Pappa al pomodoro (Toszkán paradicsomleves) recept

Pappa al pomodoro (Toszkán paradicsomleves)
Pappa al pomodoro (Toszkán paradicsomleves)
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Magyar értelmezésben aligha sorolnánk a levesek közé ezt a toszkán specialitást,  sűrűségét tekintve inkább a főzelékeink közt lenne a helye.
Isteni finom, laktató fogás, friss paradicsomból készítve a legjobb.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: leves

egyéb elnevezések

Toszkán paradicsomleves, olasz paradicsomleves, kenyér-és paradicsomleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban vizet forralunk. A megmosott paradicsomok tetejét X alakban bevagdossuk, majd a lobogó vízbe dobjuk 1-2 percre. Onnan kivéve könnyedén lehúzhatjuk a héjukat. Miután kivágtuk a csumájukat is, felaprítjuk a paradicsomokat.
  2. A megpucolt, finomra vágott  vöröshagymát és fokhagymát 3 evőkanálnyi olívaolajon megfuttatjuk és hozzáadjuk a paradicsomot.  Lefedve, pár perc alatt megpuhul.
  3. Ekkor fogjuk a botmixert, vagy az egészet turmixba öntjük és pürésítjük.
  4. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a felaprított bazsalikomleveleket.
  5. Végül a nagyobb darabokra vágott, szikkadt kenyérdarabokat is belekeverjük, és addig főzzük (kb. 5-10 perc), míg a kenyér teljesen megpuhul. Ha túlságosan sűrűnek találjuk, fél-egy deci vízzel felönthetjük.
  6. Lehúzzuk a tűzről, 3-4 evőkanálnyi finom olívaolajjal nyakon öntjük és azonnal tálaljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 99 593
elküldve: 17
receptkönyvben: 1 535
elkészítve: 58/81
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept
hirdetés

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mermaid25
mermaid25 szo, 2017-07-15 13:50

Én imádom a hagyományos paradicsomlevest, de ez is mennyei :) Nem értek egyet a fanyalgókkal, szerintem nagyon finom, különleges recept!

slez0639
slez0639 h, 2017-03-06 13:44

Soha nem fogom elkésziteni, "Béba 43"-al értek egyet. Kiegészitésként egy kis rongyrázás: " 1 kis db vöröshagyma" /makói/ , "1 kk só / himalája, tengeri, stb / Szerintem zárójelek nem kellenek, mert lényeges információt nem hordoznak / a receptnek az a része lehet opcionális/ T slez.

Katuska VR
Katuska VR p, 2016-08-26 17:07

Nagyon finom, egèszsèges ès gyorsan elkèszitheto leves. :) Viszont szerintem csak nyàron èrdmes elkèsziteni amikor lehet jo èrett, zamatos paradicsomot venni.

aszanto
aszanto v, 2014-04-27 04:45

Imádjuk. Már többször elkészítettem, de nem mertem belefőzni a kenyeret, hanem inkább darabosra hagytam a paradicsomot es friss kenyérrel tunkoltuk.

Béba_43
Béba_43 h, 2014-02-17 16:28

Maradok a hagyományos MAGYAR par. levesnél. Zellerrel, hagymával, és sok-sok csipetkével! Ez nem nyerte el a tetszésemet.

Polkadot
Polkadot h, 2014-02-17 13:25

Ez nagyon finom és egészséges leves. Mi valamilyen olasz reszelt sajttal vagy fetával esszük és finom friss ciabattával/ bagettel. Érdemes kipróbálni egyszer úgy is :)

kissasszony
kissasszony h, 2012-12-03 13:42

Szia!
Már sokszor elkészítettem, az egyik kedvencünk lett, imádjuk, köszönöm a receptet! :-)))

aliju
aliju k, 2012-09-25 22:18

Elkészítettem, de végül én kihagytam belőle a kenyeret és tésztával ettük, nem levesként, hanem paradicsomos tésztaként, isteni volt, nagyon köszönöm a receptet!

petra
Petra / petra p, 2012-09-28 13:27

Kedves Aliju,
Ennek a levesnek épp a kenyér adja a lényegét:-). Érdemes kipróbálni. Legközelebb.
Üdv
Petra

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 sze, 2012-02-22 20:50

Szia Petra
Eddig én mindig boltban vettem meg már készen, de nagyon régóta el szerettem volna készíteni főleg, hogy itt is élek Olaszországban... Na ennek ma volt a napja és már biztos vagyok benne, hogy többet nem veszem meg boltban... Isteni finom lett, gyors és egyszerű... Nem is értem miért vásároltam eddig készen. Szóval neked köszönhetem, hogy végre megcsináltam...
Zsanett

nita.b
Anita / nita.b sze, 2011-07-06 11:32

Ez remekül hangzik. Miért nem ettem én még ilyet?
Biztos, hogy kipróbálom, ha lesz igazi, napérlelte, lédús paradicsomom a szüleim kertjéből. :-)

459