Lazac petrezselymes kapriszósszal recept

Lazac petrezselymes kapriszósszal
Lazac petrezselymes kapriszósszal
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke. Tálalás előtt ezzel a mártással csorgatom át a forró lazacot, amit salátával vagy zöldkörettel kínálok.

hozzávalók / 2 adag

A lazachoz

A mártáshoz

receptjellemzők

egyéb elnevezések

lazac petrezselymes citromos kapriszósszal, lazac pikáns szószban, fűszeres lazac kapribogyós szósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Beolajozunk egy nagy darab alufóliát, megszórunk sóval és borssal. A lazacot ráfektetjük bőrével lefelé, ráfektetjük a fóliára a másik lazacot is, majd befedjük a beolajozott fólia végével, jól összenyomkodjuk a széleit, hogy a halat teljesen összezárjuk.
  3. Megsütjük. 
  4. Sütés alatt elkészítjük a mártást. A durvára vágott petrezselymet, az olívaolajat, a sót, a kapribogyót, a citromlevet és a narancs héját összekeverjük.
  5. A fóliából kibontott lazacot még melegen tálaljuk, és a mártás nagy részével meglocsoljuk, a megmaradt kapriszószból az asztalra is teszünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 235
elküldve: 4
receptkönyvben: 259
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

416