Néger pogácsa recept

Néger pogácsa
Néger pogácsa
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám régi, besárgult receptfüzetében találtam erre a sütire. Nagyon régi recept, csoda, hogy még nem töltötte fel senki. Kicsit macerásnak tűnik az elkészítése, de valójában hamar megvan. A szaggatáskor megmaradt részeket össze lehet dolgozni pl. kókuszgolyónak, de ha valaki egyáltalán nem szeretne veszteséget, akkor vágja fel kockákra.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A hempergetéshez és a tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes-diós pogácsa, néger csók, krémes piskótapogi
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, olajat és végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  3. Vajazott és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez kikeverjük a tojássárgákat a tej egy részével, majd hozzáadjuk a lisztet és a vaníliás cukrot. A maradék tejjel folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a lisztes keveréket.
  5. A porcukrot habosra keverjük a puha vajjal, majd adagonként beledolgozzuk a kihűlt, főtt krémet.
  6. A kihűlt piskótát lapjában félbevágjuk, megkenjük a krém felével, és összeragasztjuk. Ezután kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy éles peremű pohárral kiszaggatjuk.
  7. A kiszaggatott pogácsákat körben megkenjük krémmel, és beleforgatjuk a citromhéjjal ízesített darált dióba.  A tetejére is kenünk a krémből, és megcsurgatjuk olvasztott csokoládéval. Lehet úgy is készíteni, hogy a tetejére már nem kenünk krémet, csak csokimázat.
  8. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x34 cm
  • költség: 1200 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 992
elküldve: 9
receptkönyvben: 283
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

974