r
Nosalty Logó

A kis mentőhajó - orosz krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scarlett69
A kis mentőhajó - orosz krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1205 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 14450 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 278 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 1205 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316.9 g

Zsír

  • Összesen
    697.8 g
  • Telített zsírsav
    296 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    3261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13446.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    509 mg
  • Kálcium
    3424 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    4910 mg
  • Nátrium
    4266 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1696.7 g
  • Cukor
    1087 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1394 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    114 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    714 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    2638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4508 micro
Összesen 14450 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Először is kimérünk mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral, majd a másik edényben a cukor, tej, olaj, tojássárga, harmadik edényben a tojásfehérje legyen.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. Utána összekeverjük a tejet, az olajat, a tojássárgát és a cukrot. Rászitáljuk a sütőporos lisztet, összekeverjük.
  4. Végül óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjehabot.
  5. 2 lapot sütünk belőle, sütőpapírral bélelt tepsiben. Végezzünk tűpróbát is!
  6. A krémhez az egész tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot gőz fölött sűrűre verjük, majd ha szeretjük, hozzáadjuk a mazsolát is.
  7. Hozzáöntjük a forró vízben feloldott zselatint is. A tűzről levéve addig kevergetjük, amíg kihűl, de nem dermed meg teljesen.
  8. Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot., és óvatosan összekeverjük.
  9. A kihűlt piskótákat a megfelelő méretűre szabjuk. Az első lapból egy, a másikból 2 "hajó alapot" szabunk ki.
  10. Betöltjük a krémet úgy, hogy a legnagyobb lappal kezdjük, majd a kisebb, végül a legkisebb lap jön. Az oldalára is kerülhet krém, de a tetejére nem kell!
  11. Alaposan lehűtjük, majd egy tálca egy gyors mozdulat segítségével megfordítjuk, hogy hajó formája legyen.
  12. A marcipánt kinyújtjuk, beburkoljuk a hajó oldalát, a szemei feketék legyenek, a kabin teteje piros.
  13. A fedélzetre felvert Hulala tejszínhab kerül, ha már oroszkrém torta. Ha állati eredetű tejszínhabbal díszítjük, tegyünk bele zselatint vagy habfixálót!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6292
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kis mentőhajó - orosz krémtorta
scarlett69 96 recept

Egy kisfiú szülinapi bulijára rendelték meg, tulajdonképpen szabad kezet kaptam, de a kérés az volt, hogy legyen valami köze Éliáshoz, aki ismeri a mesét, dönse el, hogy van-e...

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek