r
Nosalty Logó

Magyarica

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Magyarica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 1482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    259.4 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.3 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1758 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 5924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése: keverjük össze a lisztet az összes száraz hozzávalóval, majd adjuk hozzá a többit. Alapos összedolgozás után egy kissé ragadós tésztát fogunk kapni, ezt csomagoljuk folpackba, és legalább fél órát pihentessük a hűtőszekrényben.
  2. Osszuk fel hat, nagyjából egyenlő részre a tésztánkat, és nyújtsuk ki 3-5 mm vastagra. Mindig lisztes kézzel, lisztezett gyúródeszkán, lisztezett sodrófával dolgozzunk, mert a tészta ragad. Egy-egy lap mérete kb 20 x 30 cm lesz.
  3. Tegyük sütőpapírra egyesével a tésztalapokat, és sütőlapon, vagy tepsi hátán süssük őket előmelegített sütőben 5-7 percig.
  4. A krém elkészítése: kis adag tejet keverjük simára a lisztből, kakaóból és cukorból álló keverékkel, majd adjuk hozzá a maradék tejet és folyamatos kevergetés mellett kezdjük el főzni. Nagyjából olyan, mintha pudingot készítenénk. Amikor már kezd sűrűsödni, adjuk hozzá a kisebb darabokra tördelt csokoládét és a vajat, és jó alaposan főzzük össze a krémet.
  5. A csokoládémáz: hagyományos csokoládémáz, mely ét tortabevonóból és kevés vajból áll. A tortabevonót kevés vaj hozzáadásával vízfürdőben felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a lent leírt módon összeállított sütemény tetejét. Használhatunk előre csomagolt, vízfürdőben, vagy mikrohullámú sütőben felolvaszható bevonót is. (Márkát szándékosan nem írok...)
  6. A sütemény összeállítása: osszuk gondolatban öt nagyjából egyenlő részre a krémet. Legalulra tegyünk egyet a tésztalapok közül, és kenjünk rá egy adag hideg krémet. Rétegezzük tovább úgy, hogy legfelülre egy tésztalap kerüljön. Erre kenjük a csokoládémázat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 29232
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet eredetileg egy horvát receptoldalon találtam karácsony után - mikor máskor találjon meg az ember lánya egy karácsonyi süteményt, ha nem ünnepek után. A neve keltette fel a figyelmemet - Mađarica, vagyis magyar nő. A krém mennyiségétől eltekintve, ami az eredeti receptben az itt leírtak duplája volt, jónak tűnt, úgyhogy nekiláttam. A süti elkészítéséhez laktózmentes, és hagyományos tejtermékek egyaránt használhatók. Babrás, de megéri.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!