r
Nosalty Logó

Welsh rabbit

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Welsh rabbit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
sörös
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1369 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 685 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4542.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    944 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 1369 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük.
  2. A kenyereket hajszálvékonyan megvajazzuk, és egy serpenyőben mindkét oldalukat aranyszínűre pirítjuk, majd félretesszük.
  3. A vajat, a mustárt és a sört lábosba tesszük, és kis lángon összeolvasztjuk. Ha kész, hozzáadjuk a sajtot, és folyamatosan kevergetve megolvasztjuk. Nem szabad felforralni, szép homogénnek kell lennie. Nem baj, ha sűrű, ne adjunk hozzá több sört (de kevergetés közben nyugodtan kortyolgassuk).
  4. Ha megolvasztottuk, húzzuk le a tűzről. A két tojássárgát villával kicsit keverjük el, majd csurgassuk bele a sajtszószba (ha egybe zuttyantjuk bele, esetleg megfő...), majd jól keverjük el.
  5. A kenyereket tegyük egy alacsony falú kerámiatepsibe (én két darab 8x15-ös tálkát használtam), öntsük rá a sajtszószt, hagyjuk állni 1-2 percig, majd toljuk forró sütőbe, és 3-5 percig grillezzük a tetejét.
  6. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Tepsi mérete: 2 darab 8x16
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9944
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 09.

Ajánló

Van, ahol a kenyerekre tesznek egy szelet sonkát, vagy még egy posírozott vagy tükörtojást a tetejére. Én csak egy vinegrette-es zöldsalátát csináltam mellé. A sört ne hagyjuk ki mellőle! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha a sajtos kenyerek/melegszendvicsek között van verseny, akkor ez a brit darab magasan ver mindent és mindenkit. Iszonyú tömör kalóriabomba, hideg napokon jó belga vagy angol sör mellé tökéletes!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!