Többféle tejszelet recept is közismert, nekem viszont az egyik túl vajas, a másik pedig túl tejszínhabos. Nem állítom, hogy ez a legolcsóbb recept, de szerintem a legfinomabb...
Többféle tejszelet recept is közismert, nekem viszont az egyik túl vajas, a másik pedig túl tejszínhabos. Nem állítom, hogy ez a legolcsóbb recept, de szerintem a legfinomabb...
Hozzászólások (161)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. április 4-én kiemeltük cikkünkben: 9 tetőtől talpig mascarponés édesség
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. március 23-án kiemeltük cikkünkben: Ezért lesznek tömegek a boltokban hétvégén
Üdvözlettel, NoSalty
Nagy reményekkel álltam a sütihez, a negatív hozzászolásokat én nem is láttam előtte, csak az első párat olvastam, amiben csupa jókat írtak.
Sajnos a tészta nekem se sikerült valamiért, darabos lett, nem akart összeállni nyújthatóra. Ekkor álltam neki elolvasni a hozzászólásokat, és találtam egy olyat ahol valaki tejjel próbálta javítani, de neki nem sikerült úgy se. Nos én is megpróbáltam és engem ez mentett meg, úgyhogy köszönöm az illetőnek! Talán azért nem lett jó a tészta, mert cukrozatlan kakaó helyett a nyuszis kakaót használtam, gondoltam jó lesz az is, de nem tudom... Így a tészta mézeskalácsszerű és világosbarna lett, nem puha és sötétbarna, piskótás.
A krémnek nálam is inkább sajt íze volt a mascarpone miatt, mint kinder tejszeletes mézes-tejszínes.
Az étcsokis máz is nagyon töredezett szeléskor, pedig a rákenésnél még bizakodó voltam, mert szépnek tűnt.
A családnak ízlett egyébként, de számomra csalódás abból a szempontból, hogy Kinder tejszeletre számítottam. :(
Mézes krémes lett inkább. Annak végülis tényleg nem volt rossz. :)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. December 14-én kiemeltük cikkünkben: 8 mascarponét teszteltünk - vajon a legdrágább nyert?
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. június 1-jén kiemeltük cikkünkben: 17 ennivaló tejszelet a tej világnapja alkalmából
Üdvözlettel, NoSalty
Nagyon finom lett a sütemény, az egész családnak ízlett. :) Nekem mondjuk a tészta nem akart összeállni, nagyon morzsalékos lett, ezért tettem hozzá még egy tojást. Úgy már jól gyúrható volt.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. április 4-én kiemeltük cikkünkben: 15 imádnivaló kinder süti
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. január 26-án kiemeltük cikkünkben: TOP 12 selymesen krémes mascarponés sütemény
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. április 15-én kiemeltük cikkünkben: Tegyük vagy ne tegyük hűtőbe a vajat? Itt a végleges válasz!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Szia, nagyon tetszik a recept és ahogy olvasom ezzel nem vagyok egyedül. A hétvégén szeretném elkészíteni de bajban vagyok, hogy mekkora tepsire simítsam a tésztát, hogy ne legyen túl vastag sem és a krém is elég legyen. Köszönöm szépen előre is a segítséget.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. január 19-én kiemeltük cikkünkben: Süss magadnak Kindert
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. április 3-án kiemeltük cikkünkben: Kinder meglepetés házilag!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves klivi,
Ez egy tokeletes recept , kovettem szorol-szora es egy csodas szulinapi tortat keszitettem belole a lanyomnak :)) koszonom!
Udv: Agi
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. október 21-én kiemeltük cikkünkben: A sütőt kapcsold be, ne a fűtést!
Üdvözlettel, NoSalty
Nagyon mutatós ez a süti gondolom olyan finom is, de jó lenne ha a tepsimérete is megjelent volna, azt hiszem nem csalódtak volna ennyien.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. július 3-án kiemeltük cikkünkben: Sütőpor vs. szódabikarbóna
Üdvözlettel, NoSalty
A legjobb süti ami hasonlít a kinderre, isteni finom volt az utolsó morzsáig elfogyott nálunk!
Szia Klivi! Nagyon tetszenek a receptjeid és ezt is szeretném elkészíteni.
