Mézes pudingos krémes recept

1 adag
909
kcal
Mézes pudingos krémes
Mézes pudingos krémes
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a sütinek is elég sok elkészítési módja van, én most ezt választottam! Bízom benne ez is kedvenc lesz... :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mézes krémes, pudingos mézes krémes, vaníliás mézes krémes
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézet langyosra melegítjük, a többi összetevőt beletesszük egy nagy tálba, majd folyamatos gyúrás mellett hozzáadjuk a mézet. Csak addig gyúrjuk, mig egynemű lesz.
  2. A tésztát legalább fél napon át pihentetjük.
  3. Ezután átgyúrjuk margarinnal, hogy könnyen ki tudjuk nyújtani. 3 felé osztjuk, és kinyújtjuk.
  4. Tetejét villával megszúrkodjuk, és készre sütjük, figyeljünk, hogy ne száradjon ki.
  5. A krémhez a tejből, a pudingból és a vaníliás cukorból pudingot készítünk. Ha teljesen kihűlt, a margarinnal felhabosítjuk. Végén a porcukorral már csak egy rövid ideig kevergetjük.
  6. A 3 lapot a kikevert krémmel megtöltjük, és néhány órás hűtés után a tetejét csokival bevonjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 873
elküldve: 1
receptkönyben: 425
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások (23)

bazsu69
bazsu69p, 2012-04-27 20:45

én biztosan nem utólag adnám hozzá a már összeállt tésztához a margarint,mert nyilván,hogy meglágyítja!!el kell morzsolni a liszttel és nem lesz gond

cukorbogar
cukorbogarp, 2012-04-27 18:39

Most csináltam meg a tésztáját,kicsit folyós lett. Dupla adagot készítettem,így fél kiló liszttel kiegészítettem,de több fűszert és margarint tettem hozzá mint ahogy írtad. Megírom a tapasztalataim ha kész lesz:) Mi lehet a folyós tészta oka?

Kyngu
Kyngup, 2012-04-27 21:28

Szia! Mindig rossz olvasni, ha valaki azt írja nem sikerült neki a süti... de így sajnos nem tudom mi lehet a probléma! Én is a receptet követtem, de nekem valahogy mégis sikerült... :(

Bubu46
Bubu46szo, 2012-03-03 07:28

Hát nekem ez nem igazán sikerült - valami nem stimmel - biztosan bennem van a hiba !

Kyngu
Kynguszo, 2012-03-03 12:20

Sajnos nem tudom így mi lehetett a hiba... Ízre milyen lett?

Bubu46
Bubu46szo, 2012-03-03 18:30

Igazán nem szerettem volna rossz perceket okozni, elnézést. Alapvetően az lehet a baj, hogy már 4 dl tejnél nagyon folyós lett a tészta,amibe egy csomó lisztet még bele kellett dolgoznom. Lehet, hogy ez borította fel az egyensúlyt, mert ízre mintha kenyér szeleteket kentem volna be a krémmel.Most 24 óra múlva is szeletelés közben folyik ki a krém a szeletek közül, azaz nem tudja felszívni a tészta. A krém egyébként isteni , ezt eddig is így csináltam.Ja, és "Nagyi titka" sima lisztet használtam.

Hát ennyi a butaságom története, még egyszer elnézést kérek.

El fog fogyni, ebben biztos vagyok ! További szép napot !

Kyngu
Kynguk, 2012-03-06 21:15

Sajnálom tényleg, de nem baj, hogy megosztotta velem! Csak kár, hogy nem sikerült összehozni ezt a süteményt! :(

Bubu46
Bubu46cs, 2012-03-01 07:16

Ennek a tésztája egy kicsit másként készül, mint amiket eddig sütöttem - ki fogom próbálni. Bár ez a " átgyúrni a margarinnal ..." egy kicsit elbizonytalanít ? olvasztottal vagy csak rákenem és miért utólag és a tésztájába nem sok a 6 dl tej ? No, ki fogom próbálni és beszámolok ! Köszönöm, szép napot !

Kyngu
Kyngucs, 2012-03-01 12:35

Kedves Bubu! Nem muszáj külön átgyúrni a tésztát a pihentetés után, ha olyan állagú, hogy ki tudom nyújtani. Ha akkor még kissé száraz, akkor kis margarint hozzáadva gyúrjunk még bele, hogy könnyebben ki lehessen nyújtani. 6 dl tejet ne egyszerre, hanem kicsinyenként tegyük bele, de kelleni fog ennyi! Szép Napot!!

NoSalty
NoSaltyp, 2012-01-13 16:05

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.01.12. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Judith75
Judith75cs, 2012-01-12 16:45

Ez a süti nagyon jól néz ki és biztosan finom is.Szeretném megkérdezni hogy a tésztához mennyi margarin kell?

Kyngu
Kyngucs, 2012-01-12 21:20

Szia! Zsír helyett esetleg tehetsz bele margarint, de talán ez így finomabb! :)

Legfrissebb cikkek

Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Ha eddig azt gondoltad, hogy kedvenc istant tésztalevesedet csak a megszokott módon készítheted el, nagyot tévedsz! Irodisták és kollégisták figyelem, mutatjuk tippjeinket!
Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
909