r
Nosalty Logó

Lecsós nokedli Salamon Csilla konyhájából

Salamon Csilla
Lecsós nokedli Salamon Csilla konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lecsóhoz

A nokedlihez

648
Kalória
20.9g
Fehérje
107.7g
Szénhidrát
14.2g
Zsír
310.8g
Víz
180g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 2589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    310.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2242.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    430.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1243.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1861 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2282 micro
Összesen 2589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. Nokedlihez összekeverjük a lisztet tojással, vízzel és a sóval.
  2. Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni, amibe teszünk 1 ek sót.
  3. Lobogó víz fölé tesszük a nokedliszaggatót. Beleszaggatjuk a tésztát. Amikor feljön a nokedli a víz felszínére, akkor szűrőkanállal kiszedjük.
  4. Lecsóhoz felszeleteljük a megpucolt hagymát olajjal kikent lábosban, és sütjük. Majd hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, fokhagymát és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  5. Miután megsült, összekeverjük a nokedlival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 45 p

Tartalmas, laktató egytálétel.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek