Lazac egyszerűen recept

Lazac egyszerűen
Lazac egyszerűen
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ízletes, könnyű, esti vacsora, ráadásul percek alatt kész is van. Lehet ennél több kívánsága egy szakácsnak...?

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Rizzsel tálaljuk, amit kevés szójaszósszal meglocsolhatunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacfilék egyik felét csak sózzuk. A másik felét is megszórjuk sóval, és a többi fűszerrel is, ízlés szerint.
  2. A serpenyőben az olajat felhevítjük, majd a lazac fűszeresebb felével beletesszük.
  3. Kb. 4 percig sütjük.
  4. Megfordítjuk, majd egy diónyi vajat mellédobva, kb. 2 percig sütjük.
  5. Melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 309
össznézettség: 237 350
elküldve: 43
receptkönyvben: 1 372
elkészítve: 134/155
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dave

Mióta szakács: 2008.11.17.
17 recept

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ajoker
ajoker / ajoker Fri, 2017-03-31 21:44

köszi, jo ez a füszerezes! (bar en bors nelkül csinaltam, de igy is nagyon jo lett)

DepecheAndi
DepecheAndi / DepecheAndi Sat, 2015-02-28 22:29

Holnap ez lesz a romantikus vacsora, nagyon remélem, hogy nekem is úgy sikerül, ahogy a többi hozzászólónak. Majonézes-metélőhagymás parázsburgonyával készítem majd, valamint friss salátával.

b-n
b-n Wed, 2014-12-24 19:37

Ma az ünnepi asztalra került ez a fogás is és nagyon jó döntésnek bizonyult!

kitike
Kitike / kitike Mon, 2014-12-22 07:37

Jakobinak teljesen igaza van! Tökéletes recept, nem lebutított és nem fennhéjázó.

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Sun, 2014-11-23 08:40

Kedves Dave!
Kérlek írd meg, hogy ez, egyik oldalán bőrös filé-e?
Ha olyan, akkor nagyon szeretném tudni, hogy melyik oldala legyen a "csak sós" és melyik a fűszeres, és melyik oldalán sütöd először?
köszi.

Keti27
Keti27 / Keti27 Mon, 2015-03-16 09:11

Tényleg jó a recept! nagyon hamar elkészült: a férjem imádta, de én rájöttem, hogy ennyire azért nem szeretem a halat :)

brekikri
brekikri Sun, 2014-06-15 13:39

Kedves Dave!

Nagyon ízlett, nekem is és a kisfiamnak is. Köszi, hogy felraktad.

Kriszta

Vekka
Vekka Fri, 2014-02-28 17:21

Ma készítettem először lazacot és erre a receptre esett a választásom. Szerencsére:) Nagyon finom lett. Csupán annyit változtattam, hogy sima bors helyett citromborssal fűszereztem. Köszönöm a receptet!

albert81
albert81 Wed, 2013-12-25 21:26

Már vagy 4-5ször megcsináltam ezt, mindig baromi jó lett. Köszi!!!

sweetmate4you
sweetmate4you Fri, 2013-11-29 13:05

Hi Dave,
A Recept tökéletes!! Isteni finom!! Köszönet érte!!!
Ms. Sonja Smith

Szilviaa
Szilviaa Sat, 2013-10-19 19:08

Ez volt ma a vacsink. Isteni finom lett, köszönöm!
Fölkerül az étlapra.:))

kiskifli78
kiskifli78 Tue, 2013-05-14 20:09

Szia! Karácsonykor csináltam meg először igy a lazacot, azóta mindig igy készitem! az egész családnak nagyon bevált, nem kell sokat - nekem :) - a konyhában időzni a finom és egészséges ételért. zöldséges rizzsel, salátával nagyon izletes!

szaszidi
szaszidi Sun, 2012-04-29 14:52

ez volt a mai ebéd,IMÁDTUK. egyszerű, gyors, finom.... köszi a receptet

wm21
wm21 Fri, 2012-01-06 18:47

Kedves Dave!

Karácsonyra elkészítettem a receptet, nagyon finomra sikerült :-)
Köszönöm :-)

Antraversata
Antraversata Wed, 2011-11-23 10:46

Köszi a receptet!
Imádom a gyorsan elkészülő ínyenc falatokat, mint ez. :)
Nagyon finom lett. :)

niki371
Niki. / niki371 Tue, 2011-07-26 12:21

Köszi a receptet!

Nem szeretem a halat csak a Fiam miatt főzök/sütök, de ez nekem is nagyon ízlett!

agnes07
agnes07 / agnes07 Wed, 2011-04-06 01:22

  Én ugyan csak mezei háziasszony vagyok, semmi extra hozzáértés, de a recept teljesen bevált. Bennfenteseknek érzékeltetésül: a 2,5 éves is imádja így a halat. :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-01 00:33

Zseniális recept! Hagyja érvényesülni a markánsan finom (és nem olcsó) alapanyag ízét.

Hozzátenném, hogy a néhány sor és a pofonegyszerűség mögött komoly tudomány és tapasztalat áll (a 4+2 percnek, a fűszeres felével kezdésnek vagy a vaj későbbi hozzáadásának mind megvan az oka és a célja).

bbalint01
bbalint01 Tue, 2013-12-17 18:33

Kedves jakobi!

Tervezem karácsonyra ezt a receptet elkészíteni, de nagyon érdekelne, hogy mi az oka ezeknek a lépéseknek. Le tudnád írni?

Köszi,
Bálint

magaduram
magaduram / magaduram Wed, 2016-08-17 01:43

Közben megváltozott a nickem, és csak most, véletlenül bukkantam rá a kérdéseidre. Hátha még nem késő:)
1. 4+2 perc: a sütés kérget képez a halszeleten, ami bent tartja a nedvességet (és az ízeket). Fordítás után azért elég a 2 perc, mert a 4 perc alatt a felső rész is kapott hőkezelést.
2. a vaj alacsonyabb hőfokon forr fel (és kezd el égni), mint az olaj.
3. fordítás után a csak sós oldal már abban a zsiradékban sül, ami átvette a fűszerek aromáját.

350