek és nyaralóknak, kovászos kenyerekkel, minőségi péksüteményekkel és szendvicsekkel.

Edd

Konyhanyelven

Friss cikkek

#HÁZIMENZA

30 szemet gyönyörködtető étel ÁPRILISRA, amit mindenképpen próbálj ki

Eljött az első igazi tavaszi hónap, eltűnnek a reggeli fagyok is (remélhetőleg), és egyre többször sütkérezhetünk akár a lakásban is a beszűrődő napfényben. Mi tartjuk bennetek a lelket, és a rossz hírek és a depresszív közhangulat ellenére gyártjuk nektek a szebbnél szebb és gusztább ételeket. Most a tavaszi felhozatalból válogattunk egy egész hónapra valót.

Húsleves sült csirkeszárnyból – Az étel, mely új dimenziókat nyit a főzésben

Egy gőzölgő húslevesnél aligha van megnyugtatóbb látvány, télen-nyáron jól esik, borúra derűt hoz. Szeretjük a hagyományos verziókat is, viszont az alábbi leves zamata és illata még álmából is képes felrázni az embert. A sült csirkeszárny csodás alapízt ad a levesnek, amit aztán az aromás fűszerek és zöldségek, valamint az ázsiai hozzávalók tesznek olyan finommá, hogy literszámra szürcsölnénk napestig.

További cikkek