Olvadós belsejű csokitorta recept

Olvadós belsejű csokitorta
Olvadós belsejű csokitorta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legközelebbi barátom születésnapjára készült el ez a torta. Az a jó benne, hogy az amúgy sem száraz tésztát, ha nem sütjük teljesen át, akkor egy belül csokikrémes finomságot kapunk. Ezt persze van, aki szereti, van aki nem. Mi nagyon. 
Tulajdonképpen olyan, mint egy óriási csoki fondant.
Nem azonos a félig nyers tésztával. Az összetevők arányaiban megfelelnek egy csokikrém összetevőinek. A liszt mennyisége is igen csekély, sőt darált mandulával is helyettesíthető. Mivel a belsejében a hőfok ugyanúgy 180 fok, csak rövidebb ideig, ezért kezd el "krémesedni", de nem sütjük szárazra. Csak "megfőzzük". Így kapjuk meg a képen látható eredményt. Tehát még egyszer: nem sületlen, nem nyers tésztáról van szó, hanem félig szilárdra, félig ragadósra sütött csokikrémről.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

pH besorolás: erősen savasít

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: Halloween, karácsonyi édességek, Valentin-nap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-chilis sütemény mascarpone-krémmel, narancslikőrrel bolondított csokitorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenti link alapján kikeverjük a kakaós tésztát, adhatunk hozzá 1 ek narancslikőrt és egy kivajazott, kilisztezett, 24 vagy 26 cm-es tortaformába öntjük.
  2. Megsütjük, akkor jó, ha a formát megmozgatva a tészta is még mozog valamennyire, de csak a forma középső részén. Tűpróbázhatjuk is, hogy meddig sült meg, a hő kívülről befelé halad, belül sül meg legkésőbb.
  3. A mascarpone-t egyszerűen elkeverjük a cukorral, ez ízlés szerint. (Én ebbe is tettem egy kis narancslikőrt.)
  4. Kandírozott naranccsal és - itt - áfonyával díszítjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 49 479
elküldve: 15
receptkönyvben: 1 290
elkészítve: 23/59
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cs.varga.laura
cs.varga.laura szo, 2015-11-28 13:09

Aki elkészítette és sikerült neki kérem szépen írja ide, mit milyen sorrendben tett bele a tésztába, mert se link, se leírás.. Egyszerre vagyok szomorú meg mérges is! :/

Ketkislany
Ketkislany szo, 2014-10-11 21:56

Holnapra szeretnem elkesziteni, higyan taroljam? Siman mehet be a hutobe?

Lovasfej
Lovasfej cs, 2012-10-11 12:37

Köszönöm a receptet, szuper finom torta, mindenkinek nagyon ízlett. Kicsit aggódtam, h. mikor vegyem ki a sütőből, de sikerült eltalálni az ideális állagot.

nempiskóta
nempiskóta p, 2012-03-23 13:32

Az egyik legfinomabb édesség, amit valaha ettem! Nagyon könnyű volt elkészíteni és mindenki oda volt érte, leginkább a szülinapos, akinek sütöttem!
Köszönöm!

Ani0611
Ani0611 cs, 2012-02-02 23:13

Szia! azt szeretném kérdezni, hogy a kakaós tészta linkre kattintva, egy chilis csokitorta receptjéhez jutok, annak az elkészítéséből induljak ki, és hagyjam ki a chilit? vagy rossz helyre küld?
előre is köszi

nori04
nori04 k, 2012-01-10 16:55

Ez remekül hangzik és a fotó is szép! Ja, és gyors is! Még nem próbáltam ki... Nagyon hasonlít viszont ahhoz, amit régebben találtam ki, hogy az igazi browniet (amiben olvadt csoki van, és az arányok is mások, a belseje viszont ugyanolyan krémes) egyszerűen tortaformában sütöm meg, ugyanígy mascarponéval kentem be, amit kevés vajjal és kevés keményre vert tejszínhabbal lazítottam (helyesebben szaporítottam, mert 12 személyes volt a torta) - vaníliás cukorral, reszelt narancs- és citromhéjjal ízesítettem. Örülök a te receptednek, mert olcsóbb és valószínűleg ugyanolyan finom az eredmény! Okvetlenül kipróbálom a közeljövőben! Be kéne szereznem narancslikőrt úgy látom.

Gargoyle
P. / Gargoyle k, 2012-01-10 23:26

A narancslikőrt nyugodtan elhagyhatod, úgy is nagyon finom lesz. Azért a pár cseppért nem érdemes egy egész üveggel megvenni, mert drága. Nekem is azért van, mert ajándékba kaptam egyszer, azóta csínján bánok vele... :-)
Próbáld ki bátran, szerintem ízleni fog. :-)

DrSzasza
DrSzasza szo, 2011-11-05 16:53

Elkészítettem és meseszép lett. Az ízéről még nem tudok nyilatkozni :) Kandírozott narancs helyett pici narancskockákat tettem az áfonya mellé és vékony narancshéjjal díszítettem. :) Köszönöm a recepetet!!!

Gargoyle
P. / Gargoyle szo, 2011-11-05 20:48

Nagyon örülök! Azért majd avass be abba is hogy ízlett! ;-)))

DrSzasza
DrSzasza v, 2011-11-06 20:51

Sikert aratott az biztos :) Nagyon telít ugyhogy az első nagy szelet után rájöttünk hogy ebből egy vékonyabb szelet is untig elég :) Köszi mégegyszer :)

Kungfuci
Kungfuci cs, 2011-10-06 12:13

Megcsináltam hétvégén, elmondhatatlanul finom, az egész család oda volt...visszatérő vendég lesz nálunk :D Köszi érte :)

Yavi
Yavi szo, 2011-10-01 23:47

Ha a tésztába nem csak kakaóport teszek, hanem olvasztott csokit is, az változtat valamit a dolgon? Úgy értem, lehet-e gond a sütésnél, más lesz az állag, vagy ilyesmi?

Gargoyle
P. / Gargoyle v, 2011-10-02 21:24

Nem változtat a dolgon, csak akkor kicsit kevesebb vajat tegyél majd bele.

Klanbaby
Klanbaby / Klanbaby cs, 2011-09-29 18:28

Szia!
Azt szeretném kérdezni,hogy kb. hány percig kell sütni,hogy ilyen állagú legyen?

Big Boss
Big Boss / Big Boss cs, 2011-09-29 17:48

Hmmmmmmm....
Ezt megnéztem a blogodon.
Fantasztikusan szép és én szívesen megkóstolnám ezt a ragadósat!
Egyszer majd sort kerítek rá.
Puszi.Bogi

916