r
Nosalty Logó

Katica torta szülinapra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Katica torta szülinapra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A vaníliás piskótához

A csokis piskótához

A csokikrémhez

A fondant alatti krémhez

A fondanthoz

Összesen 2050 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A vaníliás piskótához

A csokis piskótához

A csokikrémhez

A fondant alatti krémhez

A fondanthoz

Összesen 12308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A vaníliás piskótához

A csokis piskótához

A csokikrémhez

A fondant alatti krémhez

A fondanthoz

Összesen 313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 2050 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.3 g

Zsír

  • Összesen
    448.7 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    2885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5431.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1964.5 g
  • Cukor
    1594 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    747.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4433 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    366 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    2358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2379 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3957 micro
Összesen 12308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A vaníliás piskótához

A csokis piskótához

A csokikrémhez

A fondant alatti krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A vaníliás piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  3. A sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral.
  4. A tojás sárgáját habosra keverjük.
  5. A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.
  6. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk.
  7. Majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet.
  8. Beleöntjük a sütőformába, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  9. Krém készítése a tortába:
  10. Pudingot a cukorral és a 4 dl tejjelmegfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  11. A margarinból és a porcukorból robotgéppel egy vajkrémet keverünk, majd betesszük a hűtőbe.
  12. Felverjük a tejszínt a habfixszel.
  13. Amikor a puding teljesen kihűlt, akkor robotgéppel jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajkrémet és a felvert habot.
  14. Jól összedolgozzuk és betesszük a hűtőbe.
  15. Tortaforma elkészítése:
  16. A piskótákat vékonyan felszeleteljük.
  17. Egy nagyobb és egy kisebb tálba fóliát teszük, majd alulra betesszük az első vékony szeletet.
  18. Uána megkenjük a krémmel, majd megint piskótát teszünk és krémet, addig, míg meg nem telik a tál.
  19. Mindkét tál tetejére, ami majd a torta alja lesz, kerek lapot teszünk.
  20. Krém elkészítése a fondant alá:
  21. A hozzávalókat alaposan kikeverjük, tejszínnel lágyíthatjuk.
  22. A fondant elkészítése:
  23. A pillecukrot jól kivajazott tálban felolvasztjuk a mikróban.
  24. Beletesszük a glükózt és a glicerint, majdarobotgép dagasztókarjával beledolgozzuk a porcukrot.
  25. Amikor összeállt, vajas kézzel jól átgyúrjuk.
  26. A 2 kis tortát bevonjuk a fondant alá készített vajkrémmel.
  27. 2/3 fehér fondantot kinyújtunk és bevonjuk vele a katica testét, majd utána befestjük piros ehető ételfestékkel.
  28. Az arcához egy pici fondantot rózsaszín festékkel színezünk meg és azzal vonjuk be.
  29. A fekete részeket szintén festjük.
  30. A szemét és a száját belegyúrjuk a fehérbe, mert így nem kenjük össze a rózsaszín fondantot.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23 cm
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 42344
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

A tészta: 2 db 23 cm-es piskóta legyen. Tetszés szerint lehet a kakaós és vaníliás piskótát tenni a krémek közé. Én egy éjszakára hagytam a hűtőben, így jól összeszoktak a tálakban a piskóták. Könnyebb lesz burkolni. Az elkészítés idejéhez 360 percet írtam, de ez 2-szer 3 órát jelent. Egyik nap megsütöm a piskótát, megcsinálom a krémeket és összeállítom. Másik nap pedig bevonom és díszítem a tortát.  A katica testét először bevontam a fondanttal, majd utána festettem pirosra, mert így nem kell annyi fondant, mintha belegyúrnánk a festéket. A katica "antennái" fogpiszkálóra tett fondantok. A pofikája 2 fehér gombóc, amit a fondant alá tettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

20 hónapos kisfiam imádja a katicákat. Gondoltam meglepem őt és a családot is egy tortával. Hosszú idő után most csináltam újra pillecukros fondantot és azt kell mondjam, hogy végül maradok ennél, mert a korábbival mindig történtek "balesetek" a bevonásnál. Ezzel gyakorlatilag tökéletesen, szakadásmentesen sikerült bevonnom a tortát. A korábbi fondantot zselatinból, vízből, glükózból, glicerinből, vajból és porcukorból csináltam. Az sem volt rossz, de kényesebb. Egyszerűbb torták bevonására tökéletes. Állagra a pillecukros sokkal rugalmasabb és jobban idomítható.  

Hozzávalók

A vaníliás piskótához

A csokis piskótához

A csokikrémhez

A fondant alatti krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek