Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával recept

Kalória?
Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával
Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én drága nagymamám (aki már sajnos nincs köztünk), Ő szerettette meg velem a sztapacskát, és  tanította meg nekem elkészíteni az ő keze szerint. Előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül, és igazán laktató, finom és pénztárcakímélő étel.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon finom, ha köretként kínáljuk egy vörösboros marhapörkölt mellé. Természetesen önmagában is kitűnő főétel.

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

juhtúrós sztrapacska, szalonnás-juhtúrós sztrapacska
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk vizet a sztrapacska kiszaggatásához.
  2. Meghámozzuk a krumplit, kislyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat, a sót,a lisztet, és ha szükséges, egy kis vizet. Ezt jól elkeverjük (én kézzel szoktam).
  4. Ha felforrt a vizünk, teszünk bele 1 ek sót, és kiszaggatjuk a sztrapacskát. Míg fő, addig a kis kockákra vágott szalonnát egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a juhtúrót, és a leöblített, lecsepegtetett sztrapacskát.
  5. Jól összekeverjük. Tálaláskor friss lilahagymát, vagy vöröshagymát vágunk a tetejére. Aki szereti, tejfölt is tehet rá.

 

 

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 44 794
elküldve: 17
receptkönyben: 641
elkészítve: 20/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

Hozzászólások (18)

boglya
boglya v, 2013-03-03 17:01

Hahó :-)
én régebben "hamis" sztrapacskát csináltam - vagyis galuska tésztával kevertem a juhtúrót, de most végre az igazit is elkészítettem :-) a férjem kedvence :-) úgyhogy nagyon szépen köszönjük :-)

souvenir95
souvenir95 p, 2012-12-07 13:13

Legjobb köret egy pörkölthez, mondjuk vaddisznóhoz :)
Magában nekem egyáltalán nem laktató, maximum csak 20 percig, utána éhes vagyok ismét :)
Mindettől eltekintve köszönöm a receptet :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes v, 2012-12-09 01:32

Pedig de finom is magában,rengeteg friss lilahagymával:)Mondjuk én is készítettem már köretnek,méghozzá marhapörkölthöz:)

Pimp
Pimp p, 2012-11-23 19:51

először csináltam, óriási siker lett, köszi! :)

muzu
muzu cs, 2012-09-06 17:04

Nagyon fincsi lett, csak annyi lenne a megjegyzésem a költséggel kapcsolatban, hogy "csak" a 33 dkg juhtúró került 1000.- ft-ba :((

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes cs, 2012-09-06 18:57

Kedves muzu!Én 30 dkg juhturót 5-600 ft-ért veszem a piacon,ráadásul házit,érdemesebb is ott venni,mert a boltitól sokkal jobb:)Üdv:Mercedes

muzu
muzu cs, 2012-09-06 23:26

Sajnos nálunk a piacon nem kapható juhtúró...
De nagyon-nagyon fincsi volt :))

sizsofi
sizsofi cs, 2012-07-26 13:44

Ma megcsináltam. Eszméletlen finom lett.
Viszont rengeteg. Legközelebb fél adagot készítek:). Mert csak én szeretem a családból.
Én sem nyomkodtam ki a krumplit, és le sem öblítettem a kész "tésztát", mert egy szlovák szakács úgy írta,hogy az ott nem szokás.Ja, és tojást sem tettem bele, mert azt sem szoktak az eredetibe.De a vendégeimnek így is nagyon ízlett. Köszi a receptet!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes cs, 2012-07-26 15:37

Kedves Sizsofi!Örülök,hogy tetszett a recept.Én még tojás nélkül nem készitettem,általában egyébként én sem szoktam leszürni,és a krumpli levét sem nyomom ki mindig,attól függ éppen milyen kedvem van.Lehet igy is,lehet úgy is.Jó Neked,hogy soknak találtad,nekünk sztrapacskából sosem elég:)Jajj most is úgy megenném,friss lilahagymával.....Köszönöm,hogy megirtad.Szép napot!Üdvözöllek:Mercedes

friza
friza h, 2012-01-23 21:09

Én gyakran készítem szinte ugyanígy. Én a krumpli levét nem nyomom ki,így nem kell hozzá víz.Próbáld ki.

kakuca
kakuca cs, 2011-12-08 12:59

3. pontból kimaradt a liszt, de egyértelmű, hogy kell bele:))

Legfrissebb cikkek

Fogyj húsokkal!
Fogyj húsokkal!
A teljes értékű fehérjét tartalmazó húsételek a sikeres fogyás pillérei (már ha nem vagyunk vegetáriánusok). Lássuk, milyen húsokat válasszunk, és hogyan készítsük el őket!
TOP 10 "EZBIZTOSVANAHŰTŐDBEN" süti
TOP 10 "EZBIZTOSVANAHŰTŐDBEN" süti
Itt a vasárnap, boltba nem megyünk, marad a spájz és a kreativitás. Ha sütiznél, de "semmi" nincs otthon, ezeket nagy eséllyel még akkor is meg tudod sütni!
577