r
Nosalty Logó

Rakott gombás penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szandal
Rakott gombás penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 661 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2646 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1835.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1042 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 661 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7343.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    2130 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2440 mg
  • Nátrium
    2133 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    840 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4169 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2646 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    286 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát felszeleteljük, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük.
  2. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, a finomra vágott hagymát megdinszteljük, rá a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk (én delikátot is teszek bele), majd a bazsalikomlevelet, és 5 percig hagyjuk rotyogni. (Én ekkor beletettem 3 ek lecsót és 3 ek paprikakrémet, hogy jó szaftos legyen.)
  3. Hozzáadjuk a gombát és ha kell egy kis vizet is. Megpároljuk, ezalatt előmelegítjük a sütőt, és kifőzzük a tésztát.
  4. Kikenünk egy jénai tálat olajjal, a tésztát szétterítjük rajta és erre ráöntjük a paradicsomos-gombás mártást, vagy össze is keverhetjük őket. A tetejét vékony szeletekre vágott mozzarellával fedjük be, majd addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12585
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott gombás penne
Szandal 3 recept

Egyik nap gombára éheztem, így vettem fél kiló gombát és kinéztem egy egyszerű receptet, amit megspékeltem kicsit anyám házi paprikakrémjével és lecsójával. Nagyon jó, szaftos és finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek