Hagymaágyon sütött amur recept

Hagymaágyon sütött amur
Hagymaágyon sütött amur
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az amur a ponty közeli rokona, mégis sokkal nehezebb kifogni. Vilmos horgász-respektje nagyot nőtt - még a férfiak között is! - azzal, hogy ilyen szép amurt hozott haza az éjszakai pecázásból.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A szálkákra figyeljünk! 

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Hagymaágyon sütött amur főtt tojással kevert tejföllel borítva
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat irdaljuk, a mélyedésbe szalonna-csíkokat helyezünk.
  2. Belsejét sózzuk, citromlével öntjük, 1 órát pihentetjük.
  3. A hagymát kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk.
  4. A párolt hagymát tepsibe terítjük, ráfektetjük az előkészített halat.
  5. Mellékockázzuk a krumplit.
  6. Sózzuk, alufóliával takarjuk, forró sütőben összepároljuk. Amikor forrni kezd az egyveleg, kivesszük a sütőből, a hagymás olaj egy részét a halra merjük, visszatakarjuk, visszatesszük a sütőbe.
  7. Közben a főtt tojásokat villával összetörjük , a tejföllel keverjük, borsot darálunk rá.
  8. 20 perc sülés után a tepsit megint kivesszük a sütőből, a halra burogatjuk a tojásos tejfölt, fólia nélkül visszatesszük a tepsit a sütőbe, pirosra sütjük.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 44 902
elküldve: 13
receptkönyvben: 108
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept
hirdetés

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jafar
Jafar v, 2011-07-03 18:23

Szia!Köszönöm ezt a szuper receptet,most ettem be belőle!!! Isteni finom! :))))
Mi Gyékényesen fogtuk az amurt,és már ott dicsérték,hogy a gyékényesi amurnak nincs párja,de ennek a receptnek sincs! :D

Boribon
Boribon / Boribon v, 2010-10-31 03:38

Kedves Ildiko, nagy halrajongo vagyok es ez olyan gusztan nez ki, ki fogom probalni! A kenyerszalonna mit jelent?

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó cs, 2009-09-10 21:01

Szia MiniMe!
A hal márcsak szálkás. Az amur is, közepesen, a busa bőven felülmúlja. Párodnak a süllőt(fogast) ajánlom ezzel a recepttel, annak a szálkái könnyebben kezelhetők.
Üdv: Ildikó

MiniMe9
MiniMe9 cs, 2009-09-10 20:08

Kedves Ildikó,

ez nagyon tetszik, de a párom hisztis a szálkás halakra, tudnál ötletet adni mivel helyetesíthetném az amurt?
köszi

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó h, 2009-09-07 17:13

Szia Kriszti!

Azzal kezdem, hogy jó lenne, ha megszeretnéd a halat, mert rém egészséges táplálék! Ha ráhajtasz, találsz olyan recepteket, amelyek 'kiütik' a hal sokszor tényleg kellemetlen felízét. Ez olyan, olyan isteni volt, el nem képzeled! Dacára sok szálka!
A másik, amit előtte feltettem, az 'Ínyenc pontyfilé' dettó.
Tegnap csukát hozott Vilmos, jön a recept, ez most egy másik lesz, nem a káposztás figura. Most filézik. Ez is egy olyan recept lesz, ami nem a hal 'pocsolya' ízéről szól.
A csukát most a Büdöstóban fogta (Badacsonytomajnál), az amurt a nyirádi horgásztóban. Mindkettőt éjszaka. Aztán nem tudom, hova mindenhova jár még pecázni: Balaton, Pölöske, salföldi bányató, bár ott - azt mondja - nem lehet 'jelentős' halat fogni. Néha patakok is, meg a bátyja viszi ide-oda, több napra, nem tudom követni a mozgásukat.Türelmetlen, ha kérdezem: 'Jaj, anyu.... Te ezt úgysem érted!' Pedig érteném ám, ha mondaná, én is pecáztam lánykoromban. Plusz: egyik kedvenc filmem a 'Horgász a pácban' (Louis de Funet).
Örülök, ha pecáznak, jó kis elfoglaltság + hoz is néha a konyhára (habár a befektetés sem semmi, a sok horgászfelszerelés, horgászvizsga, napijegyek...... tudod! Inkább erre, mint másra!
Üdv: Ildikó

ÓKriszti
ÓKriszti h, 2009-09-07 21:55

Kedves Ildikó!

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, főleg, hogy ilyen kimerítő, nagyon boldoggá tettél ezzel.
Én becsülettel próbálkozom a hallal, de a halrudácskáig terjed az ízlésem. Azt sem szeretem, de legyűröm. Édesanyám mindig kitalál valamit, de már a szaga (valakinek illata) sem ízlik, és én olyat nem veszek a számba, ami számomra büdös. Ettem heket is, az sem ízlik. Pici korom óta próbálkozom, de felnőtt létemre sem tudtam megszeretni, ettől függetlenül - fogyókúra miatt - minden szerdán halat eszem, de csak a halrudat tudom legyűrni, nagyon szenvedek, de becsülettel csinálom. Nem tudok rá annyi citromot tenni, hogy elvegye az ízét, úgy sajnálom. :( De kipróbálom az ajánlatod, hátha megtörik a jég...
És ha már a Louis: "Gyere ide takarodj!" :)
Fiúknak átadom a tippet, bár általában nem hoznak haza halat, mert vita van kinek a kocsija legyen büdös, pedig már az a sok cucc is megteszi hatását.... :) Vilmosodhoz képest ők már nagyok - ahogy olvasni szoktam a történeteidet az ételeknél -, 27 és 30 évesek, de gyerekek :)
És valóban erre költsenek! Kop-kop-kop

ÓKriszti
ÓKriszti h, 2009-09-07 15:07

Kedves Ildikó!
Bátyáim is nagy pecások, már pici koruk óta. Azóta felnőtt férfiak, de jó tavat még sosem találtak. :) Vilmosod hova jár pecázni?
Nem szeretem a halat, de meg fogom ezt kóstolni. :)

897