Sárgaborsó krémleves (Sárgaborsó leves 2.) recept

1 adag
435
kcal
Sárgaborsó krémleves (Sárgaborsó leves 2.)
Sárgaborsó krémleves (Sárgaborsó leves 2.)
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Feltétként lehet hozzá kiflikarikákat pici vajjal megkenve, sajjtal megszórva megpirítani a sütőben és a forró leves tetejére rakni.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

krémleves sárgaborsóból, felesborsó krémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a répát megpucoljuk.
  2. A sárgaborsót sós (kb 2-3 l) vízben feltesszük főni. Egy kis idő után habosodik, ezt szűrőkanállal leszedjük.Mikor már nem habosodik, belerakjuk az apró kockára vágott hagymát, a sárgarépát , a zellert, borsot, köményt.
  3. Ha minden puhára főtt, botmixerrel átkeverjük (vagy turmixgépbe tesszük), majd visszaöntve a fazékba felöntjük a tejszínnel. 
  4. Összeforraljuk, besűrítjük, és ha szükséges sóval, borssal utánfűszerezzük.
  5. Díszítésként petrezselyemmel, levesgyönggyel megszórjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 80 670
elküldve: 6
receptkönyben: 737
elkészítve: 29/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
22 recept

Hozzászólások (8)

Panter13
Panter13sze, 2013-10-23 15:43

Ma elkeszitettem elso sargaborso levesemet! A zeller zold elmaradt, tettem bele zoldseget :) koszonom a receptet, elkeszitem maskor is.

nori88
nori88v, 2012-09-09 20:36

Szia! Szeretném elkészíteni, de felmerült 1 kérdésem: az elején meddig kell áztatni a sárgaborsót? Köszönöm!

ozsuzsanna
ozsuzsannak, 2012-03-06 19:45

Nagyon finom lett, habár nálam a zellerzöld átmeneti hiány miatt kimaradt.
Köszi a receptet!
zsuzsi

mamaci2
mamaci2szo, 2011-11-12 09:11

Nagyon köszönöm a jó receptet! Hihetetlenül finom, azóta kelkáposztát is készítettem hasonló módszerrel és mindenkinek bejött!

Barika
Barikasze, 2011-08-03 12:24

Hosszú vágyakozás után és a megfelelő recept megtalálásával ma elkészítettem és nagyon finom lett! Köszi a receptet!!

lizzi
lizzip, 2011-02-25 13:27

Nagyon finom ez a leves!!Ma elkészítettem ,igaz nekem csak megfőzve ,turmixolás nélkül jobban ízlik:)és főztem bele pici füstölt szalonna darabokat ,nagyon fini lett!Köszi a receptet!

Lindy
Lindyk, 2011-02-15 14:56

Ma elkészítettem, és nagyon ízlett a családnak! Csináltam még pirított bacont a levesgyöngy mellé.
Isteni!!!!Köszi a recit!
Üdv.:Linda

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
435