r
Nosalty Logó

Túrós-diós kifli

NS
Túrós-diós kifli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

434
Kalória
8g
Fehérje
46g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
24.6g
Víz
2.4g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
21.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 4361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.5 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    251.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2964.7 g
  • Cink
    525 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    407 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    22 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    460.2 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    240 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 4361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 414 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit simára keverjük, ha kell a lágyságához, tejfölt rakhatunk hozzá. Cipóvá formázzuk, és folpakkba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A szóráshoz a diót összekeverjük a cukrokkal egy tálkában.
  3. A tésztát két darabra osztjuk. A munkalapra cukros diót szórunk, és ezen kinyújtjuk a tésztát kerek lapra. A cukros diót úgy használjuk, mintha liszt lenne.
  4. A kinyújtott lapra szórunk még 3 evőkanál diót, és 16 tortaszeletre vágjuk.
  5. Szélesebb részénél kezdve feltekerjük.
  6. A sütőt előmelegítjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez csak úgy hétköznapra készült. Tea, kakaó mellé is finom!

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek