Tradicionális töltött paprika recept

Tradicionális töltött paprika
Tradicionális töltött paprika
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogyan a bemutatkozó szövegemben is leírtam, mi szeretjük a tradícionális magyar konyhát, erre remek példa ez az étel, ami szerintem a férfinép kedvence.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kiváló nyári egytálétel!


receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

nyári töltött paprika, hússal töltött paprika paradicsomszószban
Szólj hozzá!

elkészítés

    1. A paprikákat magházától megtisztítjuk. Egy könnyebb módszer, hogy a száránál fogva befelé nyomjuk, és ekkor egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumát.
    2. A rizst félig megfőzzük. A hagymát kevés olajon megpirítjuk. A töltelék hozzávalóit (rizs, darált hús, hagyma és fűszerek) összekeverjük, majd  lazán megtöltjük vele a paprikákat, hogy a rizsnek helye legyen növekedni.
    3. Nagyobb lábas/fazék aljára helyezzük a paprikák levágott végét, majd belesorakoztatjuk a megtöltött paprikákat is.
    4. Egy kis lábasban, kevés olajjal és liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amihez hozzáadjuk a paradicsompürét, sózzuk, cukrozzuk, felengedjük vízzel, és a paprikákra öntjük. Annyi vizet adunk még hozzá, hogy a paprikákat éppen ellepje.
    5. Fedő alatt puhára pároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 227
össznézettség: 249 729
elküldve: 40
receptkönyvben: 1 077
elkészítve: 121/149
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Edit64
Edit64 Mon, 2014-10-20 07:44

Köszönöm a finom receptet. Igen jól sikerült. Nálunk maradt húsleves azzal öntöttem fel víz helyett. Az olaj helyett kókuszzsírt használtam, a lisztnél a teljeskiőrlésűt részesítettem előnyben. Nagyon finom lett.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2014-10-11 22:29

Miért is ne?! Amúgy a válasz elég egyszerű: mert így tanultam a nagyimtól. Amúgy a fotón látható, hogy nem 1 kg lisztből készített rántás kerül a paprikára.
További szép hétvégét!
Anita

reka1956
reka1956 Tue, 2014-06-03 08:32

És a STORY helyett lehet mondani hogy TÖRTÉNELEM vagy MESE.

reka1956
reka1956 Tue, 2014-06-03 08:31

Tradícionális töltött paprika helyett mondjuk ki hogy

HAGYOMÁNYOS töltött paprika.

márti1218
márti1218 / márti1218 Mon, 2014-06-02 08:55

Mindent így csinálok,csak a töltelékbe fokhagymát teszek és a vöröshagymát a levébe főzöm a zellerszárral együtt.Ez valóban tradicionális és talán a legjobb t.paprika recept.
Üdv: Márti

trimba
trimba Sun, 2014-05-25 17:55

Köszönöm a receptet! Visszaidézte gyermekkorom egy darabját :-)

Jutti
Julie / Jutti Thu, 2014-05-22 07:31

Most készítettem el ezt először és olyan lett, mintha nagymamám csinálta volna. Köszönet a receptért! :)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2013-01-21 13:27

Nagyon szívesen :-)! Én is köszönöm szépen! A zeller nagyon jól illik a paradicsomos ételekhez, valóban jó ötlet!
További szép napot kívánok!
Anita

Sancho
Sancho Wed, 2012-09-26 17:00

Próbáld meg levesnek! Vagyis, hosszabb lére eresztve! Nálunk úgy készül.

pszilv
pszilv / pszilv Sun, 2012-06-17 14:47

nagoyn finom lett! eloszor csinaltam TP-t, es mindenkinek izlett. picit valtoztattam a recepten (nem foztem elo a rizst, nem tettem bele pirospaprikat, viszont tettem a toltelekbe egy tojast, a lébe is tettem a hagymabol, es csak a legvegen rantottam be, illetve az egesz zsirral keszult), de igy is nagoyn jo lett! vegul is a hozzavalok aranya adja a finom izt, es az igy eppen jo volt!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2012-06-21 12:52

Örülök, hogy sikerült elsőre a töltött paprika, és annak is, hogy az én verziómmal debütáltál:-)! Köszönöm szépen a visszajelzésedet!
További szép napot kívánok!
Anita

K.Niki
K.Niki / K.Niki Mon, 2011-09-26 09:58

Nálunk senki nem szereti a töltött paprikát de azért mindig próbálkozom, hátha még is el lehet úgy készíteni,hogy megszeressék.
Hát bejött,ezt a változatot mindenkinek ízlett. Igaz ,én árpa gyönggyel csináltam.
Köszönet a receptért ,mentetem.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2011-09-26 21:08

Kedves Niki!
Nagy örömmel tölt el, hogy sikere volt nálatok a töltött paprikának! Egészségetekre!
Üdv:
Anita

659