Zabpelyhes-meggyes muffin recept

Zabpelyhes-meggyes muffin
Zabpelyhes-meggyes muffin
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zabpehely áldásos hatásairól már szóltam. Én a gabona miatt inkább reggelire készítem ezt a muffint, de édesszájúaknak és diétázóknak is ajánlom, csökkentehtő vele ugyanis a bűntudat, mondván ez "egészséges süti".
(Az eredeti receptet a TV Paprika Magazinban találtam, de némiképp módosítottam rajta.)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti recept áfonyát ajánl, azzal is ki lehet próbálni. Ha túl lágy lenne a tészta, keverjünk hozzá még egy kis zabpelyhet.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin zabpehellyel és meggyel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. MelegÍtsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vajazzuk ki, vagy béleljük ki a papírkalapkákkal a muffinsütőt.
  3. A lisztet, a zabpelyhet keverjük össze a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval.
  4. Egy másik tálban keverjük össze a tojást a cukorral, vaníliás cukorral, a tejjel, az olajjal és fokozatosan adagolva, keverve dolgozzuk össze a lisztes keverékkel.
  5. Forgassuk bele a meggyet, reszeljük hozzá a citromhéjat és ismét keverjük át.
  6. Töltsük a mufiinsütőbe.
  7. Előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 30 937
elküldve: 10
receptkönyvben: 586
elkészítve: 29/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Vargamóni

Mióta szakács: 2010.03.09.
18 recept

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

il-di.
Il-di. / il-di. p, 2016-02-12 09:58

De sokszor elkészítettem már! Megunhatatlan! Ma is ezt készítem egy jó kis frankfurti leves mellé.

daker2162
daker2162 p, 2012-08-10 21:54

Azt szeretném kérdezni, mivel új vagyok muffin téren, hogy milyen tipusú liszttel a legjobb? rétesliszt v sima liszt? graham lisztből is el lehet késziteni?

missdr
missdr h, 2012-05-21 07:21

Köszönöm a receptet,nagyon ízlett a muffin!csak attól keseredtem el,hogy beleragadt a papírba..ki kellett volna kennem?vagy valamit rosszul csináltam?

daker2162
daker2162 szo, 2012-08-18 13:43

Tudtommal a muffin mindig "beleragad" a papirba, de ez normális, sosem fogod tudni úgy megcsinálni hogy ne ragadjon bele. Szerintem. Amit eddig ettem és mások csináltak, az is "bele volt ragadva". Szépen lehántod és kész :)

Tmea
Tmea / Tmea k, 2011-05-03 14:05

Szia Móni!
Na az történt ma, hogy végre sikerült zabpehelyhez jutnom, és ráadásul mindjárt 70 dkg-os kiszerelésben. Úgy megörültem neki, mint kutya a farkának! Gyorsan el is kezdtem zabpelyhes recepteket keresgélni, mert az a kettő, ami van nekem, már kicsit uncsi volt. Ki is választottam vagy 8-at 10-et itt a keresőből.
Egyszerre 2 fajta sütit sütök mindig a villanysütőm gazdaságos kihasználása miatt. Na most az a kettő, amire hosszas szortírozgatás után a választásom esett, anélkül, hogy néztem volna, hogy ki küldte be, tehát kizárólag a sütire összpontosítva, mind a kettő a te neved alatt fut! :-))
Ez volt az egyik. A müzli meg a másik. Na ez nagyon finom, két apró észrevételem van vele, az egyik az, hogy nekem túl édes, tehát legközelebb fele ennyi cukrot teszek bele, a másik meg, hogy nekem hiányzott belőle a fahéj. De ez az én mániám, mert nagyon szeretem a meggyet fahéjjal, és már úgy meg szoktam, hogy hiányérzetem van nélküle. :-))
A müzli még hűl...:-))
Szeretettel
Tímea

Tmea
Tmea / Tmea szo, 2012-08-18 16:32

Ez komoly? Több, mint egy éve írtam ezt a hsz-t. Szerinted emlékszem rá, mit sütöttem több, mint egy évvel ezelőtt? :-))))))))

il-di.
Il-di. / il-di. sze, 2011-04-06 21:05

Kedves vargamóni!
Elkészítettem. Nagyon finom! Holnap kívánságra dupla adagot kell, hogy süssek. És ezt mind neked köszönhetem ;) Üdv.: il-di

Bató Edit
Bató Edit sze, 2011-02-02 10:42

Szia Móni!
Elkészítettem és finom volt. Tényleg nagyon jó reggeli egy pohár tejjel. Köszi a receptet. Üdv. Edit.

ju
Bloemcake / ju p, 2011-01-21 22:36

Remek a recept, s a zabpehely szinte eltűnik a puha tésztában, csak az ízében érezni hogy "reform" sütemény, itthon csak így hívjuk. Eteti magát, így még aznap meg kellett sütnöm még egy adagot csokidarabkákkal is.
Köszönet a receptért!

Zsuzsmuzs
Bloemcake / Zsuzsmuzs sze, 2010-06-30 16:31

Nekem eleve furi muffinba az olaj. Lehet helyettesíteni ebben a receptben vajjal vagy margarinnal, és ha igen, mennyivel? Köszi

Gargoyle
P. / Gargoyle sze, 2010-06-30 17:15

Szia Zsuzsmuzs!
Szerintem inkább próbáld ki először. Olajat azért tesznek bele, mert ettől sokkal lágyabb lesz a tészta és napokig puhább marad (persze ez tészta típusától is függ), mintha vajjal készítenéd.

NeroRosa
NeroRosa h, 2010-06-28 13:47

Nagyon jól hangzik a recept, de nem túl sok az olaj? Aztán lehet, hogy csak nekem tűnik soknak...

Gargoyle
P. / Gargoyle sze, 2010-06-30 17:18

Kedves NeroRosa!
Talán kicsit elnézted ezt az átváltást... A 0,6 dl az alig több, mint 0,5 dl - vagyis egészen pontosan alig több, mint egy deciliter fele. Az pedig nagyon kevés. Kicsivel több, mint egy feles... :-)

vargamóni
Vargamóni / vargamóni sze, 2010-06-30 18:06

Sziasztok!

Szerintem nem sok az olaj, mart valóban, alig több, mint fél deci. Az íze abszolút nem érezhető, szerintem azért kell bele, hogy a zabpehelytől ne legyen túl száraz. Biztosan lehet helyettesíteni, de sajnos nem tudom mennyi másfajta zsiradék kellhet bele.
Várom az ötletek, ha esetleg valaki tudja mivel lehet kiváltani az olajat.
Móni

viktoria.n
viktoria.n v, 2010-06-27 21:49

Ma végre eljutottam eddig, hogy megcsináljam. Nem csalódtam benne, nagyon finom!

viktoria.n
viktoria.n v, 2010-04-18 16:32

Imádom a muffinokat és a zabpelyhet is, úgyhogy biztos ki fogom próbálni! Ez a mennyiség 12-es muffinsütőbe való?

525