r
Nosalty Logó

Mustáros-tárkonyos pulykaragu fusillivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros-tárkonyos pulykaragu fusillivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1026 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1026 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.4 g

Zsír

  • Összesen
    190.5 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5928.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    477 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2465 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1212 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1295 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 4107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, erre tesszük a szintén kockákra vágott pulykahúst, és picit együtt pirítjuk.
  2. Rátesszük a mustárt és a tárkonyt, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Amikor már jó puha a hús, ráöntjük a tejszínt, és egy kicsit együtt főzzük, de nem kell elfőzni a levét, mert a tészta sok szaftot fog felszívni.
  3. Amikor már majdnem kész a hús, kifőzzük a tésztát, és ha ügyesek vagyunk, akkor épp egyszerre fő meg a hús és a tészta.
  4. Egy nagy jénai tálba összeöntjük a husit és a tésztát, óvatosan összeforgatjuk, a tetejére ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig, csak amíg a sajt ráolvad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 730
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 58261
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a mustáros-tárkonyos pulykaragu levest, ez egy továbbfejlesztett változata, amikoris ragunak készítjük el a húst, és a gyerekek kedvencével, tésztával sütjük egy kicsit össze. Egytálétel, és nagyon laktató. Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?