Szeretném a segítségedet abban kérni, hogy milyen tortabevonót használsz? Sajnos nekem ez a rész a süteményeknél sosem sikerül. Vagy lefolyik, vagy pedig a szeletelésnél nagyon törik.
Válaszod előre is köszönöm.
Szia,
Tortabevonóból az ét Party-t szoktam használni, de gyakran veszek táblás étcsokit is erre a célra.
Forró víz alá tartott és letörölt késsel nagyon szépen lehet szeletelni, így biztosan nem reped meg a csokimáz.
Remélem, tudtam segíteni. Jó sütögetést :)
Üdv. Livi
Szia Klivi!
Megcsináltam szülinapi tortának, igaz brownie alappal és málnával, de fantasztikus lett a krém, nagyon szépen köszönöm :)
A valóságban milyen magas a süti? :P Nekem is vékonyka lett a tésztája, talán a recept fotóján másképp látszik.
Elkészítettem én is. 2 nap után megpróbáltam felszeletelni, de olyan kemény volt, hogy inkább eltört a tészta. A krém pedig nem volt olyan extra, a mascarpone ellenére sem...
Sziasztok,
Az íze nagyon jó, de a képen megjelentnél jóval laposabb egy 24*34 cm-es tepsiben....
Szia! Nekem a tésztához más receptem van, de a krémjét mindig így csinálom a recepted alapján! És isteni, sosem rontanám el tejföllel csak hogy spóroljak 200 Ft-ot...Így jó ahogy van!!! :) Tökéletes :)
Hibátlan. Minden úgy jó ahogy le van írva. Ízélmény 5. :) szuper lett , köszi. Berni
Tegnap este elkészítettem, a tészta könnyen kezelhető volt, olyan vékonyra sikerült kinyújtani, hogy a kislányom a maradékból fenyőfákat szaggatott, hátha hamarabb jön a Mikulás :)
Hajlamos vagyok lezseren értelmezni a habosra keverjük kifejezést, a hozzám hasonlóaknak ajánlom, hogy a krémet jól habosítsák fel és akkor pont olyan lesz ez a finomság, mint a képen: két vékony tésztaréteg közt sok-sok töltelék. Köszönjük szépen a receptet, isteni finom!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Ebben a receptben egy hiba van. Nem 8 főre szól az adag, egyedül meg tudnám enni az egészet! :) Köszi!
azt hittem hogy nehezebb elkésziteni de ment minden simán egyből kétt adagot csináltam nagyon finom kőszi
seri egriné
Elkészült! A gyerekeimnek nagyon ízlett! Én mostanában ezeket a pudingos krémeket nem szeretem, ennek ilyennek kellett lenni, de...nekem nem ez a favorit... Csináltam már hasonlót tej-tejszín-zselatin kombóval az jobban bejött, sorry.
Üdv: Scarlett
Elkészült! Azt még nem tudom, h mennyire finom, de nem igazán értem a problémákat akik a tésztával, vagy a krémmel nem boldogultak...Mindkettő tökéletes lett, én a tésztát egy nagy tepsiben sütöttem meg, és még melegen kettőbe vágtam, így az idővel és az energiával is spóroltam. Csak vaníliás pudingporom volt, vszleg nem ugyanolyan lesz, mint a tejszínessel, de így is finomnak látszik. A tetejére pedig én csináltam a csokimázat.
Üdv: Scarlett
Kedves Klivi!
Megcsináltam, nagyon finom süti!
A tészta egyből összeállt, én a tepsi hátán sütendő - másnapra bepuhuló tésztákat mindig 2 folpack között nyújtom, így nagyon könnyű áttenni tepsire is. Tényleg nagyon kell figyelni, hogy ne szárítsuk ki a sütőben - ezt mindenkinek a saját sütőjéhez mérten kell kalkulálni. Egyébként nincs semmi probléma az arányokkal.
A töltelék pedig a legfinomabb tejszelet-krém, én még tettem hozzá habtejszínt is felverve!:-)
Andi
hát nekem se sikerült jól... nem a legjobb recept!
