r
Nosalty Logó

Néger pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Néger pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A hempergetéshez és a tetejére

Összesen 974 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A hempergetéshez és a tetejére

Összesen 5848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A hempergetéshez és a tetejére

Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 974 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    331.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4408.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1852 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.6 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1646 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    1294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1620 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1972 micro
Összesen 5848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A hempergetéshez és a tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, olajat és végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  3. Vajazott és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez kikeverjük a tojássárgákat a tej egy részével, majd hozzáadjuk a lisztet és a vaníliás cukrot. A maradék tejjel folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a lisztes keveréket.
  5. A porcukrot habosra keverjük a puha vajjal, majd adagonként beledolgozzuk a kihűlt, főtt krémet.
  6. A kihűlt piskótát lapjában félbevágjuk, megkenjük a krém felével, és összeragasztjuk. Ezután kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy éles peremű pohárral kiszaggatjuk.
  7. A kiszaggatott pogácsákat körben megkenjük krémmel, és beleforgatjuk a citromhéjjal ízesített darált dióba. A tetejére is kenünk a krémből, és megcsurgatjuk olvasztott csokoládéval. Lehet úgy is készíteni, hogy a tetejére már nem kenünk krémet, csak csokimázat.
  8. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19609
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám régi, besárgult receptfüzetében találtam erre a sütire. Nagyon régi recept, csoda, hogy még nem töltötte fel senki. Kicsit macerásnak tűnik az elkészítése, de valójában hamar megvan. A szaggatáskor megmaradt részeket össze lehet dolgozni pl. kókuszgolyónak, de ha valaki egyáltalán nem szeretne veszteséget, akkor vágja fel kockákra.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A hempergetéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?