Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás tojásos nokedli Évi nénitől

Medvehagymás tojásos nokedli Évi nénitől
Medvehagymás tojásos nokedli Évi nénitől
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem sokáig élvezhetjük már a medvehagymát. Kollégáimnak ígértem meg, hogy elkészítem ezt a változatot, mert izgatott minket, milyen lehet az íze. Igazán kellemes ebéd volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, szárát lecsípjük, és a leveleket késes aprítóban kb. 10 dkg liszttel összedaráljuk, hogy homogén, zöld lisztet kapjunk.
  2. Öt tojást felverünk (aki plusz vízzel készíti, tegyen bele), sózzuk, 2 ek olajjal elkeverjük, majd fokozatosan habverővel keverve előbb a zöld lisztet, majd a sima lisztet keverjük a tésztába, míg galuska sűrűségű nem lesz.
  3. Nagy fazékban vizet forralunk, sózzuk, és beleszaggatjuk a galuskákat (több adagban). Amint feljöttek a víz tetejére, kihalásszuk őket, leöblítjük, lecsepegtetjük, és egy nagy teflonserpenyőbe tesszük, amiben 2 ek olaj van.
  4. 5 tojást sózunk, habverővel alaposan elkeverjük, és egyenletesen a nokedlire öntjük, átsütjük vele.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 311
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1823 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos nokedli medvehagymásan, tojásos-medvehagymás nokedli, medvehagymás-tojásos galuska

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-05-16 09:12

Guszta, jól kijön a zöld szín! Gondolom ízben is :))) T
Itt nincs medvehagyma ...:(