Koktél kréker recept

Koktél kréker
Koktél kréker
19 perc / előkészület: 5 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen nagyon szerettem a koktél krékert. Most úgy döntöttem, sütök itthon. Eredetileg a recept csak sima lisztet ír, és szárított élesztőt; a folyadékok mennyiségén is változtattam kicsit. Szóval variáltam.:) Sajt most sajnos nem volt itthon, de azt hiszem így is gyorsan elfogy (legközelebb azzal is kipróbálom).

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi koktél kréker, koktél kréker házilag, reform koktél kréker
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben egy csipet cukorral és liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy tálba kimérjük a háromféle lisztet, majd hozzáadjuk az élesztőt, olajat, sót, cukrot és összeállítjuk a tésztát.
  3. Letakarva, langyos helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
  5. A tésztát négy részre osztjuk, majd ezeket egyenként, lisztezett sütőpapíron 1 mm vékonyra nyújtjuk. Meghintjük sóval, és tetszés szerint ízesítjük mákkal, lenmaggal, szezámmaggal vagy zöldfűszerekkel. A sót, magvakat és zöldfűszereket nyújtófával kissé rányomjuk a tésztára, majd kb. 2x2 cm-es négyzetekre vágjuk.
  6. A tésztát a sütőpapírral óvatosan a tepsibe "húzzuk". Kissé szétigazgatjuk a négyzeteket, majd adagonként 12-14 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük a krékert.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x40x2 cm
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 805
elküldve: 7
receptkönyvben: 355
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept
hirdetés

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

napsug
napsug h, 2015-12-21 22:33

Kipróbáltam! nagyon bejött a hasmenéses, hányós vírusból lábadozó családnak. Örültem, hogy nincs benne se tej, se tojás, így bátran mertem adni nekik a sós változatot. Ittak rá, mint a puputeve!

krampusz80
krampusz80 szo, 2015-01-24 23:49

Megcsináltam, de nekem csalódás volt. A magok leperegtek róla a sütés után, pedig a nyújtófával belenyomkodtam a tésztába. Nagyon kiszáradt, kicsit fűrészpor íze volt, de ez lehet a teljes kiőrlésű lisztek miatt van. Talán egyszer még megpróbálom sima liszttel.

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl v, 2015-01-25 00:27

Szia! Sajnálom, hogy neked nem jött be. A magok egy része tényleg lepotyog, de azért a java nekem rajta maradt a kekszeken. Lehet, hogy jobban kapaszkodtak. :) Az íze valóban más a lisztek miatt, mint a hagyományos koktél krékernek, viszont a szárazságán a sima liszt sem fog változtatni, mivel ez alapvetően egy száraz, ropogtatni való. Azért remélem egyszer majd még kipróbálod sima liszttel. Üdv: Ági

kicsivik
kicsivik / kicsivik szo, 2012-04-21 23:05

Sokkal gusztább, mint a bóóóti. 8) És biztos finomabb is. Nagyon étvágygerjesztő lett a fotó!

561