Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával recept

Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával
Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én drága nagymamám (aki már sajnos nincs köztünk), Ő szerettette meg velem a sztapacskát, és  tanította meg nekem elkészíteni az ő keze szerint. Előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül, és igazán laktató, finom és pénztárcakímélő étel.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon finom, ha köretként kínáljuk egy vörösboros marhapörkölt mellé. Természetesen önmagában is kitűnő főétel.

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

juhtúrós sztrapacska, szalonnás-juhtúrós sztrapacska
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk vizet a sztrapacska kiszaggatásához.
  2. Meghámozzuk a krumplit, kislyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat, a sót,a lisztet, és ha szükséges, egy kis vizet. Ezt jól elkeverjük (én kézzel szoktam).
  4. Ha felforrt a vizünk, teszünk bele 1 ek sót, és kiszaggatjuk a sztrapacskát. Míg fő, addig a kis kockákra vágott szalonnát egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a juhtúrót, és a leöblített, lecsepegtetett sztrapacskát.
  5. Jól összekeverjük. Tálaláskor friss lilahagymát, vagy vöröshagymát vágunk a tetejére. Aki szereti, tejfölt is tehet rá.

 

 

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 38 240
elküldve: 16
receptkönyben: 596
elkészítve: 16/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

Hozzászólások (18)

boglya
boglyav, 2013-03-03 17:01

Hahó :-)
én régebben "hamis" sztrapacskát csináltam - vagyis galuska tésztával kevertem a juhtúrót, de most végre az igazit is elkészítettem :-) a férjem kedvence :-) úgyhogy nagyon szépen köszönjük :-)

Kiss Mercedes
Kiss Mercedessze, 2013-03-06 23:19

Kedves Boglya!Nagyon szívesen.Én is imádom,az egyik kedvenc ételem:)Üdv:Mercedes

souvenir95
souvenir95p, 2012-12-07 13:13

Legjobb köret egy pörkölthez, mondjuk vaddisznóhoz :)
Magában nekem egyáltalán nem laktató, maximum csak 20 percig, utána éhes vagyok ismét :)
Mindettől eltekintve köszönöm a receptet :)

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesv, 2012-12-09 01:32

Pedig de finom is magában,rengeteg friss lilahagymával:)Mondjuk én is készítettem már köretnek,méghozzá marhapörkölthöz:)

Pimp
Pimpp, 2012-11-23 19:51

először csináltam, óriási siker lett, köszi! :)

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesv, 2012-12-02 01:11

Kedves Pimp!Örülök,hogy sikere volt.És elsőre?Nem semmi.Gratulálok:)Szép estét:Mercedes

muzu
muzucs, 2012-09-06 17:04

Nagyon fincsi lett, csak annyi lenne a megjegyzésem a költséggel kapcsolatban, hogy "csak" a 33 dkg juhtúró került 1000.- ft-ba :((

Kiss Mercedes
Kiss Mercedescs, 2012-09-06 18:57

Kedves muzu!Én 30 dkg juhturót 5-600 ft-ért veszem a piacon,ráadásul házit,érdemesebb is ott venni,mert a boltitól sokkal jobb:)Üdv:Mercedes

muzu
muzucs, 2012-09-06 23:26

Sajnos nálunk a piacon nem kapható juhtúró...
De nagyon-nagyon fincsi volt :))

sizsofi
sizsofics, 2012-07-26 13:44

Ma megcsináltam. Eszméletlen finom lett.
Viszont rengeteg. Legközelebb fél adagot készítek:). Mert csak én szeretem a családból.
Én sem nyomkodtam ki a krumplit, és le sem öblítettem a kész "tésztát", mert egy szlovák szakács úgy írta,hogy az ott nem szokás.Ja, és tojást sem tettem bele, mert azt sem szoktak az eredetibe.De a vendégeimnek így is nagyon ízlett. Köszi a receptet!

Kiss Mercedes
Kiss Mercedescs, 2012-07-26 15:37

Kedves Sizsofi!Örülök,hogy tetszett a recept.Én még tojás nélkül nem készitettem,általában egyébként én sem szoktam leszürni,és a krumpli levét sem nyomom ki mindig,attól függ éppen milyen kedvem van.Lehet igy is,lehet úgy is.Jó Neked,hogy soknak találtad,nekünk sztrapacskából sosem elég:)Jajj most is úgy megenném,friss lilahagymával.....Köszönöm,hogy megirtad.Szép napot!Üdvözöllek:Mercedes

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesk, 2012-01-24 09:43

Már kipróbáltam,hogy nem nyomkodtam ki a levét,és tényleg nagyon finom úgy is:)De,köszönöm:)

friza
frizah, 2012-01-23 21:09

Én gyakran készítem szinte ugyanígy. Én a krumpli levét nem nyomom ki,így nem kell hozzá víz.Próbáld ki.

kakuca
kakucacs, 2011-12-08 12:59

3. pontból kimaradt a liszt, de egyértelmű, hogy kell bele:))

Legfrissebb cikkek

Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Figyelem, aki azt vallja, hogy az étellel nem játszunk, ne olvasson tovább!
613