r
Nosalty Logó

Szarvasi kapusznyika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Buttercup
Szarvasi kapusznyika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta begyúrása

Káposztás töltelék

Összeállítás

Összesen 1033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta begyúrása

Káposztás töltelék

Összeállítás

Összesen 4132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta begyúrása

Káposztás töltelék

Összeállítás

Összesen 218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1168.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    217 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4672.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    885 mg
  • Nátrium
    2667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    440 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    209 micro
  • β-karotin
    1282 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 4132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Tészta begyúrása

Káposztás töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Tészta begyúrása

  1. 1 dl tejet meglangyosítunk, cukrozzuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, és a közepébe egy mélyedést készítünk. Ide öntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és 1 evőkanál olajat.
  3. Szép, ruganyos tésztát dagasztunk, majd kb. 30 percre szobahőmérsékleten kelni hagyjuk.

Káposztás töltelék

  1. A káposztát lereszeljük vagy apróra vágjuk, kicsit besózzuk, és egy órára állni hagyjuk.
  2. Felaprítjuk a vöröshagymát, és magas falú edényben a zsíron üvegesre dinszteljük.
  3. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát. Hozzáadjuk a káposztát, fűszerezzük, és puhára pároljuk. Ha igényli, kis vízzel pótoljuk közben az elpárolgott nedvességet.

Összeállítás

  1. A megkelt cipót 4 egyforma részre osztjuk, és kisebb cipócskákat gyúrunk. Amíg az első cipóval dolgozunk, a többit konyharuhával lefedve pihenni hagyjuk.
  2. A cipókat szép türelmesen elkezdjük nyújtani, kb. 2-3 mm vékonyra. Hosszában 3-4 egyenlő részt metszünk.
  3. Egyik felükre kb. 2 ek káposztás tölteléket teszünk, és betakarjuk a másik felével. Szélüket villával lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak ki.
  4. Sütés előtt lekenjük őket tojással, és a tetejét kicsit megszurkáljuk villával. 180 fokon pirulásig sütjük.
  5. Ha kivettük a sütőből, még a maradék olajjal lekenjük őket újra.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 20870
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 11.

Ajánló

Frissen melegen/langyosan fogyasztva a legfinomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Buttercup 7 recept

Hagyományos szarvasi paraszti étel, még napjainkban is népszerű, főleg télen, a disznótorok idején. Az én családomban mindig jó fűszeresen, borsosan készítettük, de ha valaki édesen kedveli, érdemes úgy is kipróbálni.

Hozzávalók

Tészta begyúrása

Káposztás töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek