Jugoszláv krémes recept

Jugoszláv krémes
Jugoszláv krémes
receptkönyvben hozzászólások (65)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez szintén egy régi receptem. A sok új, divatos süti miatt viszont én is már elég régen készítettem el, pedig megéri, mert nagyon finom. Eredetileg a piskótát lapjában ketté kellene vágni, és közé tenni a krémet, de nem szoktam vele pepecselni, hiszen így is mutatós :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

A csokimázzal bevont sütiket úgy lehet legszebben szeletelni, ha a kést forró víz alá tartjuk egy rövid időre, és szárazra töröljük, mielőtt felvágjuk a süteményt.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes kávés-diós piskótával, krémes sütemény

elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
  2. Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz.
  3. Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
  5. A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesen kihűtjük.
  6. A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
  7. Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24×34 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 81 968
elküldve: 176
receptkönyben: 2 333
elkészítve: 29/75
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
154 recept

Hozzászólások (65)

sennyeym
sennyeymp, 2014-03-14 11:47

Kávéfüggőként a csokimáz helyett kávés cukormázat tettem a tetejére. Nagyon finom lett!

56zsu
56zsuszo, 2013-12-14 22:52

Kedves klivi! Ma este megsütöttem a sütit, a próbakóstolás már meg volt, férjem véleménye : finom, csak "spóroltam" a csokimázzal.Dupla adag pudingot készítettem és a tésztát ketté vágtam , középre tettem a krémet és a felső lapra öntöttem a csokit.
Legközelebb azt is duplázom. Köszönöm a receptet!

NoSalty.hu
NoSalty.hup, 2013-05-10 09:41

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2013-05-09 08:54

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ibissz
ibisszsze, 2013-05-08 20:53

Nagyon jó, ki fogom próbálni! Nekem van egy hasonló ezeréves receptem, azt csehszlovák krémesnek hívják és imádjuk. A tésztába kávé helyett kakaót teszünk, a krém pedig egyszerűen liszttel készül. A szeletelésre vonatkozó trükköt csak megerősíteni tudom :)

gregoreva
gregorevap, 2012-11-30 10:49

Kedves klivi!

De jó, hogy rátaláltam erre a finomságra.:-O
Köszönöm szépen.

Éva-Anyóca

Ágicicmic
Ágicicmicp, 2012-11-02 15:01

Nagyon guszti, azonnal nekiálltam , csak sajnos a másnapot nem tudtuk /leginkább a férjem/ megvárni! Most fogom újból megsütni, de nem bírom ki, hogy egy kis csavart ne tegyek bele, így a legnagyobb tepsibe sütöm, és kettévágom úgy töltöm meg, és ha a krém megszilárdul, még tejszinhabot is teszek rá /Hulala/ és úgy a másik fele lapot, majd a csokimázt....Imádom a tejszint mindenre, ha lúd legyen kövér/ nem csak a lúd, én is / Jaa és egy + újítás 5 dkg-al kevesebb cukor a tésztába és helyette két kanál méz, és egy kiskanál szódabikarbóna. Olyan könnyű lesz mint a pille. Próbáljátok ki így is, aki nem fél a kalóriáktól..Köszi a receptet, egy jó kis alaprecept, bármivel lehet variálni és megbolondítani, még gyümölccsel is. Persze Tiéd a dicsőség, az alapok Tőled származnak, még egyszer köszönöm!!!!!!<3

mollika
mollikasze, 2012-09-26 13:19

Kedves Klivi! Már régebben a kedvenceim közé tettem a sütid,készülök is megsütni. Most jöttem rá,hogy nagyon hasonlít egy sütire (gyermekkoromból) amit régóta keresek,emlékszem azt puncs pudinggal is csinálták. hamarosan elkészítem és beszámolok róla ,hogy milyen lett. Köszi a receptet!

lukovicsek
lukovicsekh, 2012-08-06 18:57

Kedves Klivi!
A Keresztlányom névnapjára sütöttem meg és mindenkinek nagyon ízlett. Pont olyan lett mint a képen. Nagyon örültem a sikernek. Köszönöm ezt a csodás receptet, csak ajánlani tudom mindenkinek.
Üdvözlettel: Veronika

flor063
flor063p, 2012-07-13 15:28

Elkészítettem és nagyon finom lett. Bár keveselltem a pudingot a tetejére így dupla adagot csináltam belőle. Biztosan még el fogom készíteni.

Makkermanó
Makkermanók, 2011-12-06 12:05

Szia Livi! Újra megsütöttem, szülinapra viszem, és ezúttal diót is csempésztem a krémbe. Isteni finom lett! A tetején az étcsoki bevonatot fehércsoki rajzolattal díszítettem. A Kedvesem közölte, h. vétek elajándékozni, ő akarja az egészet. :-))) Azt hiszem, ez nálunk sokszor fog még aratni. Szép napot: Gabi

klivi
klivisze, 2011-12-07 19:27

Szia Gabi,
Akkor nemcsak finom, de nagyon szép is lett! Igazad van, fehér csokival még csinosabb, én a bevonóból csináltam rá rajzolatot, sajnos a képen nem igazán látszik...
További jó sütést-főzést, alkoss ugyanolyan szépeket, mint eddig! :)
Livi

