Serpenyős cordon bleu recept

Serpenyős cordon bleu
Serpenyős cordon bleu
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, egyszerű és diétásabb változata a klasszikus ételnek.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sajttal sonkával töltött csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, végül lisztben megforgatjuk, a felesleget lerázzuk.
  2. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk néhány perc alatt, majd félretesszük.
  3. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát (ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés olajat), majd felöntjük az alaplével, és hozzáadunk egy teáskanál mustárt, és összeforraljuk.
  4. Hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük benne, és visszatesszük a hússzeleteket. Minden húsra egy-egy sonkát és sajtot fektetünk, majd lefedjük, és további 5-6 percig fedő alatt főzzük, amíg a szaft besűrűsödik és a sajt megolvad.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 55
össznézettség: 60 042
elküldve: 14
receptkönyvben: 489
elkészítve: 36/36
Facebookon megjelent: 3

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
597 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-09-03 01:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.09.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-06-23 01:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.06.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

rubberjohnny01
rubberjohnny01 Tue, 2016-10-04 18:09

Tejszín helyett joghurtot raktam bele és nagyon passzolt. Plusz alapléből is kb kétszer annyit ami szintén nem lett baj, mert nagyon jó puha és ízletes lett a hús mire annyira elforrt, hogy rá tudtam tenni a sajtot.
Összességében nagyon jó kis recept.

434