Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsó krémleves (Sárgaborsó leves 2.)

Sárgaborsó krémleves (Sárgaborsó leves 2.)
Sárgaborsó krémleves (Sárgaborsó leves 2.)
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Feltétként lehet hozzá kiflikarikákat pici vajjal megkenve, sajjtal megszórva megpirítani a sütőben és a forró leves tetejére rakni.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

krémleves sárgaborsóból, felesborsó krémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a répát megpucoljuk.
  2. A sárgaborsót sós (kb 2-3 l) vízben feltesszük főni. Egy kis idő után habosodik, ezt szűrőkanállal leszedjük.Mikor már nem habosodik, belerakjuk az apró kockára vágott hagymát, a sárgarépát , a zellert, borsot, köményt.
  3. Ha minden puhára főtt, botmixerrel átkeverjük (vagy turmixgépbe tesszük), majd visszaöntve a fazékba felöntjük a tejszínnel. 
  4. Összeforraljuk, besűrítjük, és ha szükséges sóval, borssal utánfűszerezzük.
  5. Díszítésként petrezselyemmel, levesgyönggyel megszórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 98 988
elküldve: 7
receptkönyvben: 917
elkészítve: 63/73
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
24 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Panter13
Panter13 Wed, 2013-10-23 16:43

Ma elkeszitettem elso sargaborso levesemet! A zeller zold elmaradt, tettem bele zoldseget :) koszonom a receptet, elkeszitem maskor is.

nori88
Nóri* / nori88 Sun, 2012-09-09 21:36

Szia! Szeretném elkészíteni, de felmerült 1 kérdésem: az elején meddig kell áztatni a sárgaborsót? Köszönöm!

ozsuzsanna
ozsuzsanna Tue, 2012-03-06 20:45

Nagyon finom lett, habár nálam a zellerzöld átmeneti hiány miatt kimaradt.
Köszi a receptet!
zsuzsi

mamaci2
mamaci2 Sat, 2011-11-12 10:11

Nagyon köszönöm a jó receptet! Hihetetlenül finom, azóta kelkáposztát is készítettem hasonló módszerrel és mindenkinek bejött!

Barika
Barika Wed, 2011-08-03 13:24

Hosszú vágyakozás után és a megfelelő recept megtalálásával ma elkészítettem és nagyon finom lett! Köszi a receptet!!

lizzi
lizzi / lizzi Fri, 2011-02-25 14:27

Nagyon finom ez a leves!!Ma elkészítettem ,igaz nekem csak megfőzve ,turmixolás nélkül jobban ízlik:)és főztem bele pici füstölt szalonna darabokat ,nagyon fini lett!Köszi a receptet!

Lindy
Lindy / Lindy Tue, 2011-02-15 15:56

Ma elkészítettem, és nagyon ízlett a családnak! Csináltam még pirított bacont a levesgyöngy mellé.
Isteni!!!!Köszi a recit!
Üdv.:Linda

435
felesborsó 0.5 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 1 nagy db
zellerlevél 2 db
2 tk
bors 1 tk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 1.5 dl
víz 3 l
petrezselyem 0 ízlés szerint
levesgyöngy 10 dkg