Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával recept

1 adag
577
kcal
Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával
Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én drága nagymamám (aki már sajnos nincs köztünk), Ő szerettette meg velem a sztapacskát, és  tanította meg nekem elkészíteni az ő keze szerint. Előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül, és igazán laktató, finom és pénztárcakímélő étel.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon finom, ha köretként kínáljuk egy vörösboros marhapörkölt mellé. Természetesen önmagában is kitűnő főétel.

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

juhtúrós sztrapacska, szalonnás-juhtúrós sztrapacska
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk vizet a sztrapacska kiszaggatásához.
  2. Meghámozzuk a krumplit, kislyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat, a sót,a lisztet, és ha szükséges, egy kis vizet. Ezt jól elkeverjük (én kézzel szoktam).
  4. Ha felforrt a vizünk, teszünk bele 1 ek sót, és kiszaggatjuk a sztrapacskát. Míg fő, addig a kis kockákra vágott szalonnát egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a juhtúrót, és a leöblített, lecsepegtetett sztrapacskát.
  5. Jól összekeverjük. Tálaláskor friss lilahagymát, vagy vöröshagymát vágunk a tetejére. Aki szereti, tejfölt is tehet rá.

 

 

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 39 540
elküldve: 16
receptkönyben: 605
elkészítve: 17/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

Hozzászólások (18)

boglya
boglyav, 2013-03-03 17:01

Hahó :-)
én régebben "hamis" sztrapacskát csináltam - vagyis galuska tésztával kevertem a juhtúrót, de most végre az igazit is elkészítettem :-) a férjem kedvence :-) úgyhogy nagyon szépen köszönjük :-)

Kiss Mercedes
Kiss Mercedessze, 2013-03-06 23:19

Kedves Boglya!Nagyon szívesen.Én is imádom,az egyik kedvenc ételem:)Üdv:Mercedes

souvenir95
souvenir95p, 2012-12-07 13:13

Legjobb köret egy pörkölthez, mondjuk vaddisznóhoz :)
Magában nekem egyáltalán nem laktató, maximum csak 20 percig, utána éhes vagyok ismét :)
Mindettől eltekintve köszönöm a receptet :)

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesv, 2012-12-09 01:32

Pedig de finom is magában,rengeteg friss lilahagymával:)Mondjuk én is készítettem már köretnek,méghozzá marhapörkölthöz:)

Pimp
Pimpp, 2012-11-23 19:51

először csináltam, óriási siker lett, köszi! :)

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesv, 2012-12-02 01:11

Kedves Pimp!Örülök,hogy sikere volt.És elsőre?Nem semmi.Gratulálok:)Szép estét:Mercedes

muzu
muzucs, 2012-09-06 17:04

Nagyon fincsi lett, csak annyi lenne a megjegyzésem a költséggel kapcsolatban, hogy "csak" a 33 dkg juhtúró került 1000.- ft-ba :((

Kiss Mercedes
Kiss Mercedescs, 2012-09-06 18:57

Kedves muzu!Én 30 dkg juhturót 5-600 ft-ért veszem a piacon,ráadásul házit,érdemesebb is ott venni,mert a boltitól sokkal jobb:)Üdv:Mercedes

muzu
muzucs, 2012-09-06 23:26

Sajnos nálunk a piacon nem kapható juhtúró...
De nagyon-nagyon fincsi volt :))

sizsofi
sizsofics, 2012-07-26 13:44

Ma megcsináltam. Eszméletlen finom lett.
Viszont rengeteg. Legközelebb fél adagot készítek:). Mert csak én szeretem a családból.
Én sem nyomkodtam ki a krumplit, és le sem öblítettem a kész "tésztát", mert egy szlovák szakács úgy írta,hogy az ott nem szokás.Ja, és tojást sem tettem bele, mert azt sem szoktak az eredetibe.De a vendégeimnek így is nagyon ízlett. Köszi a receptet!

Kiss Mercedes
Kiss Mercedescs, 2012-07-26 15:37

Kedves Sizsofi!Örülök,hogy tetszett a recept.Én még tojás nélkül nem készitettem,általában egyébként én sem szoktam leszürni,és a krumpli levét sem nyomom ki mindig,attól függ éppen milyen kedvem van.Lehet igy is,lehet úgy is.Jó Neked,hogy soknak találtad,nekünk sztrapacskából sosem elég:)Jajj most is úgy megenném,friss lilahagymával.....Köszönöm,hogy megirtad.Szép napot!Üdvözöllek:Mercedes

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesk, 2012-01-24 09:43

Már kipróbáltam,hogy nem nyomkodtam ki a levét,és tényleg nagyon finom úgy is:)De,köszönöm:)

friza
frizah, 2012-01-23 21:09

Én gyakran készítem szinte ugyanígy. Én a krumpli levét nem nyomom ki,így nem kell hozzá víz.Próbáld ki.

kakuca
kakucacs, 2011-12-08 12:59

3. pontból kimaradt a liszt, de egyértelmű, hogy kell bele:))

Legfrissebb cikkek

577