Gyümölcskenyér recept

1 adag
1030
kcal
Gyümölcskenyér
Gyümölcskenyér
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok gyümölcskenyér receptet kipróbáltam már, de valahogy egyik sem volt az igazi. A legtöbb nekem túl száraz volt.
Aztán egyszer egy fórumon ráakadtam erre a receptre, azóta visszatérő vendég nálunk. Nagyon finom, puha, kellemes gyümölcskenyér.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

További képek és receptek:
http://nikkancs1022.gportal.hu/

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, uzsonna
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, beletesszük a porcukrot, a vegyes gyümölcsöt, vagy befőttet apró kockákra vágva, a rumot, a narancs reszelt héját és levét, végül a lisztet és a darabos dióbelet, és jól elkeverjük.
  2. Vajjal kikent, cukorral meghintett püspökkenyér/ őzgerinc formába öntjük, és 3/4 órán át lassú tűznél sütjük. (Villanysütőben, alsó-felső sütésen 170 fok alatt 50 perc alatt sül meg.)
  3. 30 g margarint gőz felett nagyon kis hőmérsékleten felolvasztunk, majd beletördelünk 60 g tortabevonó csokoládét. (Vigyázzunk, hogy a tálunk ne érjen bele a forró vízbe, és ne forrjon a víz magas hőmérsékleten, csak szépen "rotyogjon". Ha túlforraljuk a vizet, akkor a csokoládé csomós lesz. Nem kell ettől megijedni, húzzuk félre egy kicsit, majd pár perc múlva toljuk vissza, és akkor már tényleg figyeljünk, hogy ne forrjon nagyon a víz.)
  4. A csokoládéval bevonjuk a formából kiborított süteményt.
  5. Dermedés után szeleteljük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 30 022
elküldve: 1
receptkönyben: 131
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

Hozzászólások (1)

Orosz Tímea
Orosz Tímeap, 2009-12-25 09:47

Megcsináltam és nagyon finom lett.
Egy bajom volt vele, hogy Édesanyámnak sosem olvadt meg benne a zselés cukorka, mi ugyanis azt is szoktunk tenni bele. Másik fajtát kell majd választanom.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
1031