Mézes pudingos krémes recept

1 adag
910
kcal
Mézes pudingos krémes
Mézes pudingos krémes
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a sütinek is elég sok elkészítési módja van, én most ezt választottam! Bízom benne ez is kedvenc lesz... :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mézes krémes, pudingos mézes krémes, vaníliás mézes krémes
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézet langyosra melegítjük, a többi összetevőt beletesszük egy nagy tálba, majd folyamatos gyúrás mellett hozzáadjuk a mézet. Csak addig gyúrjuk, mig egynemű lesz.
  2. A tésztát legalább fél napon át pihentetjük.
  3. Ezután átgyúrjuk margarinnal, hogy könnyen ki tudjuk nyújtani. 3 felé osztjuk, és kinyújtjuk.
  4. Tetejét villával megszúrkodjuk, és készre sütjük, figyeljünk, hogy ne száradjon ki.
  5. A krémhez a tejből, a pudingból és a vaníliás cukorból pudingot készítünk. Ha teljesen kihűlt, a margarinnal felhabosítjuk. Végén a porcukorral már csak egy rövid ideig kevergetjük.
  6. A 3 lapot a kikevert krémmel megtöltjük, és néhány órás hűtés után a tetejét csokival bevonjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 801
elküldve: 1
receptkönyben: 424
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások (23)

bazsu69
bazsu69p, 2012-04-27 20:45

én biztosan nem utólag adnám hozzá a már összeállt tésztához a margarint,mert nyilván,hogy meglágyítja!!el kell morzsolni a liszttel és nem lesz gond

cukorbogar
cukorbogarp, 2012-04-27 18:39

Most csináltam meg a tésztáját,kicsit folyós lett. Dupla adagot készítettem,így fél kiló liszttel kiegészítettem,de több fűszert és margarint tettem hozzá mint ahogy írtad. Megírom a tapasztalataim ha kész lesz:) Mi lehet a folyós tészta oka?

Kyngu
Kyngup, 2012-04-27 21:28

Szia! Mindig rossz olvasni, ha valaki azt írja nem sikerült neki a süti... de így sajnos nem tudom mi lehet a probléma! Én is a receptet követtem, de nekem valahogy mégis sikerült... :(

Bubu46
Bubu46szo, 2012-03-03 07:28

Hát nekem ez nem igazán sikerült - valami nem stimmel - biztosan bennem van a hiba !

Kyngu
Kynguszo, 2012-03-03 12:20

Sajnos nem tudom így mi lehetett a hiba... Ízre milyen lett?

Bubu46
Bubu46szo, 2012-03-03 18:30

Igazán nem szerettem volna rossz perceket okozni, elnézést. Alapvetően az lehet a baj, hogy már 4 dl tejnél nagyon folyós lett a tészta,amibe egy csomó lisztet még bele kellett dolgoznom. Lehet, hogy ez borította fel az egyensúlyt, mert ízre mintha kenyér szeleteket kentem volna be a krémmel.Most 24 óra múlva is szeletelés közben folyik ki a krém a szeletek közül, azaz nem tudja felszívni a tészta. A krém egyébként isteni , ezt eddig is így csináltam.Ja, és "Nagyi titka" sima lisztet használtam.

Hát ennyi a butaságom története, még egyszer elnézést kérek.

El fog fogyni, ebben biztos vagyok ! További szép napot !

Kyngu
Kynguk, 2012-03-06 21:15

Sajnálom tényleg, de nem baj, hogy megosztotta velem! Csak kár, hogy nem sikerült összehozni ezt a süteményt! :(

Bubu46
Bubu46cs, 2012-03-01 07:16

Ennek a tésztája egy kicsit másként készül, mint amiket eddig sütöttem - ki fogom próbálni. Bár ez a " átgyúrni a margarinnal ..." egy kicsit elbizonytalanít ? olvasztottal vagy csak rákenem és miért utólag és a tésztájába nem sok a 6 dl tej ? No, ki fogom próbálni és beszámolok ! Köszönöm, szép napot !

Kyngu
Kyngucs, 2012-03-01 12:35

Kedves Bubu! Nem muszáj külön átgyúrni a tésztát a pihentetés után, ha olyan állagú, hogy ki tudom nyújtani. Ha akkor még kissé száraz, akkor kis margarint hozzáadva gyúrjunk még bele, hogy könnyebben ki lehessen nyújtani. 6 dl tejet ne egyszerre, hanem kicsinyenként tegyük bele, de kelleni fog ennyi! Szép Napot!!

NoSalty
NoSaltyp, 2012-01-13 16:05

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.01.12. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Judith75
Judith75cs, 2012-01-12 16:45

Ez a süti nagyon jól néz ki és biztosan finom is.Szeretném megkérdezni hogy a tésztához mennyi margarin kell?

Kyngu
Kyngucs, 2012-01-12 21:20

Szia! Zsír helyett esetleg tehetsz bele margarint, de talán ez így finomabb! :)

Legfrissebb cikkek

Ennél egészségesebb köret nincs!
Ennél egészségesebb köret nincs!
Alacsony energia- és szénhidrát-, magas élelmirost-tartalom, sok vitamin, élénk szín - mi kell még a tökéletesen egészséges körethez? Ide nekem a brokkolit!
Budapesti kocsma az európai TOP 10-ben
Budapesti kocsma az európai TOP 10-ben
Egy budapesti söröző is szerepel a brit vezető napilap, a The Guardian olvasói által összeállított TOP 10-es listán.
909