Vöröslencse leves 7. - indiai módra recept

Vöröslencse leves 7. - indiai módra
Vöröslencse leves 7. - indiai módra
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leveske egy vadonatúj próbálkozás eredménye és annyira ízletes, hogy nehezen öntöm szavakba. Ki kell próbálni újra és újra, sőt, szokásomtól eltérően olyat javaslok, amit még soha: csempésszünk bele néhány karika kolbászt. Hmmm...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sűrű típusú leves, mivel a vöröslencse, ha megfő "szétesík", szükség esetén víz hozzáadással lehet higítani.
Érdemes az ételeket óvatosan sózni, mivel forrón nem érződik a valódi "sóssága", ha szükséges, utólag lehet sózni (ügyelve arra, hogy nem a só adja az ételek ízét!).

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

vöröslencse leves, indiai vöröslencse leves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát, a zellert és a paradicsomot kockázzuk, a sárgarépát, a fokhagymát (és ha zellerszárat használunk) karikázzuk.
  2. Az olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát, (pici sóval könnyebben kiengedi a levét és az ízét).
  3. Tegyük a hagymára a köményt, (a koriandert, ha őröltet használunk) és a borsot (nagyon kellemes ízt kap az olajon pirítástól a fűszer, azonban vigyázzunk, ne égessük meg).
  4. Tegyük a hagymára a felaprított paradicsomot, és a fokhagymát és forgassuk össze.
  5. Adjuk hozzá a többi zöldséget, (a vöröslencse kivételével) és öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje (kb. 1,2-1,5 l, edényfüggő) és kevés sóval ízesítsük.
  6. Fedő alatt főzzük addig, amíg majdnem fogkemény lesz a sárgarépa, ekkor adjuk hozzá a vöröslencsét és főzzük tovább 15 percig

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 34 916
elküldve: 17
receptkönyvben: 465
elkészítve: 49/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ppp123
ppp123 h, 2014-03-03 15:06

Mennyei a leves. Egészséges és gyorsan elkészült. De ennek köze nincs az indiai ízvilághoz :-) ami nem baj, mert ez így finom ahogy leírtad a receptet

Daggantyu
Daggantyu k, 2013-12-17 19:39

Megfőztem, és annyira jól esett, hogy csináltam másnap még egy adagot :) Teljes a szerelem, köszönöm ezt a receptet!

A zellert a párom utálja ezért miatta kihagytam, de tettem bele brokkolit és karfiolt, csúcs lett így is.

szakove
szakove cs, 2013-12-12 16:20

Főzzünk abból, amink van címmel nekiálltam 1 paradicsommal, koriander helyett petrezselyemmel, és zeller nélkül, a recept így is KIVÁLÓ, köszönöm!!!!!!

zsiraf26555
zsiraf26555 szo, 2013-04-13 12:33

Ez egy tök jó leves, de EZ SEMMI ESETRE SEM NEVEZHETŐ INDIAINAK!
ha ilyet akartok kell még bele:

+2 fej vöröshagyma
1tk kurkuma
1 kis darabka gyömbér reszelve
1/2 tk garam masala
1/2 tk lepkeszegmag
1/2 tk őrölt római kömény
1 db friss zöld chili felaprítva

a fűszereket a hagymával kis olajon előre meg kell pirítani és leturmixolni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó szo, 2013-02-16 14:16

Elkészítettem, de a kolbász helyett én szalonnát és korábbi szalonnabürkét pirítottam a hagyma alá, illetve a két paradicsom mellett kb 2 dl paradicsomlével is dúsítottam a levest. Világbajnok lett, köszi a receptet!

Receptműves
Receptműves / Receptműves v, 2011-02-06 14:37

Jól hangzik..., küldd be a Receptműves konyhai zsonglőr versenyre, hátha még nyersz is velünk :-)
A blogomon megtalálod a részleteket.
Szép napot, Memi

norci79
Norci79 / norci79 v, 2011-02-06 10:06

Elkészítettem tegnap...vétek lenne kihagyni! Én karikáztam bele virslit.... :-)

304