r
Nosalty Logó

Sokmagvas bagett Tésztásfül konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sokmagvas bagett Tésztásfül konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kovász

Tészta

Szórás

Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kovász

Tészta

Szórás

Összesen 3045 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kovász

Tészta

Szórás

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3724.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    1666 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 3045 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Kovász

Tészta

Szórás

Elkészítés

Kovász

  1. "Öreg" kovász készítése: A 10 dkg finomlisztet, 3 dkg friss élesztőt és 1 dl langyos, cukros vizet felfuttatjuk. Előző nap jó, ha elkészítjük. (Én 3 órával előbb elkészítem, addig hagyom a kovászt, ami magától dolgozik.) Elegendő a 3 óra is!
  2. A bagett bedagasztása, formázása: A maradék fehér lisztet, tönkölybúza lisztet, sót, átszitáljuk.
  3. A maradék langyos vizet, valamint az öreg kovászt, napraforgó olajat hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk.
  4. 60 percet kelesztjük meleg helyen. 35 fokosra állítjuk a sütőt, tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük benne.
  5. A pihentetés után lisztezett deszkán 3 egyforma cipót készítünk. A levegőt alaposan kinyomjuk a tésztából gyúrás közben.
  6. A tésztákat megformázzuk, olyan 3-4 ujjnyi szélesre és a tepsi szélességű hosszúra.
  7. 20 percet pihentetjük ismét. Mielőtt betennénk, megkenjük tojással, a tetejére rászórjuk a magvakat. Keresztbe bevagdossuk a tészták tetejét.
  8. Sütése: A sütőt 200 fokra előmelegítjük, 35-40 perc alatt pirosra sütjük a bagetteket. Finom, ropogós lesz a héja, ha teszünk be egy bögre vizet, párásítjuk a levegőt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1040
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 16.

Ajánló

A szórást kedvükre variálhatják! Hallottam, aki reszelt sajttal szórja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bagett nálunk kedvelt kenyér. Szeretjük magvakkal ízesíteni! Uzsonnára, vacsorára, főétkezésekhez is gyakran sütünk. Semmi adalék, semmi ízfokozók használata! 

Hozzávalók

Kovász

Tészta

Szórás

Címlapról ajánljuk

További cikkek