r
Nosalty Logó

Kelt almás palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Kelt almás palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 460 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1839 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 460 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2391.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.9 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 1839 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis langyos tejben (kis cukor hozzáadásával) felfuttatjuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. Simára keverjük a lisztet, a tojások sárgáját és egy csipet sót. Belereszeljük egy fél citrom héját, és fokozatosan adagolva hozzá a tejet csomómentesre keverjük.
  3. Az almákat megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, és a tésztához keverjük.
  4. A felfutatott élesztőt is a palacsintatésztához keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. Kevés vajon a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk belőle.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 32707
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt almás palacsinta
A kis gasztronauta 142 recept

Fahéjas porcukorral megszórva vagy megtöltve fogyasztjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek