Sárgaborsó krémleves (Sárgaborsó leves 2.) recept

Sárgaborsó krémleves (Sárgaborsó leves 2.)
Sárgaborsó krémleves (Sárgaborsó leves 2.)
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Feltétként lehet hozzá kiflikarikákat pici vajjal megkenve, sajjtal megszórva megpirítani a sütőben és a forró leves tetejére rakni.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

krémleves sárgaborsóból, felesborsó krémleves

elkészítés

  1. A sárgaborsót beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a répát megpucoljuk.
  2. A sárgaborsót sós (kb 2-3 l) vízben feltesszük főni. Egy kis idő után habosodik, ezt szűrőkanállal leszedjük.Mikor már nem habosodik, belerakjuk az apró kockára vágott hagymát, a sárgarépát , a zellert, borsot, köményt.
  3. Ha minden puhára főtt, botmixerrel átkeverjük (vagy turmixgépbe tesszük), majd visszaöntve a fazékba felöntjük a tejszínnel. 
  4. Összeforraljuk, besűrítjük, és ha szükséges sóval, borssal utánfűszerezzük.
  5. Díszítésként petrezselyemmel, levesgyönggyel megszórjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 75 680
elküldve: 6
receptkönyben: 684
elkészítve: 18/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
22 recept

Hozzászólások (8)

Panter13
Panter13sze, 2013-10-23 16:43

Ma elkeszitettem elso sargaborso levesemet! A zeller zold elmaradt, tettem bele zoldseget :) koszonom a receptet, elkeszitem maskor is.

nori88
nori88v, 2012-09-09 21:36

Szia! Szeretném elkészíteni, de felmerült 1 kérdésem: az elején meddig kell áztatni a sárgaborsót? Köszönöm!

ozsuzsanna
ozsuzsannak, 2012-03-06 20:45

Nagyon finom lett, habár nálam a zellerzöld átmeneti hiány miatt kimaradt.
Köszi a receptet!
zsuzsi

mamaci2
mamaci2szo, 2011-11-12 10:11

Nagyon köszönöm a jó receptet! Hihetetlenül finom, azóta kelkáposztát is készítettem hasonló módszerrel és mindenkinek bejött!

Barika
Barikasze, 2011-08-03 13:24

Hosszú vágyakozás után és a megfelelő recept megtalálásával ma elkészítettem és nagyon finom lett! Köszi a receptet!!

lizzi
lizzip, 2011-02-25 14:27

Nagyon finom ez a leves!!Ma elkészítettem ,igaz nekem csak megfőzve ,turmixolás nélkül jobban ízlik:)és főztem bele pici füstölt szalonna darabokat ,nagyon fini lett!Köszi a receptet!

Lindy
Lindyk, 2011-02-15 15:56

Ma elkészítettem, és nagyon ízlett a családnak! Csináltam még pirított bacont a levesgyöngy mellé.
Isteni!!!!Köszi a recit!
Üdv.:Linda

Legfrissebb cikkek

Ha még maradt húsvétról egy darab sonkád
Ha még maradt húsvétról egy darab sonkád
Szinte kizárt, hogy ne maradt volna meg egy kevés húsvéti sonkánk. Veszni hagyni bűn lenne, de csak simán megenni már túl egyhangú. Mentsük meg, és közben tegyük izgalmasabbá.
Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
466