Vegyes gyümölcsleves Vicikótól recept

Vegyes gyümölcsleves Vicikótól
Vegyes gyümölcsleves Vicikótól
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagy gyerekkori kedvenc. A nyári nyaralások a nagyszülőknél, délben berohanás a játékból, és már ott volt az asztalon a kihűtött, gyönyörű színű, illatos gyümileves! Ezek jutnak mindig eszembe róla. Nagymamáim, ha igazán kedvünkre akartak tenni, biztos ezzel vártak bennünket, vagy csak egy szóra is, rögtön elkészítették. Sajnos Nagymamák már nincsenek, ezért saját magamnak kell a kedvemre tenni, így ha nagyon megkívánjuk, bizony neki kell állni. Ami azért meg kell mondjam, nem olyan nagy erőfeszítés... 

 

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves vegyes gyümölcsökből, tejfölös gyümölcsleves, almás-szilvás gyümölcsleves, meggyes gyümölcsleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A befőtteket, ha házi eltett, vagy nincs benne tartósítószer, levükkel együtt beleöntjük egy nagyobb fazékba, hozzáadjuk az erdei gyümölcsöket, és a meghámozott, kockákra vágott almát.
  2. Felöntjük vízzel, kb 5 l -re.
  3. Beletesszük a cukrot, ha nem használtuk a befőttek levét akkor több cukrot, sót, fahéjat, és szegfűszeget, és összeforraljuk.
  4. Ezalatt kikeverjük a lisztet a tejföllel csomómentesre.
  5. Ha felforrt a leves, kisebb adagokban felhigítjuk a tejfölös lisztet a lével jó folyósra, majd a forrásban lévő levesbe öntjük. Azonnal kevergetjük, és pár percet hagyjuk forrni.
  6. Megkóstoljuk, és ízlés szerint még édesíthetjük.
  7. Tálalás előtt hidegre hűtjük.


 

  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 332
össznézettség: 95 271
elküldve: 22
receptkönyvben: 557
elkészítve: 39/57
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

susu56
susu56 v, 2014-08-03 10:10

Én is hasonlóan készitem de a gyümölcsöt (pláne ha befőtt) nem forralom a lével együtt.Elkészitem a levest füszerekkel stb,és csak a végén a forró lébe visszateszem a gyümölcsöt és igy kellemesen roppanós lesz, nem málik szét .

ügyike
ugyike / ügyike sze, 2013-03-20 15:21

Kedves Viciko! Na igen, a gyumolcslevesnek szerintem is pont igy kell kineznie:) gyonyoru!

Elizabetti
Elizabetti v, 2012-04-29 08:52

Én nem tejföllel szoktam hanem pudingport elkeverek tejjel, és aztán belefőzöm a gyümölcsökbe. Nem régen vettem tutti-frutti pudingport, azzal fogom legközelebb kipróbálni. A tejföl nem igazán a kedvencem, ha lehet, kiváltom főzőtejszínnel. (A borsos tokány is finomabb vele, mintha tejfölt használnék).

281