Párolt lilakáposzta almával recept

Párolt lilakáposzta almával
Párolt lilakáposzta almával
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem sokat dob rajta az alma íze, ami a végére szinte teljesen szétfő és átjárja az egész káposztát. A fűszereknek köszönhetően igazán ünnepi köret válik belőle, még a karácsonyi asztalra is tökéletes.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vöröskáposzta párolva, almával párolt káposzta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd rádobjuk a felvágott lilahagymát, és lassú tűzön párolni kezdjük.
  2. Amikor már kezd puhulni, hozzáadjuk a cukrot, és néhány percig együtt pirítjuk, amíg karamellizálódni nem kezd.
  3. Utána hozzátesszük a vékony csíkokra vágott lilakáposztát, fűszereket, a narancshéjat és levelet, az ecetet és a vörösbort. Az egészet alaposan átforgatjuk, majd lefedjük, és hagyjuk párolódni. 10 perc után adjuk hozzá a megpucolt és kockára vágott almát is.
  4. Időnként kavargassuk meg, nehogy leégjen, és ha elpárologna alóla a víz, akkor azt pótoljuk.
  5. Egészen addig pároljuk, amíg a káposzta teljesen meg nem puhul. A végén még ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot vagy savanykás ízt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 86 453
elküldve: 5
receptkönyvben: 334
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
243 recept
hirdetés

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

159