Kedves klivi! Megsütöttem a leírtak szerint,minden tökéletes,tésztával sincs semmi gond.Unokáim imádják,eddig ez a legegyszerűbb és leggyorsabb nasika amit készítettem.Kinek miért nem sikerült azt nem tudom,de szerintem a hozzávalókkal lehetett a gond(minőségileg).
köszönöm a receptet
üdv Margó
Tegnap készítettem el második alkalommal, de most torta lett belőle édesanyám szülinapjára. A tésztából 3 tortalapot sütöttem és a krém nem csak a lapok közé, hanem az oldalára is került. A tetejét természetesen csokival vontam be. Most is nagy sikere volt, akár csak a süti változatnak, még egy fotózható szelet sem maradt.
Köszi a receptet! :)
Kedves Livi!
Pénteken megsütöttem és sajnos én is azok táborát erősítem, akiknek nem úgy sikerült ahogy kellett volna:S
Pedig nagyon rákészültem...
Üdv!
Kriszti
Megsütöttem, nagyon finom lett, nincs semmi probléma a recepttel, köszönet érte :)
Szia! Elkészítettem én is a sütidet. Elolvasva a hozzászólásokat, kicsit félve álltam neki, de mégis dupla adaggal indítottam. A tésztája jól összeáll, könnyen nyújtható. A titka csak annyi, hogy a gőz fölött valókat éppen csak annyira kell gőz fölött tartani, míg az egész egynemű massza nem lesz, nem szabad, hogy teljesen átmelegedjen. A nyújtáskor nagyon minimális lisztet szabad csak használni, éppen csak annyit, hogy ne ragadjon le, bár én ezt nem tapasztaltam. És minél többet áll a tészta, annyival nehezebb lesz vele dolgozni, és törékeny lesz. Én az utolsó tészta adagot már kicsit megmelegítettem mikróban, hogy el tudjam nyújtani. Az első lapot elrontottam, mert túl korán vettem ki, a 6 perc nálam kevésnek bizonyult, és szét is tört. De mivel nem tudom sosem akkorára nyújtani mint a tepsi, így a leeső részekből kijött még egy lap. A krémnél sajnos tejszín ízű pudingporom nem volt, így vaníliát használtam, de azzal is nagyon finom íze lett. Amit nem mertem a recepted alapján csinálni, az az volt, hogy a cukrot nem kevertem bele a meleg pudingba, mert a tapasztalatom az, hogy ha a pudingba rakom a cukrot, akkor lesz olyan "ikrás" a krém, és folyósabb is a kelleténél. Sokszor kipróbáltam már, de nekem még soha nem vált be, így én a porcukrot a vajas-mascarponés krémhez kevertem inkább. Nincs a recepttel semmi baj, csak óvatosan kell mindennel bánni. Nagyon finom, és azt hiszem a holnapi disznóvágásos kaja után mindenkinek jól fog esni! Köszi a szuper receptet! Szép napot! :)
Örülök,hogy sikerrel jártál! Pontosan így kell elkészíteni a lapokat! :)
Elkészítettem én is ezt a sütit - tökéletes lett, látványra is éppen olyan, mint a fotón. Mindent a recept szerint csináltam, bár - a hozzászólásokat megfontolva - 10 dkg Rámát, illetve szűk másfél kanál kakaót tettem a tésztába. Nagyon könnyű volt mind a tésztát, mint a krémet elkészíteni. Ma délután lesz az ovis Mikulás ünnepségen a főpróba (a kisfiaim már tesztelték, nagyon ízlett nekik)!
Ennek igazán örülök! :)
Nagyon köszönöm a receptet. Ez az első ilyen jellegű sütim, s remek lett! Nagy sikerélmény :)
Nincs mit, örülök, hogy sikerült!
Ha kész lesz a konyhám (remélem 3 nap múlva meglesz), akkor ezt fogom elsőnek megsütni :)
Egész nap ezzel a recepttel szemeztem :)
Ritkán mondok ilyet, de mikor lesz már hétfő :)))
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Hello, mindenki ! :) Ha valakinek gondja van a tésztával, én tudok ajánlani piskóta tésztát ehhez (mert tulajdonképpen a tejszelet is piskóta!) csak akkor min. 4-5 tojásból készüljön a piskóta :) jó sütögetést :)