Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sókéregben sült csirke édesköménnyel

Sókéregben sült csirke édesköménnyel
Sókéregben sült csirke édesköménnyel
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver fantasztikus receptje. Nagyon megéri a kis pluszmunkát. Nem kell félni, hogy túlzottan sós, mert pont annyit vesz fel belőle amennyi kell.
 
Az édesköménymag patikában beszerezhető. 


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Saláta, kenyér és fehérbor illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Az összes sót egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a durvára tört édesköménymagot, a felvert tojást, a citrom levét és a szemes borsot. Hozzáadunk még 1 dl vizet és alaposan összekeverjük.
  3. Egy tálban olívaolajjal elkeverjük az összezúzott kakukkfüvet. Ezzel megkenjük a  csirke bőrét.
  4. A csirke hasába belegyömöszöljük a  kifacsart citromot, a petrezselymet, a héjastul összezúzott fokhagymát.
  5. Egy tepsibe  egymásra 3 csík kb. 1 méter hosszú alufóliát teszünk. A közepére terítjük el a só harmadát, erre fektetjük rá a csirkét. A maradék sóval pedig gondosan befedjük. A fóliát  óvatosan ráhajtjuk. (A fólia csak arra szolgál, hogy a sót a megkeményedéséig összetartsa.)
  6. 2 órán át sütjük. Ha kész, a sütőből kivéve 15 percig pihentetjük. Lefejtjük róla a sókérget és tálalhatjuk is.

  • költség: 3100 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 292
elküldve: 5
receptkönyvben: 370
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sóban sült csirke, csirke sókéregben, csirke sóban sütve

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-13 02:01

Én másképpen készítettem ilyesmit.
1kg felsőcomb, 2kg só, kis tepsi. Eszméletlen jó lett, később rájöttem hogy finom só helyett durvát kell használni a kevésbé tapadás miatt, ezért viszont forró állagában jéghideg vízzel óvatosan lemostam, nem tett kárt benne.

Durvajo
Ágota / Durvajo Fri, 2011-01-28 13:20

Szilveszterkor megcsináltuk. Olyan finom, omlós volt a hús, hogy az elképesztő. A bőr azokon a helyeken, ahol a só hozzátapadt és nem lehetett jól eltávolítani (hajlatoknál, stb.) nagyon sós maradt, de ez csak kevés helyen fordult elő. A belsejébe egy szeletekre vágott almát is raktunk, na az sem volt rossz ötlet. :)

Happy
Happy Wed, 2010-12-22 09:47

Szia!
Ha csak a tepsi aljára terítitek a sót, akkor le kell takarni fóliával, vagy sem?

Ninane
Ninane Mon, 2010-12-20 10:37

Szia!
Hallottam már a sóban sült csirkéről, ki is próbálnám, csak kíváncsi vagyok, mennyivel más mint a só nélkül sült csirke? Finomabb, omlósabb, vagy ropogósabb? Köszi a választ!

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi Mon, 2010-07-19 20:33

Én is szoktam són sütni csirkét, csak sokkal egyszerűbben. Egy kiló sót kiöntök a tepsi aljára, és ráteszem a csirkét. Semmi fűszer, vagy egyéb. Nagyon finom.

879
csirke 2 kg
300 dkg
édesköménymag 8 ek
tojás 2 db
citrom 2 db
bors 1 ek
kakukkfű 1 csokor
olívaolaj 3 ek
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 8 gerezd