Kókuszgerinc kakaós keksszel recept

Kókuszgerinc kakaós keksszel
Kókuszgerinc kakaós keksszel
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a kókuszreszelékből többféle finomságot lehet készíteni, íme egy újabb finomság... és még sütni sem kell.Győri édes kekszet használtam hozzá.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütés nélküli kókuszos, kakaós kekszes gerinc, kókuszos őzgerinc sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk a cukorral. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez.
  2. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtjük, kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk, és ezt is a tejhez öntjük.
  3. Majd a kókuszreszeléket is hozzákeverjük. Végül a  kakaós kekszet beletördeljük.
  4. Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal, és a masszát belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük dermedni. Mikor elég masszívnak látjuk, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. A nejlont lehúzzuk. A bordáknál szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat!
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 51 412
elküldve: 76
receptkönyvben: 1 108
elkészítve: 48/61
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
573 recept

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tunke7
palacsintás királylány / tunke7 p, 2015-10-16 15:09

Készítettem már csokis keksszel is, szuper lett. Ma eperdarabkákat tettem bele és a tetejére eperszívecskéket. Szülinapi torta lett kedvesemnek! Nagyon klassz a recept, sokféle módon variálható! Köszi!

ilus74
Iluska / ilus74 p, 2015-10-16 15:38

Örülök,hogy ezt választottad a 'szerelmednek',biztos nagyon örült neki!!Köszi a visszajelzést!! Szép napot! :-))

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2013-11-08 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Karulino
Karulino / Karulino cs, 2013-11-07 16:13

Ezt "használt" kókuszreszelékből is el lehet késziteni, ugye? Pl. kókusztejhez már felhasználtra gondolok.

ilus74
Iluska / ilus74 cs, 2013-11-07 18:30

Nem értem milyen az a 'használt' kókuszreszelék???Rendes kókuszreszelék kell hozzá..... :-))

Karulino
Karulino / Karulino cs, 2013-11-07 21:44

Azért irtam a példát: amiből már kókusztejet készítettem. De majd kipróbálom és referálok alakomadtán. :)

Gabys
Gabys / Gabys h, 2013-11-04 16:38

Kedves Iluska
nagyon szép és ízléses a kép a sütiről:) El is készíteném, de nálam pici zavart okozott a leírásod. Honnan veszek el másodjára is pici tejet? Vagy a forró már besűrített, lisztes tejbe kell elkeverni a zselatint, onnan veszek el egy kicsit, ez bizti? És mihez képest kell tovább hűteni? Az már az én egyéni ízlésem, hogy nekem ez tömény kókuszos lenne, mi a véleményed, több keksszel (esetleg morzsával) tudnám lazítani? Izgat a sütid, várom a tanácsodat:) Köszi: Gabi

ilus74
Iluska / ilus74 h, 2013-11-04 19:55

Szia!Tehát,mikor először elvettél kis tejet a liszttel való kikeveréshez tetted ,ezt hozzáöntöd a forró tejhez,és ebből veszel el kicsit,hűtöd (mivel ez forró),és a zselatin nem szereti a forrót,és ehhez kevered a zselatint,majd ezt a lisztes tejhez.Úgy is lehet,hogy eleve több tejet veszel el,egyikben a lisztet,másikban meg a zselatint oldod fel.......
Nekünk nem lett túl tömény,mert szeretjük a kókuszosat,de nyugodtan tegyél bele többet,és elmondod milyen lett!!Oké? na sziaaa :-))

Gabys
Gabys / Gabys h, 2013-11-04 20:26

Oké. Köszi a választ. Referálni fogok, ahogy elkészítettem, na sziaaaa:))

1017