r
Nosalty Logó

Ropogós csokis müzli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ropogós csokis müzli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1966 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 7858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1941.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1171 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 1966 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.2 g

Zsír

  • Összesen
    319.9 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7767 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1700 mg
  • Foszfor
    4683 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    51 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1150.8 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    120 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1831 micro
Összesen 7858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk (picit visszahűtjük). Összekeverjük a mézzel.
  2. Majd ezt hozzáöntjük a zabpehelyhez, és elkeverjük, hogy jól befedje.
  3. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és szétterítjük rajta a masszát (ha 1 kg-ot csinálunk, érdemes 2 részletben sütni).
  4. Aranybarnára sütjük, közben 5 percenként átkeverjük, mert könnyen pirul (először még puha, de jól meg kell pirítani, hogy ropogós legyen).
  5. Miközben sül a müzlink, apró kockára vágjuk a csokit, mogyorót, mandulát...
  6. Mikor kész a müzli, kivesszük a sütőből, és 1-2 percet hagyjuk, majd hozzákeverjük a csokit, ami szépen elolvad rajta.
  7. Ezután hozzákeverjük az apróra szelt mogyorót, és ha teljesen kihűlt, jól záródó üvegbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12092
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom tejjel, joghurttal vagy csak úgy simán kanalazni remek reggeli. Olcsóbb, mintha boltban vennénk, és sokkal-sokkal finomabb, mert azt teszünk bele, amit akarunk, és annyit amennyit akarunk. Aki csokisabban szereti, az tehet bele többet. Én szoktam fahéjat és kókuszt is hozzákeverni. Nálunk a csokis-vörösáfonyás a favorit (apukám soha nem evett müzlit, mert azt gondolta, zabot csak az állatok esznek, viszont most már ő szól nekem, hogy mikor csinálok már müzlit. :) )

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!