Makkermanó
Makkermanószo, 2011-12-03 17:53

Kedves Livi! Épp most készültem el a krémessel. Nagyon finom lett, holnap ez lesz a desszert. Köszi a receptet! Legközelebb saját főzésű diós krémmel is kipróbálom. Nekem elég magas lett a piskóta, ezért kettévágtam, és közé kentem a krémet. Így is jól néz ki, de nekem a tiéd jobban tetszik. Szép hétvégét: Gabi

klivi
kliviv, 2011-12-04 16:36

Szia Gabi,
A süteményeidet elnézve biztos, hogy a tiéd is szép lett :) Talán kisebb tepsiben sütötted, azért lett magasabb a piskóta. Én is van amikor kettévágom, néha viszont csak rákenem a krémet.
Örülök, hogy ízlett, biztosan diós krémmel is nagyon finom lesz!
Neked is további szép estét!
Livi

d.zsoka
d.zsokasze, 2011-11-30 12:22

szia! elkészítettem én is a sütit, nagyon finom :) család is szerette

d.zsoka
d.zsokacs, 2011-12-01 10:24

torta formában csináltam, és ebéd után bontottuk meg desszertként. nem tartott ki estig és öten voltunk rá :)))) köszi mégegyszer

csokisas
csokisask, 2011-11-29 15:42

Most vettem ki a sütőből!! :) még csak a piskóta szélét kóstoltam, de nagyon finom! Dió nem volt itthon úgyhogy kókuszreszelék került a helyére ... így valószínűleg egész más az ízvilág, de nyugodtan próbáljátok ki, isteni :)

Köszönet a receptért! első piskótatésztás sütim :)

ildi71
ildi71v, 2011-11-27 13:54

Ma sütöttem meg a süteményt. Annyi észrevételem lenne, hogy én a pudingos krémet kicsit kevesellem a süti tetején. Legközelebb 2 csomag pudingot főzök fél liter tejjel.

klivi
kliviv, 2011-11-27 14:04

Kedves Ildi71!
Ha kevésnek találod a krémet, nyugodtan tegyél rá többet. A képen azért tűnhet magasabbnak a krém, mert nem vágtam túl nagy kockákra , másrészt pedig közelről fotóztam. Nálunk elég ennyi krém rá, de aki szereti vastagabban, arányosan emelheti a mennyiségeket.
Üdv.
Livi

tedit
teditv, 2011-11-27 12:11

Kedves Klivi !
Elkészítettem ezt a finom sütit, nagyon ízlett a férjemnek is . Imádom a diós, kávés sütiket. Kár, hogy fiam nincs itthon , neki is ízlene bizonyosan. Délután meglátogatom anyukámékat , Nekik viszek belőle. Máskor is el fogom készíteni. Köszönöm Klivi ezt a remek receptet ! Annyit változtattam rajta, hogy nem vaníliás pudinggal hanem tejszinízüvel csináltam.

klivi
kliviv, 2011-11-27 13:47

Szia tedit,
Nagyon örülök, hogy ízlett!
Üdv.
Livi

Nimara
Nimarah, 2011-11-21 21:17

Tegnap készítettem, ma kóstoltuk, bomba siker. Máskor is sütök.

NoSalty
NoSaltyh, 2011-11-21 17:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, Tiéd lett a hét receptje!
Várjuk a többi csodás receptet is!
NoSalty.hu

betti1980
betti1980szo, 2011-11-19 18:48

Klivi!!
Mar kesz a tesztam,es a kermem most hul :)
A parom es a kis fiam mar tukon ul,hogy mikor lehet enni :)
Majd beszamolok az izerol is,es tutira veszem,hogy nagyon finom lesz :)

klivi
kliviszo, 2011-11-19 19:00

Szia Betti,
Nagyon remélem, hogy finom lesz, és ízlik a családnak!

betti1980
betti1980v, 2011-11-20 15:23

Szia Klivi!
Hat nagyon nagy sikete lett a sutinek :)Mar a karacsonyi suti listara fel is vette a parom :)

klepcsa
klepcsaszo, 2011-11-19 16:48

Nekem minden van hozzá,van három diófánk.Nagyon gazdag volt az idei termés.A két lányomnak most lesz a szülinapja.A nagy 30-án lesz 40 éves a kisebbik 29-én, tölti a húszat.Ezzel meg is úszom,nem kell ide torta ez a süti bomba jó lesz,gusztának néz ki.
Köszönöm! Ennél jobbat nem is rakhattál volna fel.Nagyon köszönöm Klivi!!!

klivi
kliviszo, 2011-11-19 18:34

Én köszönöm a hozzászólást, igazán öröm számomra, hogy ennyi embernek tetszik :)
Üdv.
Livi

betti1980
betti1980p, 2011-11-18 20:55

Nagyon jonak tunik ez a suti :)
El is mentettem,holnap delelott veszek diot,es meg is sutom :)

klivi
klivip, 2011-11-18 08:18

Elfelejtettem leírni, hogy kb 6*6 cm-es kockákra vágtam, emiatt tűnhet magasabbnak a süti... még mielőtt kapnám a reklamációkat, hogy nem lett ilyen magas, mint a képen :))

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
964