r
Nosalty Logó

Rácsos meggyes kelt pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rácsos meggyes kelt pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1402 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3164.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    1699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.3 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    5609 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 2460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A meggyet beízesítjük, és állni hagyjuk.
  2. Langyos tejben, kis cukorral, egy csipet liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet, a cukorral, sóval, vajjal elmorzsoljuk, majd a felfutott élesztőt hozzáöntjük a maradék langyos tejjel együtt.
  4. Alaposan kidolgozzuk, ha már elválik az edény falától a tészta, és szép hólyagos, akkor 40 percig meleg helyen kelesztjük, s pihentetjük, letakarva.
  5. Ha megkelt a tészta, 2/3 részét kinyújtjuk, s egy sütőpapírral bélelt nagyobb méretű tepsibe fektetjük.
  6. A lecsepegtetett beízesített meggyel megszórjuk.
  7. A tészta maradék 1/3 részét kinyújtjuk a 1/2 tepsi nagyságúra, majd rácsozó hengerrel végigmegyünk rajta, óvatosan széthúzgáljuk teljes tepsi méretűre, majd határozott, de óvatos mozdulattal rátesszük a meggyrétegre.
  8. Lekenjük tojássárgájával, s amíg melegszik a sütő (kb. 20 perc), pihentetjük.
  9. Végül megsütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18549
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebből a 40 dkg lisztből aránylag vékony tésztát kapunk, aki szereti, ha kicsit vastagabb a tészta, az csinálja 50 dkg lisztből (+3 dl tej, 5 ek cukor,  5 dkg vaj, csipet só, 2,5 dkg élesztő). A rácsozás miatt nyúlik a tészta, azért kell csak fél tepsi nagyságúra nyújtani a felső tésztalapot, mert csak így lesz szép. Rácsozó hengert háztartási és konyhafelszerelési boltban vettem. (Ez egy cseh termék.)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!